Fantasy - Speideren

Speideren anbefaler - runde 5

Her får du tips til spillere du kan ta inn, og spillere du kan vurdere å selge. Les Speiderens anbefalinger før serierunde 5.

Annonse:

Hør Amin Askar og Dagfinn Thons tips i "Før runde 5"-episoden av podcasten To Kapteiner, her.

Keeper

Andre Hansen (4,5 mill.) er usikker til kampen mot Viking. Hvis det viser seg at han ikke blir klar til kamp, anbefaler jeg å hente danske Jonathan Fischer (4,5 mill.) som erstatter. 22-åringen har gode sjanser til å sanke bra med poeng fremover gjennom redninger, bonuspoeng og få baklengsmål. Jeg tror Fischer blir en av keeperne som ender opp med flest poeng når vi teller opp 1. desember. 

Forsvar

Martin Linnes (6,5 mill.) er ute med en strekkskade i noen uker. En naturlig erstatter er Kristoffer Haugen (7,0 mill.) på motsatt flanke i Molde. Haugen var tilbake fra skade forrige serierunde og spilte 90 minutter mot Glimt, og scoret 1-1 målet. Molde og Erling Moe har pleid å rotere en del med laget, og Haugen har vært ganske skadeplaget tidligere. Men at han kan levere målpoeng når han spiller, det er helt sikkert.Ønsker du et mer langsiktig valg kan Fredrik Bjørkan (6,3 mill.) være veien å gå. Landslagsspilleren har startet sesongen på imponerende måte. Glimt har to kamper i runde 10, dette er en spiller man kan sette inn og ha i laget i lang tid.

Til en lavere pris anbefaler jeg Stian Stray Molde (4,6 mill.) fra FFK, og enten Gustav Valsvik (5,0 mill.) eller Logi Tomasson (5,1 mill.) fra Strømsgodset.

FFK spiller denne runden hjemme mot Sandefjord og går inn i et pent kampprogram. De har som Bodø/Glimt to kamper i runde 10. Stray Molde står med to scoringer allerede fra sin venstre vingbackposisjon og er en måltrussel i både åpent spill og på dødballer.

Gustav Valsvik (5,0 mill.). Godset vant 1-0 borte mot HamKam forrige runde. Det var stopperkollega Jesper Taaje som scoret, men Valsvik stakk av med 3 bonuspoeng. Begge to er målfarlige, men jeg holder Valsvik et lite knepp over Taaje.Logi Tomassen (5,1 mill.) er en offensiv trussel i åpent spill fra sin venstre vingbackposisjon. Både Tomasson og Valsvik er veldig gode alternativer å ta inn denne runden hvor de møter Kristiansund hjemme i Drammen.

Midtbane

Herman Stengel (6,2 mill.) er igjen en jeg vil anbefale. Nå møter som nevnt Godset KBK hjemme, og da er det gode sjanser for nye målpoeng fra 28-åringen. Han står til nå 4 målpoeng på 4 kamper. Kupp til 6,2 millioner.

Et stort dilemma for mange er hvilken dyr spiller man skal ha på midtbanen fremover. 
Albert Grønbæk (10,5 mill.) er eid av hele 48,1 %. Glimts venstre indreløper viste i kampen mot Molde at formen er på gang.

Zlatko Tripic (10,5 mill.) er et trygt og godt valg som den hærføren han er i Viking med ansvaret for dødballer og straffer. Jeg vurderer det til omtrent 50/50 hvem av dem som er best å ta inn nå. Bodø/Glimt spiller to kamper i runde 10, og da vil man trolig ha med Grønbæk som der vil være en aktuell kaptein. Men både de underliggende tallene, og de faktiske målpoengene til Tripic i 2023 var en del bedre enn Grønbæks.

Angrep

Ole Sæter (10,1 mill.) har nå startet to kamper på rad etter å ha vært skadet i store deler av oppkjøringen til sesongen. Det ble to mål og en straffebom i forrige runde borte mot FKH. Likevel syns jeg ikke timingen for å ta inn Sæter er nå. Rosenborg møter de neste tre rundene Glimt hjemme, Brann borte og Molde borte. Sæter virker som en fyr som elsker de store anledningene, en som kan få ut det beste av seg selv i slike kamper, men likevel venter jeg med å eventuelt ta han inn til etter han og RBK har møtt de tre beste lagene i ligaen.

Thomas Lehne Olsen (10,4 mill.) er i storform for tiden. Onsdag scoret han tre mål før han ble tatt av til pause i runde 2. i NM mot Ull/Kisa. Det er ikke for seint å komme seg på Thomas-toget.

Kaptein i runde 5

Nok en runde hvor kapteinsvalget er høyinteressant. Jeg la ut en poll på Twitter for et par dager siden for å ta tempen på hvem våre følgere tenker å putte kapteinsbindet på denne runden.
Thomas Lehne Olsen fikk nesten halvparten av stemmene og virker som det mest populære valget denne runden. Det kan bli en tålmodighetsprøve for LSK hjemme mot HamKam, men TLO er helt klart et godt valg.På Ekeberg tar KFUM imot Brann. Bård Finne (11,7 mill.) har ikke kommet helt i flytsonen foran mål i 2023, og ble tatt av etter 70 minutter for Aune Heggebø i forrige serierunde. Rundt 70 minutter kan fint bli igjen mot KFUM. Når han ikke tar straffer, og ikke har fått det helt til å løsne enda - da holder jeg Lehne Olsen litt over ham som kaptein denne runden.

Dere som har Magnus Wolff Eikrem (10,1 mill.) kan vurdere en frekkis og kapteine han hjemme mot Haugesund. Han satt på benken hele kampen mot Glimt forrige runde da han var syk. Han fikk et lite innhopp i NM i midtuka. Jeg tipper han starter mot Haugesund. Hadde jeg hatt Eikrem i mitt lag hadde jeg vært veldig frista selv om han ikke leverte målpoeng i dobbelen i runde 3.

Det kan være lurt å sjekke innom To Kapteiner på Twitter før du låser dine valg for runden. Vi oppdaterer med fantasy-relevante nyheter der. 

Byttefristen er lørdag 17:55. Lykke til med runden!

Annonse fra Eliteserien: