Ole Gunnar Solskjær og keeper Ethan Horvath

Horvath klar for club brugge

Moldes førstekeeper solgt til den belgiske klubben Club Brugge.

Adm.direktør i Molde FK, Øystein Neerland, bekrefter at klubbene er enige om en overgang for den amerikanske keeperen Ethan Horvath (21).

Horvath kom til Molde FK som 17-åring og skrev profesjonell kontrakt da han fylte 18 år sommeren 2013. Han spilte seg inn som førstekeeper i 2015, og har 56 obligatoriske kamper for Molde. I årets sesong har han stått 22 av 30 kamper i Tippeligaen, og imponerte stort i Europa League-kampene. Horvath ble Norgesmester med Molde FK i 2014, og debuterte også på det amerikanske A-landslaget tidligere i år.

- Jeg valgte Club Brugge fordi «keeperscenarioet» deres passet best til meg og min situasjon med å komme meg videre i karrieren. Det er en stor klubb, et større steg enn Molde og jeg ser frem til dette.

Manager i Molde FK, Ole Gunnar Solskjær, sier at interessen for Horvath var forventet, spesielt etter de gode prestasjonene han gjorde i Europa League høsten 2015:

- Vi er flinke til dette. Hente spillere, utvikle de og selge de til større klubber. Det er et salg vi er fornøyd med og en gutt vi kommer til å savne, men han er alltid velkommen tilbake, sier Solskjær.

Annonse: