Kniksens hederspris

Landslagsspiller Erling Braut Haaland ble i kveld, under Eurosports Fotballfesten-sending, tildelt Kniksens hederspris. Juryen mener det er få som har passet kriteriene bedre enn årets vinner.

Annonse:

Det var en overrasket, men strålende fornøyd prisvinner som mottok Kniksens hederspris for 2020.

Dette er gratis motivasjon til å jobbe enda hardere og ta neste steg i karrieren.

— Erling Braut Haaland
– ­ Jeg hadde ingen anelse, faktisk. Det var en fin overraskelse. Den står høyt hos meg og jeg er rett og slett stolt. Det er noe jeg som nordmann setter pris på. Det har vært et fint år, og dette er gratis motivasjon til å jobbe enda hardere og ta neste steg i karrieren, sa Erling Braut Haaland i Fotballfesten på Eurosport Norge.

Kniksens hederspris er en pris som deles ut av Norsk Toppfotball og tildeles en person eller et lag som i ett enkelt år har gjort en helt spesiell prestasjon eller som over tid har gjort en særlig fortjenestefull innsats i eller for norsk fotball. Ifølge juryen, som består av styret i NTF, er det få som har passet bedre til kriteriene enn Haaland, som har tatt fotballverden med storm de siste årene. 


–  Styrets vurdering var at Haaland, tross sin unge alder, tilfredsstiller kriteriene i statuttene svært godt, og har over tid vært en usedvanlig god representant for norsk toppfotball. Han er blant annet den første tenåringen som har scoret i fem påfølgende UEFA Champions League kamper, har mottatt Golden Boot i FIFA U-20 World Cup ved blant annet å score ni – 9! – mål i én og samme kamp, og vunnet årets Golden Boy-pris som Europas beste unge spiller, bare for å nevne noe, sier styreleder i NTF og juryformann, Cato Haug.

Erling Braut Haaland mottok prisen i Qatar, der han i den siste tiden har trent seg opp etter et skadeavbrekk. Haaland er den yngste noensinne som mottar Kniksens hederspris.

Les mer om Kniksens hederpris og prisens tidligere vinnere her.

Annonse fra Eliteserien: