Hvordan utnytte dobbelrunden (Runde 2)?

Runde 2 er en dobbelrunde, det vil si at noen lag har to kamper i den runden. Lagene dette gjelder er Molde, Vålerenga, Brann og Kristiansund. Vi skal se litt nærmere på disse lagene, samt hvilke taktikker som kan lønne seg.

Annonse:

Chipstrategi i runde 2
Dobbelrunder har alltid stort potensiale. Om man treffer med strategien og chipbruk, kan man få et solid forsprang på rivaler. Hvilken strategi bør man vurdere i runde 2? Husk at man kun kan bruke én chip per runde.

Rik Onkel
Rik Onkel lar deg gjøre ubegrenset antall bytter på et ubegrenset budsjett i én runde, før laget returnerer til det vanlige runden etter. Denne chipen kan lønne seg i runde 2 fordi man da har muligheten til å fylle opp laget med spillere som har dobbelrunde. På den måten slipper man å ta hensyn til dobbelrunden når man setter opp laget sitt for runde 1.

Dobbelkaptein/Spissrush
Siden dobbelrunden kommer så tidlig etter sesongstart, bør man vurdere om man heller burde fylle opp laget med dobbelrunde-spillere fra starten av. På den måten kan man spare Rik Onkel-chipen til en senere anledning, samtidig som at man får brukt enten Dobbelkaptein eller Spissrush i dobbelrunden. En fordel ved denne strategien er at alle fire lagene med dobbelrunde har spillere man absolutt kan beholde langsiktig.

Siden det trolig ikke kommer all verdens med dobbelrunder i år, kan det være lurt bruke Dobbelkaptein eller Spissrush i en dobbelrunde. Det sier seg selv at potensialet for poeng er større når disse chipene brukes på spillere med to kamper fremfor én.

Molde
Molde er regnet å være med i gullkampen, og blir nok derfor svært sentrale i årets fantasysesong. Per nå virker som at det er på midtbanen poengene kommer til å ligge. Minst én midtbanespiller anbefales.

Se opp for:
Kristoffer Haugen (6.0m)
Magnus Eikrem (11.0m)
Erling Knudtzon (7.5m)
Ohi (9.0m)
 

Vålerenga
Med et nykomponert angrep i år er det ikke lett å si hva det kan holde til for Vålerenga, men med et nokså gunstig kampprogram tidlig i sesongen kan det bli bra med mål de første rundene. Også her er det først og fremst midtbanen som skiller seg ut. '

Se opp for:
Sam Adekugbe (5.0m)
Bård Finne (9.5m)
Herolin Shala (8.5m)
Matthias Vilhjalmsson (9.5m)
 

Brann
Det var forsvaret som stod for store deler av poenginnsankingen i Brann sist sesong. Mye tyder på at det blir det samme i år, med defensiv organisering som hovedmål. Likevel kan det være noen billige og gode offensive alternativer å vurdere før to svært gunstige hjemmekamper i runde 2.

Se opp for:
Vito Wormgoor (6.5m)
Bismar Acosta (6.0m)
Kristoffer Løkberg (6.5m)
Daouda Bamba (9.5m)
 

Kristiansund
Etter å ha tatt en imponerende femteplass sist sesong, er det knyttet stor spenning til om hvorvidt KBK kan fortsette å holde det høye nivået. Om de fortsetter i samme spor, kan det være flere røverkjøp på dette laget.

Se opp for:
Sean McDermott (5.0m)
Dan Ulvestad (5.0m)
Liridon Kalludra (6.0m)
Flamur Kastrati (7.5m)
 

Speiderens vurdering
Det er gode argumenter både for og imot bruk av Rik Onkel i runde 2. Det finnes ikke et fasitsvar, og det vil nok være en jevn fordeling over hvilke chip som brukes i den runden. For å få en god start er det ikke nødvendigvis viktig hvilken strategi man velger, men at man har en klar plan fra starten av. Det er for eksempel ikke ideelt om man fyller laget med dobbelrundespillere før runde 1, for så å bruke Rik Onkel i runde 2. Da har man bare ”kastet bort” en potensiell viktig chip.

Bli med i Speiderligaen!
Kan du slå Speideren? Vinneren av Speiderligaen får en offisiell matchball fra Eliteserien. Koden for ligaen er 3-3287. Du kan bli med automatisk her.

Annonse fra Eliteserien: