Vigør fikk 50 000

Vigør fikk 50 000

Pengene fra GIR TILBAKE skal brukes til å starte et lag for funksjonshemmede barn.

Annonse:

- Dette er helt fantastisk. 50.000 betyr ekstremt mye for oss. Vi skal sørge for at pengene kommer til god nytte, sier Helge Konradsen i Vigør.

På bildet poserer han sammen med andre representanter fra Vigør. Vi ser også jurymedlemmene Kjell Johnsen fra NFF Agder og Robert Eikheim (med sønnen Villiam) fra Canal Digital. Jurymedlem Håkon Opdal var naturlig nok opptatt med kampen mot Haugesund.

- Vigør er en verdig vinner. Jeg gleder meg til å treffe gjengen som skal nyte godt av pengene, sier Start-keeperen.

Gir Tilbake er et samfunnsprosjekt fra Canal Digital hvor vinneren får tildelt 50 000 kroner som skal gå uavkortet til et fotballprosjekt som er dedikert barn og ungdom. I årets søknadsprosess kom det inn 30 søknader fra ulike lag og klubber i agderfylkene. I pausen under søndagens kamp mellom Start og FK Haugesund ble det offentliggjort hvilken klubb i Agder som skulle motta prosjektstøtten, og vinneren ble altså FK Vigør.

Styremedlem i Vigør, Helge Konradsen, er svært glad for juryens avgjørelse. Han er en av initiativtakerne til et småguttelag for barn med fysiske funksjonshemninger i Vigør.

- En mor til en av spillerne tok kontakt med klubben rett etter sommeren. Sønnen hadde spilt på aldersbestemte lag opp gjennom og mestret kanskje ikke nivået like bra lengre, så da ville vi at han skulle få muligheten til å spille fotball, og på den måten opprettet vi et eget lag. Det innebærer at vi kan reise på fotballturer, for vi trenger flere foreldre med på tur, noe som koster mer penger enn for vanlige lag, forklarer Konradsen.

Juryen bestående av IK Start, Norsk Toppfotball, Agder Fotballkrets og Canal Digital hadde følgende begrunnelse for valg av vinner:

I dag mangler barn og unge med funksjonshemming i Kristiansand et fotballtilbud, men det ønsker vinnerklubben å gjøre noe med. Nå jobber de med oppstart av et lag for funksjonshemmede barn. Juryen er svært begeistret for tiltaket og hvordan ildsjeler i det lokale idrettsmiljøet står frem og tar samfunnsansvar, slik at man er en breddeklubb for absolutt alle. Juryen ønsker å støtte oppstarten av det nye laget og sikre at de får deltatt på en større turnering i 2017 sesongen. 50 000 kroner fra Canal Digital Gir Tilbake tildeles FK Vigør.

(Opprinnelig publisert: 26.09.2016)

Annonse fra Eliteserien: