Speideren anbefaler - runde 6

Bård Finne er suspendert. Joachim Soltvedt var ute av Brann-elleveren forrige runde. Dette byr på noen utfordringer for oss som spiller Fantasy. Her er Speiderens anbefalinger til hvordan du kan løse floken!

Annonse:

Se siste episode av To Kapteiner her: 

Byttefristen er lørdag kl. 17:55 - lagoppstillingene i Brann - RBK offentliggjøres 70 minutter tidligere.

Joachim Soltvedt-erstatter


Soltvedt (7,1) er en av de mest eide spillerne i spillet (62 %). Han startet sesongen forrykende med to scoringer borte mot Tromsø i serieåpningen, men har slitt litt med en legg de siste ukene. Han spilte 90 minutter i runde 3 av cupen på onsdag i 1-0 tapet mot Levanger. 
Starter han mot RBK beholder man ham. Hvis han ikke starter denne runden heller, da kan man bytte han ut. Her er noen gode kandidater å ta inn for Soltvedt:

1. Fredrik André BJørkan (6,4) holder jeg øverst av forsvarsspillerne nå. Han er klink i Glimt-laget, og i veldig god form. Foruten 4-2 tapet mot LSK i cupen, har Glimt vært solide defensivt. De har et veldig pent kampprogram og dobbelkamp i runde 10. Venstrebacken står med 3 målpoeng på de første 5 kampene.

2. Kristoffer Haugen (7,0) har startet de to siste kampene for Molde etter å ha vært ute med skade. Han fikk hvile hele kampen på benken onsdag mot Hødd. Haugen er sammen med Soltvedt den forsvarsspilleren i ligaen jeg tror får flest målpoeng opp mot spilte minutter. Molde møter Sandefjord borte denne runden og har generelt et pent program fremover.

Haugen-assist mot FKH i forrige serierunde

3. Stian Stray Molde (4,7) og Patrick Metcalfe (4,5) er fine kandidater hvis man ønsker å flytte penger til midtbanen eller angrepet. FFK er bunnsolde og vant sin andre 1-0 kamp på rad mot RBK i cupen. Vingbackene til FFK har også noe målpoeng i seg. Stray Molde stod over kampen mot RBK, men meldes klar til kampen mot Odd i Skien. 

Et skikkelig frekt forsvarssvalg er FKHs unge og offensive høyreback, Mikkel Hope (4,5). FKH har et veldig pent kampprogram de neste fem kampene. Hope opererer høyt i banen når FKH angriper og kan absolutt få med seg et par målpoeng i det fine kampprogrammet.

Bård Finne-erstatter

Bård Finne ble utvist mot KFUM forrige runde. Tirsdag ettermiddag ble det klart at han får to kampers karantene. Det betyr at han er tilbake 16. mai hjemme mot Sandefjord i runde 8.
Bård Finne er for dyr til at jeg anbefaler å ha han på benken frem til det.

Det betyr at vi skal ut på spissjakt:

1. Fredrik Gulbrandsen (11,0) og Kasper Høgh (10,1). Spissene til de to antatt beste lagene i ligaen skiller seg ut som gode erstattere for Finne.

Høgh fikk sin første serierstart i Eliteserien siden 29. juli 2023 da han var med fra start mot RBK på Lerkendal. Han spilte 45 minutter og noterte seg for en scoring. På onsdag startet han i cupen mot LSK, og spilte 65 minutter. Dette er positive tegn for en spiller som har vært ute lenge. Glimt har et fint kampprogram som toppes med to kamper i runde 10. Jeg tror ikke vi kan forvente mer enn maks 70 minutter per kamp fra dansken de neste par serierundene. men det kan være mer enn nok tid for å få satt en scoring eller to.

Gulbrandsen fikk en strekkskade i 1. serierunde og var i runde 5 tilbake og fikk 59 minutter på banen hjemme mot FK Haugesund. Gulbrandsen var i kanonslag før han blir skadet, og det er lov å håpe at det ikke tar lang tid før han scorer for moro skyld igjen. Molde har som Glimt et flott kampprogram, men ikke dobbel i R10. 

2. Thomas Lehne Olsen (10,5). LSK har et semitøft kampprogram de neste 4 kampene. Likevel mener jeg TLO er en fin spiller å ha fremover som den klare nummer 1 i LSK. Han kan likevel være en man kan ofre i runde 8 for å få inn Bård Finne igjen.

3. Lars-Jørgen Salvesen (8,7). Salvesen har fått litt kritikk fra VIking-fansen den siste tiden, men lite tyder på at han blir benken i Eliteserien med det første. Han har 5 scoringer i cupen de siste to kampene, men står kun med 1 mål i Eliteserien til nå i år. Viking møter Tromsø hjemme som var ute i ekstraomganger mot VIF på onsdag, hvor de til slutt tapte 1-0. Min podcastmakker Amin Askar vurderer å sette kapteinsbindet på Salvesen denne runden!

Sory Diarra (6,6) er en spiss i en helt annen prisklasse enn Bård Finne, men absolutt en man kan vurdere hvis man f. eks ønsker å flytte Finne-pengene til midtbanen å ta inn en spiller som Tripic eller Grønbæk. Diarra scoret borte mot Molde sist og kom også til gode sjanser i sist hjemmekamp mot RBK. FKHs spydspiss og straffetaker er en man kan vurdere å ta inn denne runden. Selv har jeg fortsatt skadede Mai Traore i laget og vurderer å gjøre han om til Diarra.

Aune Heggebø (7,1) har vist målform i starten av sesongen tross få minutter på banen. Med Finne ute i to kamper er han et frekt alternativ å ta inn før møtet med RBK på lørdag. 

Kaptein i runde 6

Igjen er runde hvor det er flere ganske jevngode kapteinsalternativer! 

1. Det er naturlig å se til Zlatko Tripic (10,5). VIking spiller også denne runden hovedkampen på søndag. Denne gangen hjemme mot tabelljumbo Tromsø. Det bør være gode muligheter for en assist eller to på Tripic mot Tromsø som spilte 120 minutter på onsdag. Tromsø har også fått hele fire straffespark mot seg i Eliteserien 2024. Jeg tror det vil åpne seg rom for Tripic utover i 2. omgang, spesielt dersom Viking leder.

2. Fredrik Gulbrandsen er også en høyaktuell kandidat borte mot Sandefjord. Jeg forventer at han spiller ca. 65-70 minutter. Sandefjord har i år byttet til kunstgress, det er noe som bør øke sjansene for mål begge veier. Inntrykket jeg fikk etter første kamp på nytt kunstgress for to runder siden var at spillerne syns det var litt uvant og at ballen gikk veldig fort. Det sies at det tar en stund før banen "setter seg". Sandefjord røyk ut av cupen i første runde og har kunnet trene og forberede seg på Molde i ro og fred på det nye kunstgresset. Det er en av faktorene som gjør at jeg holder Tripic over Gulbrandsen som kaptein. Gulbrandsen tar trolig straffer.

3. Bodø/Glimt er rundens største favoritt, men målpoengene er veldig spredt, noe som gjør det vanskelig å gå for en kaptein derfra. Jeg tenker likevel at Albert Grønbæk (10,5) er et ok  alternativ. Han spiller nesten alltid 90 minutter, og er litt på gang syns jeg. Jesper Taaje kan få det hett rundt beina sine hvis Grønbæk kommer opp på sitt beste nivå. 

Det er også verdt å nevnte at det er andre kandidater som Thomas Lehne Olsen borte mot Sarpsborg, Lars-Jørgen Salvesen hjemme mot Tromsø, Magnus Wolff Eikrem borte mot Sandefjord, og Aune Heggebø hjemme mot Rosenborg.


De siste nyhetene inn mot byttefrist får du fra To Kapteiners Twitter-konto.

Lykke til med runden!

Annonse fra Eliteserien: