Ny nordisk FIFA-turnering på Dreamhack Summer

Topprankede FIFA-lag fra Norge, Sverige og Danmark skal i sommer konkurrere i den nystartede turneringen Nordic Master. Turneringen avholdes på Dreamhack Summer i Jönköping, Sverige. De to beste lagene fra vært land deltar, og i Norges representater blir Vålerenga og Brann. Discovery er på plass og sender turneringen i alle tre land.

Annonse:

Etter suksessen med Altibox eSerien, eAllsvenskan og eSuperliga lanseres nå Nordic Masters. En turnering der de beste e-sportlagene i FIFA fra Norge, Sverige og Danmark skal konkurrere om hvem som er best i Skandinavia. Nordic Masters blir arrangert av Dreamhack, i samarbeid med ligaene i alle tre land. Norge vil bli representert av Norges første seriemester i FIFA, Vålerenga, samt finalemotstander Brann.

Nordic Masters - Powered by Dreamhack er en endagsturnering på Dreamhack Summer, den 16. juni i Jönköping, der de beste skandinaviske FIFA-spillerne skal konkurrere om tittelen. De to beste lagene fra Altibox eSerien får dermed bryne seg på de beste lagene fra både eSuperliga og eAllsvenskan.

På Dreamhack Summer samles vært år tusentals av eSport-tilhengere, og Nordic Masters vil passe som hånd i hanske i dette miljøet. Marcus Lindmark, CEO hos Dreamhack, er imponert over hvor raskt eSport og FIFA har utviket seg i Skandinavia.

– Vi er ekstremt stolte over at vi allerede nå kan skape et nordisk FIFA-produkt, i tillegg til de nasjonale ligaene. Etter suksessen med de tre ligaene i Sverige, Norge og Danmark er det neste logiske steget å samle seg rundt en skandinavisk liga. Her oppe i norden liker vi å konkurrere, og nå har vi en turnering der vi kan utse det beste FIFA-laget i hele Skandinavia, i et ikke-offisiellt mesterskap, sier Marcus Lindmark.

Discovery, som også har sent Altibox eSerien, kommer til å finnes på plass under Nordic Masters for å sende turneringen i sine kanaler

– Vi er veldig glade for å ha sikret rettighene til Nordic Masters  – Powered by DreamHack. Det forsterker den stabile posisjonenen vi har skapt oss innen eSportens verden, sier Anders Bay, Sport Director på Discovery Networks og fortsetter.

– Sammenlignet med den tradisjonelle nyhetsdekningen av idrett er dette fortsatt en relativt ny arena både for oss og alle andre i bransjen, men vi tar eSport på allvor og tar følgelig med oss samme profesjonalitet hit, som til hvilken som helst annet sportsevenement. Vi ser frem i mot å kunne tilrekke flere FIFA-supportere til våre sendinger når vi dekker denne vennskaplige nordiske turneringen av verdensklasse i virtuell fotball.

Fakta Nordic Masters:
Norge, Sverige og Danmark stiller opp med sine to beste FIFA-lag. Fra Danmark kommer seriemester FC København, og finalistene Brøndby IF. Sverige representeres av seriemester Malmö FF, og finalist Örebro SK. Norge sine representanter blir den nybakte seriemesteren Vålerenga, samt andreplass Brann.

De seks deltakende lagene kommer til å bli delt opp i to grupper, der de to beste lagene går til semifinale. Det laget som til slutt stikker av med seieren i Nordic Masters vinner, i tillegg til heder og ære, 10 000 USD.

Kampene spilles den 16. juni på Dreamhack Summer, som avholdes 14-17 juni i Jönköping.

Hver kamp spilles i dobbeltmøter, der det er det totale resultatet gjennom begge kampene som avgjør dersom det blir uavgjort. Kampene spilles på PlayStation, i spillmodusen FUT.

Discovery sender turneringen i sine kanaler. Billetter for å se Nordic Masters LIVE finner du på dreamhack.com/summer.

 

Foto: Sindre Stien / Good Game

 

Annonse fra Eliteserien: