Konsekvensene av utsatte kamper (Eliteserien Fantasy)

En tidlig sesongstart bidro til at Kong Vinter tok knekken på hele fire ligakamper i de første to serierundene. Dette har naturlig nok også fått konsekvenser for Eliteserien Fantasy.

Annonse:

Hva skjer om spillerne mine ikke har kamp i en spillrunde?

Har du spillere på laget ditt som ikke har noen kamper i løpet av en spillrunde, vil ikke de spillerne motta noen poeng den runden. 

Et par timer etter at siste oppsatt kamp i en runde er ferdigspilt skjer automatiske bytter. Spillet vil automatisk bytte ut spillere som spilte 0 minutter i den runden, med spillere fra benken din dersom de var på banen i den runden. Innbytterne vil bli byttet inn i forhåndsbestemt prioritert rekkefølge, dersom formasjonsreglene lar seg gjøre.

Hvorfor har ikke mine spillere blitt automatisk byttet inn?

Som nevnt over må man forholde seg til formasjonsreglene. Innbytterne må passe i en gyldig startformasjon, det vil si at man til enhver tid må ha én keeper, minst tre forsvare og minst én spiss i elleveren.

Eksempel: Du starter med tre forsvarsspillere. Hele laget bortsett fra én forsvarsspiller er på banen i den runden. Først på benken har du en midtbanespiller, etterfulgt av to forsvarsspillere. Siden du til enhver tid må ha minst tre forsvarsspillere på banen, vil ikke midtbanespilleren bli byttet inn, men den første av forsvarsspillerne som spilte. Dersom ingen av de to forsvarsspillerne på benken spilte den runden, vil du kun få poeng for ti spillere mens den benkede midtbanespilleren forblir benket.

Jeg hadde spillere i runde 2 som fikk sin kamp utsatt. Vil disse få poeng i runde 2 når kampen spilles senere?

Nei. Runde 2 var historie straks de automatiske byttene var gjennomført, og når poengsummene og ligaoppdateringene var endelige. Det vil ikke utdeles flere poeng i runde 2. 

Det som nå vil skje er at de utsatte kampene vil bli oppsatt i en senere runde i Eliteserien Fantasy. Det vil si at disse lagene vil få en dobbeltrunde, altså at det vil komme en enkeltrunde hvor de aktuelle lagene spiller to kamper. 

Om noen spillere på Fantasy-laget ditt har en dobbeltrunde, vil de motta to poengsummer den runden (så fremt de spiller i begge kampene). Kapteiner som spiller to kamper i samme runde vil også motta to poengsummer, samt poengdobling.

Hvorfor har ikke de utsatte kampene fått ny dato?

Det jobbes nå med å beramme nye datoer og tidspunkt for kampene som har blitt utsatt. Dette er ingen enkel oppgave fordi det ligger mye logistikk bak arrangering av sportsbegivenheter. Det bes derfor om å smøre seg med tålmodighet i påvente av endelige datoer.

Utsatte kamper gir nye fantasymuligheter

Det kan føles urettferdig når kamper blir utsatt etter rundefristen, men husk at dette er likt for alle. Tvert imot bør dette bli sett på som en velsignelse i forkledning. Med litt planlegging kan dobbeltrundene gi ekstra stor gevinst. Blant annet er de nye chipsene bortimot skreddersydd for dobbeltrundene, og det er potensielt store poengsummer å hente om man spiller kortene sine riktig. Speideren vil komme tilbake til dette når den første dobbelrunden nærmer seg.

Annonse fra Eliteserien: