Foto: Fredrik Hagen / NTB

Før runden: Pride, storoppgjør og fotballfest!

Det er klart for en ny runde i Eliteserien. Ligaleder Bodø/Glimt tar imot regjerende mester Molde søndag, mens Oslo vil skinne i regnbuens farger under Pride-feiringen i oppbyggingen til kampen mellom Vålerenga og Viking på lørdag.

Annonse:

Denne helgen står inkludering i fokus når Eliteserierunden sparkes i gang med en fargerik lørdagskamp mellom Vålerenga og Viking på Intility. Men det er ikke bare fotballen som får oppmerksomhet denne dagen. Tidligere samme dag vil Oslo fylles av farger under årets Pride-parade, en feiring av mangfold, kjærlighet og likestilling for LGBTQ+-samfunnet. Vålerenga-familien skal også i år gå samlet i paraden. Mer om dette kan du lese her.

Markeringen fortsetter inn mot kampen, som har avspark klokken 18.00. Dette blir Vålerengas første seriekamp etter at Dag-Eilev Fagermo forlot klubben, og midlertidige trener Jan Frode Nornes har fått noen uker til å sette sitt preg på laget. Det blir spennende å se hvordan de takler Viking, som har hatt en solid start på sesongen og befinner seg på 4. plass før denne runden. Nornes avslørte i et intervju at han ikke har gjort store endringer, men at det blir viktig å få klubben på rett spor igjen. Du kan se hele intervjuet med Jan Frode Nornes her.

På søndag vil det bli servert ytterligere seks kamper, og det blir blant annet Fanzone+ og folkefest på Fotballtorget utenfor Color Line Stadion i oppbyggingen til kampen mellom Aalesund og Rosenborg. Aalesund trenger desperat poeng for å holde liv i drømmen om eliteseriefotball neste sesong, mens Svein Maalens jakter sin første seier, etter at trønderene tapte 3-0 for  Sarpsborg 08 forrige helg. Les mer om Fanzone+-arrangementet her.

Hovedkampen søndag finner sted på Aspmyra når ligaleder Bodø/Glimt tar imot regjerende mestre Molde. Molde har fått opp dampen etter en svak start på sesongen og har vunnet seks av sine åtte siste seriekamper. De er klare til å gi Bodø/Glimt smak av tap for andre uke på rad etter deres nederlag i Drammen forrige uke.

Runden avsluttes på mandag når Strømsgodset besøker Nadderud. Drammenserne ønsker å bygge videre på forrige rundes seier mot serieleder Bodø/Glimt, og det blir spennende å se om de klarer det når de tar den korte turen til Stabæk.

Billetter til kampene finner du her.

 

Annonse fra Eliteserien: