NTF-SPORT får ny medarbeider

Hans-Erik Eriksen er ansatt som ny klubb- og trenerutvikler i NTF-Sport. Han tar over jobben etter Trond Nordsteien som har gått over i NFF som leder av UEFA-PRO utdanningen. Hans-Erik starter i stillingen 01.oktober.

Annonse:

Hans-Erik har lang erfaring fra toppfotballen, både som hovedtrener og spillerutvikler.  De siste par årene har han jobbet som assisterende landslagstrener på Norges G18 og 19 landslag, samtidig som han har vært metodologiansvarlig og trenerutvikler i Vålerenga.  Der har han bygd opp et av landets fremste akademier sammen med Akademileder, Thomas Hafstad.  

«Vi hadde flere veldig gode søkere, når vi til slutt landet på Hans Erik var det fordi han hadde en unik erfaring og kompetanse. Gjennom landslagsjobben er han oppdatert på de ypperste referansene i det internasjonale spillerutviklingsarbeidet, samtidig er han UEFA-PRO utdannet med lang fartstid som hovedtrener og har bakgrunn fra akademiarbeid. Vi gleder oss stort til Hans Erik begynner», sier Sportsjef Øystein Neerland.

 Hva var det som fikk deg til å skifte beite Hans-Erik?

«Da Espen tok kontakt og ønsket samtaler rundt muligheten for å jobbe sammen i NTF-Sport ble jeg både stolt og glad. TFS tidligere, og NTF-Sport har for meg vært en viktig pådriver i mitt arbeid i klubb, og på flere måter i mitt møte med landslag. Gjennom dem opplevde jeg en nysgjerrighet og en nasjonal løftekraft på spillet, spillerne i spillet, samt en etterrettelighet i hva som skal til, som satte en klar retning og standard. Det har vært en veldig tydelighet på toppfotballens krav, i form av referanser fra verdens beste fotballklubber og spillerutviklingsarbeid.  

Du sier at det nasjonale arbeidet tiltrekker deg – hva mener du med det?

«Etter mange år i klubb oppleves det nå riktig å få lov til å tenke «nasjonens beste», ikke bare hva som er bra for min klubb. Jeg er jo ikke fornøyd med å bare lande jobben, vi må ville ønske kontinuerlig å bli bedre. Jeg vil være med i et team med høye ambisjoner, strebe etter å være best i verden på det vi gjør! At vi jobber hardt sammen for å nå våre nasjonale målsettinger om å bringe Norsk Fotball nærmere europatoppen til tross for at vi kjemper med motstandere som har lengt større økonomiske muskler enn oss.»

Hvilke tanker har du rundt hva du ønsker å bidra med for å utvikle våre Akademier?

«Det er så mange fantastisk dyktige fagfolk som står på post i våre Akademier. Å få lov til å være med å inspirere og videreutvikle disse, - det er et privilegium.  Jeg ser på meg selv som en som er allsidig og ujålete. Flink til å bygge og bevare relasjoner, får ting gjort, tar detaljene på alvor og en som blør for laget. Det håper jeg skal være med å gi enda mer løftekraft og skarphet inn i et team som allerede består av kompetente mennesker. Og som igjen skal gi enda mer tilgang til konkurransekraft for Norsk toppfotball i møte med våre kombattanter der ute på den internasjonale fotballstjernehimmelen».

Velkommen skal du være. Vi gleder oss!

På vegen av NTF kollegiet – Espen Olafsen, Faglig Leder NTF-Sport.

 

Se kontaktdata for Hans-Erik og andre ansatte i NTF her.

Annonse fra Eliteserien: