Historisk pressekonferanse

I dag ble Torgeir Bjarmann presentert som ny sportssjef i Stabæk Fotball og pressekonferansen ble historisk da den ble holdt foran roboter som sørget for at pressen kunne delta på en smittefri måte.

Annonse:

Pressen fikk tilgang til hver sin robot og kunne stille spørsmål og delta på konferansen og snakke og stille spørsmål via roboten. 

Litt under et døgn før pressekonferansen ble NTF kontaktet av Stabæk som lurte på hvordan de skulle forholde seg i forhold til pressen og smitteverntiltak. 

Lokalene på Nadderud er trange og det ville bli vanskelig å opprettholde to meters avstand. Da ideen om å benytte roboter som pressen kunne benytte kom på bordet ble Stabæk svært interesserte.
Telia hev seg raskt rundt og kontaktet No Isolation som  leverte ut roboten AV1 til Stabæk på morgenen før pressekonferansen. I tillegg stilte to fra selskapet No Isolation opp for å bistå med det tekniske.

Gjennopplev robot-pressekonferansen nedenfor.

- Fotballen står overfor mange utfordringer for tiden. Akkurat denne idéen var enkel å realisere, på grunn av dugnadsånd og godt samspill mellom Norsk Toppfotball, Stabæk Fotball og No Isolation. Telia er en digital tilrettelegger i samfunnet og trenger slike lagspillere for å skape fantastiske ting i fremtiden, sier Kenny Hognestad, Head of strategy Execution Team i Telia Next. 

- Vi var spent på hvordan det ville fungere med roboter fra No Isolation som et alternativ til å samle journalister til en pressekonferanse.  Selv om journalistene ikke var tilstede følte vi en god interaktivitet og det fungerte overraskende bra. Det var enkelt å styre spørsmål fra journalistene og lydnivået var veldig bra, begge veier, forteller Jon Tunold, daglig leder i Stabæk Fotball. 

stabak3

Coronakrisen tvinger oss til å tenke annerledes. Vi må omstille oss til en ny hverdag - og disse stedfordtreder-robotene til No Isolation kom virkelig til sin rett hos Stabæk Fotball i dag.

- Jeg tror vi her ser en ny standard for pressekonferanser. Redaksjonene må gjøre knallharde prioriteringer i det daglige, de kan ikke være overalt. Robotene oppfyller kravet om tilstedeværelse, samtidig som de løser tidsklemma. Det er vinn-vinn og noe jeg er sikker på vil bli videreført også når vi er tilbake til en mer normal hverdag, forteller Oddbjørn Vistnes, mediesjef i Stabæk Fotball. 

Her er pressekorpset under dagens pressekonferanse hos Stabæk Fotball
Her er pressekorpset under dagens pressekonferanse hos Stabæk Fotball

-En selvfølge å hjelpe Stabæk

- Det er selvfølgelig gøy å kunne hjelpe Stabæk med pressekonferansen i denne spesielle tiden. AV1 er jo utviklet nettopp for å kunne holde kontakten på en god måte, selv om man ikke kan være fysisk tilstede, forteller Karen Dolva, medgründer og CEO i No Isolation

- Nå åpner skoler igjen snart, og vi vet at mange familier og elever er engstelige. Skoler er nødt til å ha gode løsninger på plass for de som ikke kan komme tilbake, enten på grunn av underliggende diagnoser eller sykdom. Her må man være føre var, for det er vondt med nedetid fra problem til løsning for disse utsatte elevene. Som vi så på pressekonferansen er AV1 en god stedfortreder, og viktig for mange som ikke kan gå på skolen. Vi har en del AV1 tilgjengelige og er opptatt av å gjøre det så enkelt som mulig for skolene, så vi oppfordrer til å ta kontakt med oss avslutter Dolva.

Se trengingstips fra Torgeir Bjarmann og Jonus Bjarmann til konseptet #hjemmebane

Se flere tips til øverlser du kan gjøre på #hjemmebane her.

Fakta om No Isolation og AV1: 

  • Stiftet i Oslo i 2015, AV1 lansert høsten 2016
  • Utvikler digitale verktøy for å inkludere sårbare grupper i fellesskapet (AV1 for barn og unge, KOMP for analoge seniorer)
  • AV1 er i bruk i over 1000 klasserom i 13 land 
  • Primært for skoleelever som ikke kan gå på skolen over lenger tid 

I 2018 i kampen mellom Brann og Molde dukket også roboten opp og var der på vegne av kreftsyke Erik (6). Se mer om det her eller i filmen nedenfor. 

AV1 var også maskot for Everton i april 2018 - se mer i video nedenfor

NTF retter en stor takk til Telia Norge og No Isolation for det gode samarbeidet rundt denne robot-pressekonferansen.

Torgeir Bjarmann (kilde Wikipedia)

  • Født 24. juni 1968) er en norsk tidligere fotballspiller

  • Representerte Lillestrøm SK i hele sin karriere på toppnivå, og har siden 2009 hatt stillingen som sportsdirektør samme sted.

  • Bjarmann var midstopper, men fikk på tross av 15 sesonger i LSK aldri landskamper for Norge.

  • Hans 306 Tippeligakamper var lenge klubbrekord, før den senere ble overtatt av Arild Sundgot

  • Bjarmann hadde også et kort låneopphold i østerriksk fotball hos LASK Linz

Annonse fra Eliteserien: