Verdifull samlig for toppfotballens sammfunnsansvarlige!

Det ble en lærerik dag da klubbene utvekslet kunnskap og erfaring fra samfunnsarbeidet i deres lokalsamfunn.

Annonse:

At fotballen har et stort samfunnsansvar er det ingen som tviler på. Innenfor toppfotballen har flere av våre klubber lenge hatt prosjekter gående med mål om å bekjempe samfunnets mangfoldige utfordringer. Igår samlet vi for første gang alle klubbene for å utveksle erfaringer og kunnskap fra deres arbeidshverdag, og verdien av dette viste seg å være enorm! 

Dagen startet med noen velvalgte ord fra vår egen administrerende direktør, Leif Øverland, som følte seg stolt og rørt over hvordan klubbene bidro til et rikere liv for veldig mange gjennom samfunnsarbeidet. Deretter var det Sven Mollekleiv som holdt et inspirerende innlegg om betydningen av fotballens samfunnsengasjement. 

Ingen kan bry seg om alle, men alle kan bry seg om noen.

— Sven Mollekleiv

20190821_102737
Sven Mollekleiv holder sitt innlegg. Foto: NTF

Videre fulgte flere innlegg fra klubbene våre med representanter fra Vålerenga, Sarpsborg 08, Brann, Strømsgodset, Ranheim, og Mjøndalen. Blant disse ble det vist til prosjekter og tiltak som omfavnet sentrale samfunnstemaer som blant annet inkludering, folkehelse, og antirasisme. 

Etterhvert ble det også holdt innlegg fra sentrale aktører innenfor samfunnsarbeidet med blant annet Hedda Bie fra Fotballstiftelsen, Martin Gustavsen fra Frivillighet Norge, og tidligere Brann-spiller Erlend K. Hanstveit fra NISO. 

Det er ingen virksomhet som skaper en felles identitet som fotballen.

— Sven Mollekleiv

Til slutt endte dagen med en verdifull diskusjon om hvordan vi videre skulle utvikle samfunnsarbeidet, både hos klubbene lokalt, men også fra NTFs posisjon sentralt. 

Takk til samtlige deltagere som bidro til en lærerik og inspirerende dag!

Sjekk ut hva Tom Høgli, som til dags er samfunnsansvarlig for TIL, og Ingrid N. Rolland fra MOT hadde å si om samlingen.  

Takk til prosjektgruppa som initierte denne samlingen!

DSC04512
Fra venstre: Hedda Bie, Iren Kjus, Lars-Eirik Eggen, og Linn Beathe Hæreid

 

Annonse fra Eliteserien: