Seriestart i april og cupfinale i oktober

Forbundsstyret har, etter klubbenes ønske, vedtatt å starte Eliteserien senere i 2020. I tillegg blir cupfinalen flyttet frem.

Annonse:

NFF og klubbene hadde opprinnelig en enighet om seriestart og serieslutt de kommende tre år. Nå blir det imidlertid noen justeringer for 2020-sesongen. 

Klubbene, via NTF, ba i vår om en ny vurdering basert på at man ønsket å starte noe senere og samtidig spille Eliteserie under deler av sommerens EM. Forbundsstyret har imøtekommet klubbenes ønsker. 

— Nils Fisketjønn

Det betyr følgende endringer neste sesong: 

* Seriestart utsettes tre uker, til første helg i april. 

* Det legges opp til spillefri i Eliteserien under gruppespillet i EM. Seriespillet tas opp igjen når cupspillet starter og Eliteserien vil da bli spilt på hviledager i EM.

* Cupfinalen flyttes frem til siste helg i oktober, mens kvartfinalene i NM flyttes tilbake til helg. Dette for å gi bedre flyt i gjennomføringen.


* Seriespillet avsluttes siste helg i november. 

Fisketjønn forklarer endringer slik: 

- Verdien av å starte før internasjonal periode i mars er mindre for A-menn nå enn tidligere da de aller fleste spillerne spiller i andre ligaer. Tidlig start er fortsatt viktig for U21 og G19. En lang sesong på høsten er viktig for våre E-cuplag.

- Den reviderte hovedterminlisten gir også mulighet for ytterligere tilpasninger til E-cup ved at det blir mulig, på kort varsel, å utsette seriekamp mellom eventuelle playoffrunder, sier Fisketjønn.

Annonse fra Eliteserien: