Speideren anbefaler - runde 11

Siste runde før spillerne tar en sommerferie. Dette er Speiderens tips før serierunde 11

Annonse:

Byttefristen denne runden er lørdag kl. 17:55. Rundens sparkes i gang i Hamar når "Kamma" tar imot tabelltoer Brann.

Sjekk ut runde 11-episoden av podcasten To Kapteiner her.

Spar byttet hvis du kan

Dette er hvorfor det på generelt grunnlag er gunstig å gå inn i runde 12 med to gratisbytter:

  • Spillere som nå er usikre/skadet får tid til å bli 100 % igjen, mens friske spillere kan dra på seg skader før neste seriekamp som ikke er før i slutten av juni.
  • Det er veldig fint å ha to gratisbytter fordi Sandefjord og Tromsø spiller to kamper i runde 12. En annen bonus er at lagoppstillingen til Sandefjord før første kamp blir offentliggjort før byttefristen.

Men for en del Fantasy-lag vil det absolutt være riktig å bruke gratisbyttet denne runden! Tips til erstattere for de mest aktulle salgsvarene får du i denne artikkelen.

Lørdag 17:55 går fristen ut for å være med i EM-konkurransen. Alle som har opprettet et Eliteserien Fantasy-lag innen lørdag 17:55 er med i trekningen av en tur for to til EM.

image001.png

Spillere det kan være verdt å ta ut

Dersom Joachim Soltvedt (7,1) igjen starter på benken for Brann, da kan det være like greit å rive av plasteret nå. Elleveren til Brann kommer ut 16:45 - 70 minutter før byttefristen.

Stian Stray Molde (5,0) er suspendert denne runden. I tillegg har ikke Fredrikstad kamp i runde 12. Det betyr at han først blir å se på banen i R13. Jeg planlegger å stå med Stray Molde så lenge jeg har tre forsvarsspillere som spiller i laget mitt. Stray Molde er en av spillerne med best fantasyverdi i år, og han er ikke så dyr at det er alt for ille å ha ham på benk.

Det er verdt å nevne at Tony Miettinen (4,1) forventes å starte denne runden selv om han ble benket forrige runde. Det er en spiller mange har som kan steppe inn denne rundes hvis det trengs.

Hadde jeg eid Stray Molde og Soltvedt, og Soltvedt som forventet ikke starter mot HamKam - da hadde jeg solgt Soltvedt heller enn Stray Molde. Da henter man inn en del midler som f. eks kan brukes på Danilo Al-Saed i runde 12.

Fire forsvarsspillere som skiller seg ut som gode kjøp.

Godset-gutta Gustav Valsvik (5,2) og Logi Tomasson (5,2) møter denne runden Odd som ikke har scoret mål de siste tre bortekampene. Begge er god verdi og er spillere man kan sitte med over tid. Det er et minus at Godset møter Brann i Bergen i runde 12.

I nettopp runde 12 spiller to lag dobbeltrunde og her er det to fine spillere som kan hentes allerede denne runden hvis det brenner på dass i forsvaret på laget ditt.

Runar Norheim (5,5) er i god form for tiden og leverer stadig vekk nye målgivende pasninger fra åpent spill og på dødball. Tromsø møter LSK hjemme denne runden før de spiller to kamper neste runde. Det er hjemme mot Molde og borte mot Sandefjord.

Stian Kristiansen (4,5) leverte igjen en bra kamp borte mot Glimt. Han er klink i laget og ikke ufarlig i boks på dødball. Sandefjord har gode muligheter til å få med seg minst én smultring i dobbeltrunden. Denne runden spiller de borte mot KFUM, hvor hjemmelaget er små favoritter. 

Morten Bjørlo (6,0) ble benket sist borte mot Tromsø, men kom inn etter pausen. Litt rotasjon i et tett program er ikke unaturlig, jeg tror han starter mot Rosenborg til helgen. Da er det jo typisk at han scorer mot gamle lagkamerater? Hadde jeg eid Bjørlo hadde jeg beholdt ham denne runden, også trolig solgt ham for Al-Saed neste runde.

Vegard Erlien (7,9) har virker rimelig klink i laget frem til han startet på benk mot FFK sist da Tromsø vant 3-0. Det at TIL vant 3-0 og konkurrentene Lasse Nordås og Jakob Napoleon Romsaas scoret gjør meg litt usikker på Erliens minutter fremover. Jeg bytter han likevel ikke ut fra mitt lag nå. I et tett program er det fullt mulig han starter mot LSK. Og uansett så kommer det en dobbel for Tromsø etter denne runden, da vil jeg ha Tromsøs toppscorer i 2023 med selv om det i verste fall blir to innhopp. 

På topp er det for de fleste best å sitte stille i båten. Sory Diarra (6,6) ble tatt tidlig av forrige kamp, og nå er det stor usikkerhet om Diarra eller Liseth starter på topp mot Glimt. Sory Diarra til Alexander Ruud Tveter (6,0) er et bytte man kan gjøre denne runden. Da har man Sandefjord-spissen klar til dobbeltrunden etter ferien.

Det kom positive nyheter fra Andreas Georgson om Thomas Lehne Olsen (10,2) fredag. Han er aktuell mot Tromsø i helgen. Kommer det nyheter før frist om at han likevel er ute av tropp så er det også en spiller man kan selge denne runden. 

Kaptein

På mange måter føles det ganske rett frem å sette bindet på ligaens toppscorer, Albert Grønbæk (10,8). Mot Sandefjord sist tok han straffespark mens Jens Petter Hauge var på benk. Sjansen for at Grønbæk tar neste straffe har i hvert fall økt.
Glimt som lag er ikke i god form. De virker preget av et tett program og mange spillere med skader eller småskavanker. De er så klart favoritter mot FKH, men jeg blir ikke overassket om de gir fra seg poeng der. Det går an å ta sjansen på en annen kampen enn dansken. Det vurderer jeg  gjøre selv!

Magnus Wolff Eikrem hadde jeg kapteinet over Grønbøk hvis jeg eide ham. Han er nest øverst på scoringslisten og har stått spilt hele 77 og 73 minutter de to siste kampene.

Kampene mot VIking pleier å bli målrike. Det går an å prøve seg på Kristian Eriksen eller Fredrik Gulbrandsen også. Av dem liker jeg sistnevnte best selv om det er Eriksen som har levert mest målpoeng til nå.

Godset er ganske klare favoritter mot Odd denne runden. Gustav Valsvik, Logi Tomasson og Herman Stengel er alle gode alternativer. Sjansen for å holde nullen er stor. Valsvik er enorm i boks på offensive dødballer, og sanker bra med bonuspoeng. Tomasson møter Espen Ruud på Godsets venstrekant, det tror jeg er en bra "matchup" for Islendingen. Herman Stengel tar dødballer og straffespark, og har vist at han kan få målpoeng fra åpen spill også.

Andre frekkiser er Oskar Sivertsen hjemme mot Sarpsborg 08, Bård Finne mot HamKam selv om det ikke har løsnet for til nå i år også har man månedens unge spiller i mai måned - Petter Nosa Dahl som møter Sandefjord på hjemmebane. Sandefjord kommer fra midtukekamp i motsetning til KFUM. Det er fordel Oslo-klubben.

Annonse fra Eliteserien: