Fantasy - Speideren

Speideren anbefaler - runde 8

Norsk fotballs festdag står for tur. Dette er Speiderens tips før serierunde 8

Annonse:

16. mai går alle kampene samtidig. Det betyr at alle lagoppstillingene blir offentliggjort her 70 minutter før byttefristen kl 17:55 .

Siste episode av To Kapteiner kan du se her

Kristoffer Haugen-erstatter

Det begynner å bli en vane at en av de mest betrodde forsvarsspillerne i spillet blir skadet. Kristoffer Haugen (7,1) er ute med strekk, og blir trolig ute noen uker.

1. Joachim Soltvedt (7,0). Soltvedt har hatt problemer med sin høyre legg, men har vært skadefri en stund nå. Han ble igjen benket mot LSK, men kom inn i 2. omg når Pallesen Knutsen måtte ut med en mage som ikke var helt med på å spille kamp denne dagen.

Soltvedt kom inn og leverte en fantastisk scoring, og en dødball-assist. Starter han mot Sandefjord er han den opplagte erstatteren for Haugen.

Hvis du planlegger å bruke chipen Rik Onkel i runde 10, og Soltvedt blir benket eller du har Soltvedt i laget ditt fra før, da er Gustav Valsvik (5,1) et godt valg. Forsvarsbautaen er Eliteseriens mest målfarlige midtstopper. Han virker også å være en bonusmagnet.

Planlegger du å spille Spissrush eller To Kapteiner i runde 10? Da anbefaler jeg deg og i hovedsak prioritere å ta inn spillere med to kamper i runde 10. Svenn Crone (5,1) er i veldig god form for tiden og et godt valg for et Brann-lag som begynner å se bra ut De har også et fint program fremover.

En annen du kan vurdere er Jostein Gundersen (5,9). Jeg anbefaler at man har tre Glimt-spillere i runde 10, og da er Gundersen det tryggeste valget i forsvar hos Glimt. Nikita Haikin (5,1) er også et alternativ, men på keeperplass har man andre fine keeperalternativer også.

Angriper

Ole Sæter (10,4) er absolutt en spiller som kan tas inn denne runden. RBK får KFMU på besøk på selvese 16. mai. RBK har vært gjennom tre tøffe kamper og har et finere program fremover. 

Bård Finne (11,5) er tilbake etter suspensjonen han fikk etter det røde kortet på Ekeberg. For de som tenker å spille Spissrush runde 10 kan Finne være riktig mann å ta inn nå. Brann møter Sandefjord hjemme, og skal til Kristiansund neste runde. En spenstig plan kan være å ha med Ole Sæter på Spissrush runde 10 sammen med Bård Finne og Kasper Høgh

image001.png

Alle som har et fantasy-lag innen 1. juni er med i trekningen av en tur for 2 til fotball-EM i sommer.


Rundens kaptein

Runde 8 er enda en runde med flere gode alternativer, hvor du kan følge sin egen magefølelse hvis du vil, uten at du gjør et dårlig valg. Men husk å sjekk at kapteinen din starter kampen!

Jeg holder Ole Sæter som nummer 1 denne runden, med Bård Finne rett bak. Zlatko Tripic er på høyde med dem, og høyaktuell som kaptein hjemme mot LSK.

Andre spillere som jeg mener er gode kapteinsvalg denne runden er: Albert Grønbæk, Kasper Høgh, Nino Žugelj (dersom Sondre Sørli er ute av tropp med ankelskade), Magnus Wolff Eikrem, Fredrik Gulbrandsen og Joachim Soltvedt.

Den som ble kapteinet av flest spillere blant managerene i topp 5000 før runde 7 var Grønbæk med en kapteinsandel på kun 17,9 %. Gulbrandsen like bak med 15,7 % (kilde).

Det har aldri vært så åpent når det kommer til kapteinsvalget som det har vært til nå i år. Det syns jeg gjør spillet enda mer spennende! Litt stang inn med kapteinsvalget i det siste har gjort at jeg har klatret etter lav poengfangst de 2-3 første rundene.

Har du fått en dårlig start på sesongen? Vit at du plutselig kan klatre mye med litt stang inn på blant annet kapteinsvalget! Gjør gode valg og gode bytter, så kommer det til å snu. Det er lenge igjen av sesongen! 

16. mai svarer jeg på spørsmål direktesendt på Twitter og YouTube fra kl. 16:40 til 17:20. 

Annonse fra Eliteserien: