Fotballen markerer seg på eksklusiv liste

I en rykende fersk rapport fra Sport Insight havner ikke mindre enn 10 Eliteserien-klubber på listen over landets største sponsorobjekter. Fjorårets bronsemedaljevinner Sarpsborg 08 debuterer på en knallsterk 20.-plass av totalt 16 000 sponsorobjekter i det norske markedet.

Annonse:

Oj! Det er jo helt fantastisk

— styreleder i Sarpsborg 08, Cato Haug

Det var Stavanger Aftenblad som først omtalte analysen som kunne avsløre at Østfold-klubben for første gang er inne på Sponsor Insights liste over landets største sponsorobjekter.

Med Rosenborg (3.-plass), Brann (7.-plass), Strømsgodset (8.-plass), Viking (9.-plass), Vålerenga (11.-plass), Aalesund (12.-plass), ODD (14.-plass), Molde (16.-plass) og Lillestrøm (18.-plass) inntar fotballen halvparten av topp 20-plasseringene på listen som rangerer 16 000 sponsorobjekter i hele landet.

Teller man også med Norges Fotballforbund på 2.-plass og Norsk Toppfotball på 15.-plass innehar fotballen over halvparten av plassene på topp 20-listen.

Det er analyse- og rådgivningsselskapet Sponsor Insight som står bak den årlige rapporten som rangerer sponsormarkedet i Norge. Rapporten baseres blant annet på intervju av 2000 sponsorer, og antall sponsorkroner klubbene og organisasjonene får inn hvert år.

Rosenborg på 3.-plass

Blant Eliteserien-klubbene er det kanskje ingen overraskelse at fjorårets seriemester inntok topplasseringen med en tredjeplass.

- Dette viser at fotballen står sterkt i Norge som sponsorobjekt og at det er flere klubber er med på å skape denne attraktiviteten, sier Tove Moe Dyrhaug - daglig ledere i Rosenborg. 

Sponsor Insights liste over de 20 største sponsorobjektene i Norge 2017

 1. Norges Skiforbund
 2. Norges Fotballforbund
 3. Rosenborg BK
 4. Norges Håndballforbund
 5. Stavanger Oilers
 6. Norges idrettsforbund
 7. SK Brann
 8. Strømsgodset IF
 9. Viking FK
 10. Norges Skiskytterforbund
 11. Vålerenga IF
 12. Aalesunds FK
 13. Norges Røde Kors
 14. Odds BK
 15. Norsk Toppfotball
 16. Molde FK
 17. Kreftforeningen
 18. Lillestrøm SK
 19. Sykkel-VM
 20. Sarpsborg 08

Annonse fra Eliteserien: