Profilen: Noah Holm

Han har tatt Eliteserien med storm etter at han ankom Rosenborg og Lerkendal i sommer. Bli bedre kjent med stjerneskuddet og profilen Noah Holm!

Annonse:

Noah Holm har allerede rukket å bli en favoritt blant publikummet på Lerkendal etter å ha blitt en umiddelbar suksess i et formsterkt RBK-lag den siste tiden. Gode prestasjoner både i serie, cup og europakvalik har gjort at Holm har vært Åge Hareides foretrukne førstevalg på spissplass den siste tiden. Vi tok en prat med eliteseriens nye stjerneskudd like etter han var tilbake på Lerkendal etter landslagssamling med U21. Les videre for å høre hvorfor han valgte RBK, hvem som betaler mest til botkassa i klubben og hvem han vil ha med seg når han skal slippe sin egen sang! Se Holms elleville debutscoring i Eliteserien og noe av det unggutten hadde å si i saken som følger:

Hvordan har det vært å komme til Trondheim og til Rosenborg?

- Det har vært veldig fint, og det har jo gått veldig bra også. Vi har vunnet de fleste kampene den siste tiden, jeg har scort mål og blitt tatt godt i mot av byen. Jeg klager ikke og er veldig glad for å ha kommet hit.

Hva gjorde Rosenborg og Eliteserien til en aktuell arena å forsette karrieren på?

- Jeg fikk et veldig godt førsteinntrykk av klubben, og fattern kjenner jo Åge Hareide fra før og visste at han var en veldig fin trener. Han kjenner også litt til klubben og Micke Dorsin, som gjorde meg trygg på at Rosenborg var et fint sted å ta karrieren videre.

Du har jo nå hatt noen år i utlandet, med opphold i RB Leipzig i Tyskland og Vitória Guimarães i Portugal. Hvilke erfaringer har du gjort der gjennom disse årene?

- I Tyskland var jeg jo i en veldig stor klubb som tok hele fotballeuropa med storm. Der fikk jeg sett og trent med de store gutta, og kjent på europeisk toppnivå i hverdagen ganske tidlig. Så dro jeg videre til Portugal for å få mer A-lagsspill, der det ble et veldig rotete opphold som jeg likevel lærte veldig mye av. Flere forskjellige sportsdirektører som kom inn etter jeg ble kjøpt, og vi hadde fire forskjellige trenere i løpet av sesongen. Det ble mye rot men jeg fikk spilt en del fotball, møtt gode lag, og spilt med veldig mange gode spillere jeg har vært mye av. Til slutt pakka jeg baggen og dro til Norge for å slå gjennom.

For de som enda ikke kjenner deg så godt, hva er dine sterkeste sider på fotballbanen?

- En av mine styrker har egentlig alltid vært at jeg er et godt oppspillspunkt, helt siden jeg var mindre. Når jeg får brukt styrken og farten min er jeg og veldig ubehagelig å spille mot. I tillegg er jeg ganske lur i boksen, og pleier å være flink til å finne rom for å score. En annen styrke er at jeg jobber hardt defensivt og har en bra kapasitet så jeg kan prege forsvarsspillet også. Min største styrke er kanskje mentaliteten min, at jeg alltid er sulten. Jeg er nesten aldri 100% fornøyd med meg selv. Det er nok det som kjennetegner meg som fotballspiller.

Hvordan har det vært å komme inn i spillergruppa i RBK? Hvordan fungerer miksen mellom yngre og eldre spillere?

- Dynamikken i gruppa er veldig fin. Vi har jo de eldre som Per (Ciljan Skjelbred), Markus (Henriksen) og (Alexander) Tettey, men de virker veldig unge når de sitter i garderoben med oss andre. Per er nesten det største barnet av oss alle. De vet når det er tid for moro, som det skal være plass til, men når det er go-time står de virkelig frem og hjelper oss unge som ikke har vært med på like mye som dem, enda. Selv om de ikke har spilt så mye mens jeg har vært her er de alltid 100% på trening og hjelper til med å få ut det beste i laget. Særlig Markus som er ute nå står på og kommer med innspill. Det har vært utrolig kult å være i samme spillergruppe som spillere jeg har sett opp til mens de har vært landslagsspillere og proffer i det store utland.

Hvem av gutta på laget omgås du mest?

- Jeg sitter jo som plommen i egget i garderoben mellom (Anders Ågnes) Konradsen og Henriksen, så jeg prater mye med de. I tillegg er jeg mye med Emil (Konradsen Ceide) og Eddy (Tagseth). Det er en fin gruppe der alle kan omgås alle, og det har vært en veldig god gruppe å komme inn i. Motgangen gruppa opplevde før sommeren har gjort oss enda mer sulten og gjort gruppa sterkere. Vi er klare for å gå ut og vinne mange kamper utover høsten.

Vi er klare for å gå ut og vinne mange kamper utover høsten.

— Noah Holm, RBK

Vi ønsker Noah og Rosenborg lykke til med høstsesongen, og ser frem til å følge hans utvikling i tiden fremover!

Annonse fra Eliteserien:
Publisert: 17.09.2021, oppdatert: 28.09.2021
Skrevet av: Magnus Forseth