Fantasy - Speideren

Speideren anbefaler - runde 3

Det har skjedd en del på veien hit, men nå er runde 3 endelig her. Runden hvor fire lag spiller to kamper - runden som kan gjøre store utslag i Eliteserien Fantasy 2024! Her får du Speiderens anbefalinger.

Annonse:

Hør Amin Askar og Dagfinn Thons tips i podcast-format: https://open.spotify.com/show/7dYKEBOocOKSQjsaV5OkWO?si=765463271d88499f

Disse dobbeltspillerne er verdt å ta minus 4 poeng for å få inn:

I runde 3 er det i all hovedsak kun aktuelt å ta inn spillere som spiller to kamper. Disse spillerne bør du vurdere å hente inn for minus 4 hvis du ikke har dem i laget ditt fra før:

Bård Finne (11,6) og Joachim Soltvedt (7,1) er eid av 80 % og 65 %. Er du en av de få som står uten dem, så må de inn nå.

Martin Linnes (6,5) har ikke tegnet seg på målpoengstavla enda, men Moldes vingback er en spiller verdt å ha denne runden. Har man ikke råd så er Casper Øyvann og Anders Hagelskjær trygge og gode valg til 5,5 millioner. Kristian Eriksen spiller etter alt å dømme spiss i runde 3. Han er knallverdi til kun 6,7 millioner, og verdt å hente for minus 4 ved å selge f. eks Skogvold, Nypan, Åsen eller Berg.

Magnus Wolff Eikrem (10,0) har hatt litt småtrøbbel med kroppen i år, men spilte fra start mot HamKam forrige serierunde. Moldes kaptein og hovmester kan levere stort denne runden selv om han ikke spiller to ganger 90 minutter. Det man kan håpe på er at han spiller fra start mot både Kristiansund og Odd, og til sammen får rundt 130 minutter. Det er helt klart en sjanse for at han kun starter én av kampene. 

For de som planlegger wildcard i runde 4 vil jeg helt klart anbefale å ta inn Eikrem for minus 4 ved å f. eks selge en dyr midtbanespiller fra Glimt. Det er andre dyre spillere jeg mener er bedre verdi enn Eikrem når vi kommer ut på andre siden av denne runden. For de som ønsker å holde på wildcardet en stund til, bør man tenke litt på hvordan laget blir seende ut i rundene fremover. Jeg heller mot at Eikrem er verdt å hente uansett, også får man rydde litt opp i laget i rundene som kommer.

Andre aktuelle spillere

Odd spiller hjemme mot Sandefjord og borte mot Molde denne runden. De møter så Brann i Bergen i runde 4. For dem som planlegger wildcard i runde 4 kan Mikael Norø Ingebrigtsen være en spiller man kan vurdere å hente denne runden. Han er midtbanespiller til 7,0 millioner, men spiller spiss for Skiens-laget grunnet skaden på Torgeir Børven. Han har ikke scoret i Eliteserien enda, men han har vært veldig nær. Han spilte i cupen i midtuka og noterte seg for to mål, hvor ett av dem var fra straffemerket.

Espen Ruud var ikke på banen da han tok straffen. Hvem av de to som tar straffer når begge er på banen er vanskelig å si for sikkert. Spissen har tatt dødballer fra høyre side til nå i sesongen.

Mange har med seg spillere fra HamKam og Odd fra runde 1. De kan fint spilles nå, men min generelle anbefaling er å ikke bruke et bytte på å ta inn spillere derfra nå.

Et unntak kan være dersom man fortsatt står med Fredrik Gulbrandsen, da kan det vurderes å erstatte ham med Kirkevold (6,0) eller Mawa (5,6), og bruke de innsparte midlene på å få inn Eikrem.

Kaptein og chips

Planen min i forkant av seriestarten var å spille spissrush i runde 3 med Bård Finne, Fredrik Gulbrandsen og Torgeir Børven. De to sistnevnte ble skadet, og planen ble skrinlagt.
Nå står det mellom to valg. Enten bruke To Kapteiner-chipen, eller spare den til f. eks runde 10, som også er en dobbeltrunde. Jeg tror jeg sparer chipen, men det er en hårfin avgjørelse, da det er mer enn én spiller det frister å sette kapteinsbindet på denne runden.

Bård Finne leverte 31 målpoeng i fjor, og startet sesongen bra med mål og assist i Tromsø, før Fredrikstad holdt nullen på Brann Stadion forrige helg.
Bård Finnes scoring mot Tromsø i første runde:

Bård Finne spiller mest sannsynlig minst 150 minutter i runde 3, mens Magnus Wolff Eikrem etter alt å dømme får en del færre minutter enn bergenseren. Molde og Eikrem har to fine hjemmekamper, mens Finne møter Viking i Stavanger før de har hjemmekamp mot HamKam hvor de er klare favoritter.Dette gjør at kapteinsvalget i mine øyne er åpent mellom de to. Det tryggeste valget er Bård Finne, mens Eikrem på sin side kan levere 2-3 målpoeng bare på en omgang hvis han og Molde kommer i siget. Det er så åpent mellom dem at her kan man følge magefølelsen.

Foruten disse to er Kristian Eriksen en frekk kapteinskandidat. Det er sannsynlig at han starter begge kampene som spiss. Når Molde spiller hjemme mot KBK og Odd, da er det gode muligheter for at han får mer enn ett målpoeng.

Joachim Soltvedt tar straffer og dødballer for Brann og er også en outsider i kapteinsspørsmålet. Jeg tror ikke Brann holder nullen i Stavanger og mener Bård Finne er den beste å sette bindet på fra Brann.

Dukker det opp noen fantasy-relevante nyheter før byttefrist lørdag kl. 17:55, legger jeg det ut fra @ToKapteiner på Twitter/X.

 

Annonse fra Eliteserien: