Fantasy - Speideren

Speideren anbefaler - runde 7

Her får du Speiderens tips før serierunde 7

Annonse:

Chips og wildcard

Mange byttet ut Bård Finne og Joachim Soltvedt forrige runde grunnet suspensjonen til Brann-spissen, og Soltvedts tilværelse på Brann-benken. Dette var to av bærebjelkene i laget mange satte før runde 1, men også tenkt på som viktige spillere å ha klare i laget til runde 10 hvor Brann spiller to kamper. Med Bjørkans skade på toppen av dette sitter man med færre spillere i laget med dobbel i runde 10. 

Det viktigste i runde 10 er å ha tre spiller fra Bodø/Glimt - de har den peneste dobbelen med KFUM og Sandefjord på hjemmebane. Hvis Bård Finne får tilbake plassen sin i runde 8 og runde 9, da er det en spiller man helst bør ha i runde 10. I tillegg bør man ha minimum én defensiv spiller fra Fredrikstad som møter Tromsø borte og hjemme.

Hvis man ikke sparte byttet forrige runde har man fire gratisbytter inn mot runde 10. Dersom man har veldig få spillere fra Glimt, Brann og Fredrikstad, er det ikke en dum ide å planlegge bruk av Rik Onkel i runde 10. Da kan man sette et helt nytt lag for én runde med ubegrenset budsjett. Med så mye usikkerhet rundt hvem som er best å ha fra Glimt og Brann kan det gunstig å velge spillere rett før runde 10 sparkes i gang.

Fantasy - To kapteiner - 1080x1080  - Twitter.png
Siste episode av To Kapteiner ligger ute som podcast, og som videopod på YouTube og Twitter.

Hør siste episode av To Kapteiner her.

Jeg tok selv ut Finne og Soltvedt forrige runde, og stod da med Fischer, Stray Molde, Bjørkan, Grønbæk og Traore med dobbel. Traore er ute med strekkskade, og Stray Molde har blitt belastningsstyrt i det siste. Uten noen fra Brann, med kun Grønbæk fra Glimt, og litt usikkerhet rundt Stray Molde, så planlegger jeg Rik Onkel i runde 10 med mitt lag. De som har et bedre utgangspunkt med laget sitt mot runde 10 kan absolutt spare Rik Onkel og heller spille To Kapteiner eller Spissrush i runde 10.

De som fortsatt har wildcardet tilgjengelig kan spille det i runde 8 eller 9 når vi får en haug med bekreftede lagoppstillinger. Da er det en mulighet å sette opp laget slik at det står godt i dobbeltrundene i runde 10 og 12, med mulighet for bruk av chip i runde 10.

image001.png

Fredrik Bjørkan-erstatter

Før forrige runde var Fredrik André Bjørkan er eid av over halvparten av alle som spiller Eliteserien Fantasy. Glimt har bekreftet at Bjørkan ikke er med i kamptroppen mot Kristiansund. Dette er tre gode kandidater 

Jostein Gundersen (5,7) ble kåret til månedens spiller i April. Glimt er mer solide bakover i år, og Gundersen skal ha deler av æren for det. Han har levert to målgivende i åpent spill, og er småfarlig i boks på offensive dødballer. Blant annet en bakromspasning til Kasper Høgh på Lerkendal.

Svenn Crone (5,0) er kanskje i sin beste form i Brann-drakt siden Obos-sesongen i 2022. Han leverte målgivende pasning i forrige kamp og er klink fast på høyrebacken til Brann. Brann er kanskje ligaen beste lag akkurat nå, og programmet de neste 6 rundene er veldig pent. 

Gustav Valsvik (5,0) var nære ved å utlikne til 1-1 på Aspmyra på overtid forrige serierunde. Han har allerede tatt 8 bonuspoeng i år, og er ligaen mest målfarlige midtstopper. Et godt valg man kan stå med i lang tid. Spesielt aktuelt for dem som tenker å spille RIk Onkel i runde 10.

Har man penger til overs og planlegger Rik Onkel i runde 10 er Kristoffer Haugen (7,0) et godt valg å ta inn for Bjørkan.

Kaptein i runde 10

Forrige runde var det stor spredning i kapteinsvalget. Av de som lå topp 5000 før forrige runde var det Zlatko Tripic som marginalt ble det mest populære valget med en kapteinsandel på 16,4 %.

Vi går igjen inn i en runde med mange ganske jevngode kapteinskandidater. 

Gulbrandsen, Eikrem, Haugen, Grønbæk, Evjen, Stengel, Tripic, Lehne Olsen, Blomberg og Heggebø. Alle disse syns jeg det er en "case" for. 

Jeg har ikke bestemt meg enda for hvem jeg kapteiner, så det blir å følge magefølelsen min på lørdag.

Her er mine topp 3:

1. Fredrik Gulbrandsen (11,1): RBK fikk store problemer mot Brann forrige runde, nå skal de igjen til en tøff bortebane. Rosenborg ønsker å styre spillet og presse høyt når de kan. Molde er ikke like råe og aggressive i press-spillet sitt som Brann, så jeg forventer at Rosenborg kommer til å klare ha en god del ball.

Molde vil nok kunne få en god del kontingsmuligheter mot Rosenborg. Det bør passe Fredrik Gulbrandsen bra.

Rosenborg er ute av cupen og spilte ikke kamp i midtuka. Det gjorde Molde som tok seg forbi Sarpsborg 08 på hjemmebane. Jeg tror ikke det blir like stor overkjøring fra Molde her som i Bergen forrige uke, og Gulbrandsen står neppe mer enn maks 75 minutter - likevel er han i mangel på bedre kandidater øverst på min liste. 

2. Aune Heggebø (7,2): Heggebø scoret egentlig to mål forrige runde, og er toppscorer i Eliteserien 2024. Dette er siste kamp hvor Bård FInne er suspendert. For de som tok ham inn forrige runde er han en heit kapteinskandidat denne runden selv om det er borte mot LSK. Brann har trent og forberedt seg på LSK hele uka, mens LSK spilte cupkamp mot Godset på torsdag. LSK tok seg videre, men kampen gikk til ekstraomganger. LSK ønsker å ha et eget spill, noe som kan passe Brann godt.

3. Zlatko Tripic (10,6): Vikings kaptein har levert fem målpoeng de siste tre serierundene. Viking røyk ut mot Levanger onsdag etter ekstraomganger. Godset gjorde det samme dagen derpå mot LSK. Godset er et solid lag, men kampen mot LSK torsdag ble en mer åpen kamp enn Godset-kamper ofte er. Dette er normalt en kamp der jeg ikke ville vurdert å sette bindet på Tripic, men i mangel på en offensiv spiller i Glimt som man kan stole på at leverer målpoeng, er Tripic nummer tre på min liste. 90 minutter, dødballer, straffer og god målpoeng-form gjør han høyaktuell.

Vi får laget til Molde og Rosenborg lørdag kl 16:45 - 70 minutter før byttefristen.

De som har Magnus Wolff Eikrem i laget sitt, og ser at han starter, kan absolutt velge å få doblet hans poengsum denne runden. Skulle Kristian Eriksen mot formidning starte som spiss mot RBK, er han høyaktuell. Albert Grønbæk er den som er nærmest å komme med på topp 3-lista fra Bodø/Glimt. Kasper Høgh spiller fort enten rundt 65 minutter eller 30-35 minutter, det gjør at det er et sjansespill å velge han. Dansker er dog aktuell som kaptein neste runde når vi får lagoppstillingen til Glimt før kampen mot Tromsø.

Lykke til med runden, og god helg!

Annonse fra Eliteserien: