Landslagsspillerne Sophie Roman Haug og Sunniva Skoglund er blant spillerne som har donert sine Banens beste-premiepenger til Mental Helse Ungdom. | Foto: NFF

Mental Helse Ungdom mottar 40 000 kroner fra fotballen

Kvinnelandslaget, Toppserien og Eliteserien har valgt Mental Helse Ungdom som mottaker av premiepenger fra Norges beste og Banens beste-kåringer.

Annonse:

Landslagsspillerne Sunniva Skoglund og Sophie Román Haug ble kåret til Norges beste i landskampene mot henholdsvis Brasil og Nederland. I Toppserien ble Elise Thorsnes kåret til Banens beste spiller da Vålerenga slo Rosenborg 2-0 2. oktober, mens RBK-spissen Casper Tengstedt fikk utmerkelsen for sin innsats i 4-4-kampen mot Kristiansund samme dag.

Spillerne mottar 10 000 kroner hver fra Norsk Tipping som doneres videre til et valgfritt formål, og fra ovennevnte kamper i oktober er det Mental Helse Ungdom som er valgt ut som mottaker av premiepengene.

Casper Tengstedt - Banen beste spiller etter kampen mellom Kristiansund og Rosenborg 2. oktober
Casper Tengstedt - Banen beste spiller etter kampen mellom Kristiansund og Rosenborg 2. oktober

- En viktig gave og et uvurderlig signal

Mental Helse Ungdom er en medlemsbasert interesseorganisasjon for barn og unge opp til 36 år. Organisasjonen jobber for økt åpenhet om psykisk helse, forebygging av psykiske plager og et bedre psykisk helsetilbud.

Les mer om Mental Helse Ungdom her

- Dette er kjempegode nyheter! Stadig flere unge har det vanskelig psykisk, og vi klarer ikke å hjelpe alle som trenger oss. Derfor er dette en svært kjærkommen gave. Ikke bare fordi vi kan sette pengene rett i arbeid for å hjelpe unge, men fordi det viser at fotballen spiller på lag med oss. Det er en viktig gave og et uvurderlig signal, sier Kommunikasjonssjef i Mental Helse Ungdom, Adrian Lorentsson.

Line Toft (leder innsamling og marked) og Thomas Kallerud (Fundraiser) fra Mental Helse Ungdom.
Line Toft (leder innsamling og marked) og Thomas Kallerud (Fundraiser) fra Mental Helse Ungdom.

Organisasjonen har også mottatt en signert landslagsdrakt fra herrelandslaget, som skal auksjoneres bort til inntekt for arbeidet Mental Helse Ungdom gjør.  

- Det er en stor glede for Norsk Tipping være avsender av denne kåringen. Kåringen av banens beste er en anerkjennelse av spillerens prestasjon i selve kampen, men enda viktigere, en mulighet for spilleren til å gi premien videre til et lag, en sak, eller forening som trenger det. Det er også gledelig at vi sammen med norsk fotball og spillerne i løpet av sesongen kan peke ut velegnede formål for kåringen, som eksempelvis Mental Helse Ungdom, og dermed sikre et lite bidrag til viktige saker vi ønsker å sette fokus på avslutter Thomas Johansen som er sponsorrådgiver i Norsk Tipping. 

Annonse fra Eliteserien: