Qwerty AS_FFK - Bodø-Glimt #10

Nå kommer derbykampene!

Denne helgen byr på en fotballfest uten like i Eliteserien, med tre derbykamper på programmet!

Annonse:

Fredrikstad - Sarpsborg 08 (Lørdag 18:00)

13 år har gått siden Fredrikstad og Sarpsborg 08 møttes i Eliteserien. Nå er endelig ventetiden over, og scenen er satt for et Østfold-derby på et fullsatt Fredrikstad Stadion. I potten ligger det mer enn bare tre poeng, for dette handler om stolthet og muligheten til å vise hvem som er best i Østfold. Klubbene har kun møttes to ganger tidligere på det øverste nivået og det kan ventes et heseblesende oppgjør.

Sarpsborg 08 har hatt en skuffende start på sesongen med to tap mot Viking og Odd. De er garantert sultne på å vise nyopprykkede Fredrikstad at de fortsatt er best.

Se høydepunktene fra kampen mot Odd nedenfor:


Fredrikstad har på sin side overrasket mange med en god start på sesongen. De tok en sterk borteseier mot Brann i forrige serierunde, og viste med det at de ikke blir et enkelt lag å komme opp mot i årets sesong.

Se høydepunktene fra Brann - FFK nedenfor:
Kampen er utsolgt og det ventes en herlig fotballfest i plankebyen!

Viking - Brann (Søndag 14:30)

På SR-Bank stadion er scenen satt for et spennende vestlandsderby når Brann gjester Viking. Etter de to første serierundene står begge lag med tre poeng, og med tanke på deres høye ambisjoner, tegner dette oppgjøret seg til å være en nøkkelkamp tidlig i sesongen.

Viking er fast bestemt på å gjenskape det formidable spillet de viste sist sommer, mens Brann er ivrige etter å bygge videre på fjorårets imponerende sølvmedalje. I forrige runde tapte begge lag; Viking tapte 1-0 borte mot Bodø/Glimt, og Brann ble slått 2-0 hjemme av Fredrikstad. Det ligger derfor til rette for at begge lag vil kjempe hardt for å vinne tilbake vinnersporet.

Branns sammendrag ser du ovenfor. Her ser du sammendraget av Bodø/Glimt mot Viking:


De siste årene har Viking hatt overtaket i disse derbyene, og Brann reiser nå til Stavanger i håp om å sikre sin første seier over Viking siden 2020. Kampen, som allerede er utsolgt, lover god fotball og høy stemning.

Molde - Kristiansund (Søndag 17:00)

I Molde kommer naboen Kristiansund på besøk. Hjemmelaget har fått en super start på sesongen med full pott etter de første rundene, og dette ønsker de selvfølgelig å bygge på i jakten på å slå tilbake etter den skuffende fjorårssesongen som endte i en femte plass. Men gjestene fra Kristiansund blir ingen enkel kamp, den nyopprykkede klubben har kommet godt i gang, og har plukket fire poeng på de første to rundene.

Disse oppgjørene har vist seg å være jevne: Lagene har møttes 12 ganger tidligere i Eliteserien, hvorav Molde har vunnet seks ganger, Kristiansund fire i tillegg til to uavgjorte. Vi krysser fingrene for et nytt intenst og herlig oppgjør. Kampen er nesten utsolgt, så her gjelder det å være rask om du skal sikre deg billetter!

Forrige oppgjør mot disse to lagene på øverste nivå på Aker stadion var i runde 7 i 2022. Se sammendrag av den kampen nedenfor:


I tillegg til disse tre spennende kampene venter det fem andre herlige kamper denne runden. Blant høydepunktene finner vi hovedkampen fra Åråsen når Bodø/Glimt gjester Lillestrøm. Se hele programmet her:

Annonse fra Eliteserien: