SPEIDEREN ANBEFALER - RUNDE 12

Etter noen ukers pause er Eliteserien straks i gang igjen. Dette er Speiderens tips før serierunde 12

Annonse:

Byttefrist er torsdag kl. 18:55. Runden sparkes i gang i Sandefjord hvor hvalfangerne tar imot HamKam.

Sjekk ut runde 12-episoden av podcasten To Kapteiner her.

Dobbel og blank

Denne runden spiller Sandefjord og Tromsø to kamper, mens Haugesund og Fredrikstad må nøye seg med å følge runden fra sofaen.

Sandefjord: HamKam og Tromsø hjemme
Tromsø: Molde hjemme og Sandefjord borte

Sandefjord har på papiret den peneste dobbelen, men laget ligger sist på tabellen. Jeg syns Sandefjord spillemessig har sett ganske bra ut, og fått dårlig betalt i form av poeng så langt. SF har levert enkelte sterke resultater på Jotun Arena i år med 3-1 over Molde og 4-1 mot Sarpsborg 08.

Tromsø har kommet seg etter en veldig tøff start og har klatret opp til 14. plass.
Det er 3-4 spillere fra Tromsø som er høyaktuelle å ta inn nå.

Keeper

Mange eier enten Jonathan Fischer eller Egil Selvik som begge blanker denne runden. Hugo Keto (4,5) og Jakob Haugaard (4,4) spiller to kamper denne runden, og det er naturlig å se til dem hvis du står uten spillende keeper. Da kan du enten selge Fischer/Selvik eller 2. keeperen din. Jeg holder Keto et knepp over Haugaard pga. større sjanse for å holde nullen denne runden.

Forsvar

Runar Norheim (5,5) skiller seg ut som et godt valg. Unggutten har levert 5 assist til nå. Han koster jo litt, men han spiller høyt i banen. Tromsø har et fint program etter dobbelen.

Christopher Cheng (4,5) er det klart beste forsvarssvalget fra Sandefjord. Venstrebacken scoret med høyrefoten i treningskampen hjemme mot FFK (4-2). Så langt i sesongen har det ikke sett ut som det skal komme mye målpoeng fra ham, men han er billig og du får med deg to fine hjemmekamper denne runden.
Stian Kristiansen er suspendert i den første kampen. 

Midtbane

Danilo Al-Saed er på vei til Heerenveen og spiller neppe denne runden. Vi får lagoppstillingen til Sandefjord 70 minutter før byttefristen.

Eman Markovic (5,9) er mitt foretrukne valg fra midtbanen til Sandefjord. Det er andre alternativer i Filip Ottosson (4,9), Simon Amin (5,0) og Jacob Dunsby (6,4).

Markovic er 0,5 mill. billigere enn Dunsby, og jeg vurderer det som mer sannsynlig at Markovic spiller 90 minutter. Jeg er usikker på om Markovic er en jeg vil ha i laget videre, men det kan være verdt å ta ham inn til dobbelen likevel. 

Sandefjord skal garantert hente inn en ny kantspiller i løpet av sommervinduet, men det åpner ikke før 17. juli.

Jakob Napoleon Romsaas (6,3) er et spennende valg. Uten skaden på Vegard Erlien hadde han ikke vært aktuell, men nå virker spilletiden trygg. Han har ikke levert all verdens til nå i år, men timingen føles riktig nå. Spilte 90 minutter i treningskampen mot Sarpsborg 08.

Spillere man kan vurdere å selge

Morten Bjørlo (6,0) og Sondre Sørløkk (6,1) er naturlige å vurdere ut denne runden fordi FFK ikke har kamp denne runden. Kristiansund - Fredrikstad i runde 13 er i tillegg noe usikker. Kampen blir enten flyttet til en annen bane, eller utsatt. Dette er ikke avklart enda, men det kan komme info om dette før byttefrist.

Følg med på To Kapteiner på Twitter - der oppdaterer vi relevanter nyheter som måtte komme den siste tiden før runden starter.

Albert Grønbæk (10,9) er usikker til kampen mot Sarpsborg 08. Jeg anbefaler å beholde og ha ham i elleveren hvis det ikke kommer info om at han er ute. 

Angrep

Både Alexander Ruud Tveter (6,1) og Lasse Nordås (7,1) er spillere som er aktuelle å ta inn denne runden. Lasse Nordås er nå klink i laget med Erlien ute og kan fort få ansvaret fra straffemerket. Ruud Tveter tar straffene for Sandefjord. Jeg tenker at Sandefjord-spissen er hakket bedre denne runden fordi de har to fine hjemmekamper, mens Tromsø møter Molde i hjemmekampen og spiller borte i kamp 2. Tromsø har et noe finere kampprogram enn Sandefjord etter runde 12.

Det er noe usikkerhet rundt Fredrik Gulbrandsen (11,0) som ikke spilte siste treningskamp.

Kaptein

Ny runde med et åpent kapteinslandskap. Jeg kommer til å gå for en spiller med to kamper, men det er spillere med én kamp som er aktuelle kandidater. Da tenker jeg spesielt på Zlatko Tripic hjemme mot Rosenborg. Det samme ville Albert Grønbæk vært, men det er uaktuelt da han er noe usikker til kampen. Jens Petter Hauge tror jeg er på gang, og en spiller jeg har en god magefølelse på før bortekampen mot Sarpsborg 08. Eikrem har levert veldig bra, og de siste tre kampene har har ikke blitt byttet ut så tidlig som han pleier å bli. 

1. Eman Markovic. Jeg holder ham øverst, men det er marginalt. 25-åringen spilte 90 minutter i begge de to siste seriekampene, og scoret ett mål i hver av de to kampene. Jeg syns han har sett bedre ut en Dunsby i år. Kantene til Sandefjord bra med mål hver eneste sesong, og med Al-Saed trolig ferdig i klubben er Markovic og Dunsby som må levere.

Skulle overgangen til Heerenveen mot formodning gå i vasken, og vi ser Al-Saed i elleveren før frist - da er det han som skal ha kapteinsbindet.

2. Alexander Ruud Tveter. Akkurat som Markovic står 33-åringen med 3 mål til nå i år. Både i 2023 og 2022 scoret spissen 8 mål. Han tar straffer som helt klart trekker opp. Godt kapteinsvalg.

Foruten de to syns jeg følgende spillere også er fine kapteinsvalg: Lasse Nordås, Jacob Napoleon Romsaas, Zlatko Tripic, Magnus Wolff Eikrem og Jens Petter Hauge.
 

Runde 12 kampene.jpg

Før dobbeltrunden har To Kapteiner laget en Sandefjord-spesial med daglig leder Espen Bugge Pettersen, som du kan høre her.

Episoden om Tromsø med sportssjef Lars Petter Kræmer-Andressen som gjest kan du høre her.

Lykke til med runden!

Annonse fra Eliteserien: