Verdens mest omfattende kurs i praktisk Fotballmentalitet

Denne høsten har det som kanskje er verdens mest omfattende kurs i praktisk fotballmentalitet blitt gjennomført i NTF sin regi i Norge. Totalt har 180 personer fra utviklingsavdelingene i våre 32 toppklubber deltatt på «Fotballtreneren som Mental Trener».

Annonse:

NTF Sport har gjennomført totalt 14 todagers-samlinger fra august til november, hvor det hele ble avsluttet med en muntlig eksamen for de som fullførte alle 3 moduler. Det har vært en enorm interesse for kurset, som har gjort at ikke alle fikk mulighet til å fullføre kurset i år, men de vil få en ny mulighet neste år.

Kurset er utviklet av Geir Jordet, som har jobbet i 10 år i NTF Sport (tidligere kalt Norsk Toppfotballsenter). Hvor han sammen med de andre i NTF Sport gjennom mange år har bygget på dette kurset. Nå er det Geir og Daniel N. Pedersen (NTF Sport) som er kursholdere. Sammen har de videreutviklet og presentert kursinnhold over tre moduler.

Daniel N. Pedersen (t.v.) og Geir Jordet (t.h.) Foto: privat
Daniel N. Pedersen (t.v.) og Geir Jordet (t.h.) Foto: privat

"Totalt 47 personer har bestått eksamen og dermed har fullført et av verdens mest omfattende kurs for fotballmentalitet. Vi er stolte og imponert over det høye nivået som ble presentert på eksamen."

— Geir & Daniel

Det er mange klubber som har kommet godt i gang med å få på plass sin egen modell for fotballmentalitet, og flere klubber har også startet jobben med å implementere dette arbeidet i praksis på feltet med sine spillere. Det samlede nivået er høyt! Det oppleves at vi som nasjon er helt på høyde, og potensielt lengre fremme, enn hva man er internasjonalt. Enkelte miljøer internasjonalt som gjør det bra og bruker store ressurser på dette feltet, men selv i de store ligaene er det ofte store sprik mellom klubbene. Samlet sett nærmer vi oss en av de fremste i Europa på praktisk fotballmentalitet i våre utviklingsavdelinger. 

Dagens moderne spill er mer kognitivt og emosjonelt krevende enn noen gang, både på og utenfor banen. Det er helt essensielt å mestre en del mentale prosesser for å lykkes som fotballspiller på øverste nivå. Det blir derfor svært viktig at de som har vært igjennom eksamen sørger for å få mest mulig ut av dette gode utgangspunktet og jobber systematisk i tiden fremover for å få kunnskapen de nå besitter ut på felt i trening og kamp.

Vi gleder oss til fortsettelsen!

Annonse fra Eliteserien: