Gatelagmagasinet 4-4-3: Verdens viktigste magasin

Gatelagene har fått eget magasin og det er allerede i salg!

Annonse:
Ståle Solbakken fronter det første gatelagsmagasinet - men peker selv på de andre stjernene inni det.
Ståle Solbakken fronter det første gatelagsmagasinet - men peker selv på de andre stjernene inni det.

Landslagssjefen som ambassadør

- En person fra gatelaget har allerede fått fast jobb i HamKam. Han fungerer ett hundre prosent. Fra å bo i et telt under ei bru, så er han nå en glad mann som fullfører hver dag med stor iver. Han er kanskje den med flest overtidstimer og er en ressurs for HamKam. Han gir også Kjetil Rekdal (trener) noen råd i ny og ne.

Dette er ordene til landslagssjef Ståle Solbakken under lanseringen av det splitter nye gatelagsmagasinet 4-4-3. Solbakken pryder fronten av magasinet, og var til stede under lanseringen for å fortelle hvorfor han mener gatelagsordningen er så viktig. Landslagssjefens historie fra HamKam er et utmerket eksempel på nettopp det.

26 gatelag- Nå med eget magasin

I 2011 var Fredrikstad FK første klubb ut med å stifte eget gatelag, og siden det har 25 andre klubber fulgt etter. Neste år kommer også KFUM og RBK på banen. Gatelagene er en arena hvor mennesker med rusrelaterte utfordringer får faste rutiner, meningsfull aktivitet og følelse av mestring. Det bygger trygge rammer som gir utgangspunkt for varig endring. Gatelagene leverer over 4.000 rusfrie timer hver eneste uke - og bygger varig endring for stadig flere av våre spillere. I videoen under kan du se mer om livet som gatelagsspiller:

 

GATELANDSLAGET: Fotballandslaget er gatelagenes ambassadører, her ikledd klubbenes egne drakter. Foto: Gaute Gjøl Dahle.
GATELANDSLAGET: Fotballandslaget er gatelagenes ambassadører, her ikledd klubbenes egne drakter. Foto: Gaute Gjøl Dahle.

-Min viktigste jobb noen sinne

- Gatelagene virker. Jeg har sett mye sosiale prosjekter og tiltak som ikke virker. Men dette gjør det. Dette skaper endring og nye muligheter for folk, sier redaktør Morten Pedersen. Sammen med Tom Stalsberg utgjør han redaktørteamet bak gatelagmagasinet.

- Vi har tenkt på dette i fem-seks år. Fordi det har kjentes viktig og riktig. Men når jeg nå har jobbet med dette første nummeret i et halvår, har jeg virkelig forstått hvor viktig og hvor riktig dette arbeidet er, sier Morten. 

Magasinet skal fra neste år ut to til fire ganger per år, og redaktørene håper det blir fire. Stalsberg er stolt over å kunne presentere magasinet. -Dette er den viktigste jobben jeg noensinne har hatt, det å kunne bruke tid, penger og bokstaver på å skrive om gutter og jenter som virkelig viser vilje til å forandre livet sitt fra rus til ros, sier Stalsberg.

KBKs kaptein Dan Peter Ulvestad fronter gatelagsmagasinet. Foto: KBK.
KBKs kaptein Dan Peter Ulvestad fronter gatelagsmagasinet. Foto: KBK.

Salget er i gang!

Magasinet er trykt i alle gatelagenes farger og salget er i gang ute i klubbene. Du finner det til salgs på klubbenes A-lagskamper, klubbarrangement og i de aller fleste supportershoppene. Magasinet koster 125 kroner, og hver klubb har sitt eget vippsnummer. Halvparten av inntektene fra hver eneste magasin går rett tilbake til gatelagene. Dette er den perfekte julegave til venner og familie. Ønsker du å bestille magasinet til din bedrift kan du ta kontakt med Fotballstiftelsen her.

Toppfotballen er stolte over jobben som gjøres i og rundt gatelagene, og oppfordrer alle til å kjøpe magasinet hos sin lokale klubb!

 

Annonse fra Eliteserien: