TicketCo er valgt som felles billettsystem til Eliteserien og OBOS-ligaen

Norsk Toppfotball (NTF) har valgt TicketCo som leverandør av felles billettsystem til toppklubbene. Plattformen er fremtidsrettet, brukervennlig og sørger for en enkel kjøpsopplevelse for både klubb og billettkjøpere.

Annonse:

Det har vært en omfattende og god anskaffelsesprosess for å komme frem til dette valget av partner.

10 forskjellige leverandører har vært vurdert og det var altså det norske firmaet TicketCo som leverte den mest overbevisende total-løsningen, og skal være toppfotballens billettleverandør for de kommende 5 årene.

- Gjennom årlig håndtering av snaue 2 millioner billetter hos våre klubber i året er det åpenbart at billettfunksjonen må være fremtidsrettet og kundevennlig. Det at vi nå får på plass dette som et fellessystem, er utrolig viktig. Slik kan vi hele tiden tilby den beste tjenesten til våre fans. Vi gleder oss veldig til dette samarbeidet og har store forventninger, sier Leif Øverland, administrerende direktør i Norsk Toppfotball.

Kåre Bottolfsen (daglig leder i TicketCo), Thomas Torjusen (mediesjef i Norsk Toppfotball) og Leif Øverland  (administrerende direktør i Norsk Toppfotball) i forbindelse med signering av avtalen.
Kåre Bottolfsen (daglig leder i TicketCo), Thomas Torjusen (mediesjef i Norsk Toppfotball) og Leif Øverland (administrerende direktør i Norsk Toppfotball) i forbindelse med signering av avtalen. Foto: Dag Frode Algerøy

- Denne dagen har vi sett fram til helt siden vi begynte å samarbeide med Sogndal i 2015, sier CEO Kåre Bottolfsen i TicketCo.

- Den gangen bestemte vi oss for at vi ville vinne den norske fotballen, klubb for klubb. Det har vi også gjort. I dag er både serieleder Molde og cupfinalistene Viking og Haugesund, TicketCo-kunder, og vi har omlag halve Eliteserien og en rekke av klubbene i OBOS-ligaen på kundelisten allerede. Nå slutter eliteserieklubbene Odd, Bodø/Glimt, Sarpsborg og Mjøndalen seg til, så dette er en merkedag for oss, legger han til.

Kundereisen i fokus

I forbindelse med valget av felles billettsystem har Norsk Toppfotball hatt stort fokus på kundereisen til våre supportere. I løsningen fra TicketCo opplever vi en svært kundevennlig løsning

Denne vil vi fortsette å arbeide med og når man får et felles system er det også lettere for ligaen å kunne bistå med utviklingen av dette. 

- Dette er et meget viktig steg for arbeidet med kundereisen mot våre fans og supportere, og er med på å gjøre kjøp av billetter og sesongkort så enkelt som mulig. I tillegg gir dette systemet oss økt kundeinnsikt og passer godt inn med våre andre fellessystemer som gjør at vi kan bidra til at opplevelsen blir enda bedre og mer målrettet, sier mediesjef i Norsk Toppfotball, Thomas Torjusen.

Løsningen inneholder ikke bare billetter

I løsningen fra TicketCo vil klubbene få tilgang mer enn bare en billettfunksjon. Det følger også med en fullintegrert løsning for å styre kioskene på stadion.
I tillegg er det også lett å drive mersalg dersom en klubb ønsker å tilby en kioskmeny eller andre varer ved kjøp av billett.

Klubbene får også en integrert funksjonalitet for adgangskontroll i løsningen.

Det ligger også en god markedsføringsfunksjonalitet i den valgte løsningen.

Dessuten er det fotballen selv som nå oppnår eierskap til sine egne data og klubben får parallelt stor påvirkning på fremtidig utvikling av systemet.

Kåre Bottolfsen i TicketCo og Leif Øverland i Norsk Toppfotball. Foto: Thomas Torjusen
Kåre Bottolfsen i TicketCo og Leif Øverland i Norsk Toppfotball.Foto: Thomas Torjusen

Åpner også for klubber i andre ligaer

For Norsk Toppfotball så har denne anskaffelsen vært rettet mot klubbene i Eliteserien og i OBOS-ligaen.

NTF har fremforhandlet en rammeavtale som også kan benyttes av alle klubbene i PostNord-ligaen, Norsk Tipping-ligaen og Toppserien.

Disse klubbene kan tiltre avtalen med de   hvor de samme gode betingelsen som toppfotballen har fått i avtalen.

Om TicketCo:

TicketCo Norge AS er datterselskap av TicketCo AS og drifter arrangørverktøyet TicketCo.

Selskapets hovedkontor er i Bergen, med avdelingskontorer i London (TicketCo UK), Stockholm (TicketCo SE) og Gdansk (TicketCo Poland). Selskapet har siden ooppstarten solgt for 2 milliarder på vegne av arrangører, tilhørende mer enn 40.000 arrangementer. TicketCo Norge AS har i dag over 2.200 aktive arrangører over hele Norge/Sverige/UK/Polen.

Les mer om TicketCo her.

Om Norsk Toppfotball:

Norsk Toppfotball (NTF) er en interesseorganisasjon som består av de i alt 32 fotballklubbene som spiller i Eliteserien og OBOS-ligaen. I løpet av en sesong spilles det 480 kamper med til sammen cirka 1,8 millioner solgte billetter i 2018-sesongen.

NTF jobber sammen med klubbene for at fotballen skal fremstå på sitt beste på banen, på arenaene og utenfor.

Les mer om Norsk Toppfotball her.

Pressebilder og kontaktpersoner:

Pressebildene fra denne pressemeldingen kan lastes ned og benyttes fritt mot fotokredit: NTF

For mer informasjon eller spørsmål kan følgende personer kontaktes

  • Norsk Toppfotball: Leif Øverland, administrerende direktør i Norsk Toppfotball, 415 36 460
  • Norsk Toppfotball: Thomas Torjusen, mediesjef i Norsk Toppfotball og prosjektleder for felles billettsystem, 934 986 93
  • TicketCo: Tom Rasmussen, Chief Communication Officer i TicketCo, 92 43 29 12

Last ned høyoppløselige bilder for fri bruk her.

Annonse fra Eliteserien: