Vi markerer i sosiale kanaler

NTFs kanaler i sosiale kanaler går i stillhet i helgen.

Annonse:

Følgende av våre kanaler vil gå i stillhet fra fredag klokken 15:00 til mandag klokken 23:59.

  • Eliteserien (Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn)
  • OBOS-ligaen (Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn)
  • NTF (Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn)

Premier League, Det engelske fotballforbundet (FA), den engelske spillerorganisasjonen PFA og kvinnenes toppdivisjon i England gikk sammen ut og oppfordret til en boikott av Facebook, Twitter og Instagram fra 30. april til 3. mai, og vi følger opp for å bidra til å sette lys på dette problemet. 

Dette er en felles protest for å vise at fotballen står samlet bak flere krav. En sak er hvordan en del folk tillater å oppføre seg i ulike sosiale medier, og tanken er jo selvsagt å påvirke dette, og forhåpentligvis få flere til å stå opp og si ifra at dette ikke er greit.

Men det er også en klar beskjed rettet mot selskapene som har ansvaret for de ulike sosiale mediekanalene. Det må gjøres mye mer for å rydde opp, slette og moderere hat og diskriminering. Inkludert å stenge ute folk som driver med dette.

Det er også et krav til myndighetene om å skjerpe lovverk, og straffeforfølge mange av de utslagene som rammer vanlige mennesker, og fotballen. Det er både trusler og hat som man knapt kan tro, rettet mot spillere og deres familier, og supportere.
 

Annonse fra Eliteserien: