Før runden: Fanmobilitet i fokus

Landslagspausen er over, og helgen byr på nye kamper i Eliteserien. De kommende rundene står klimaavtrykket til toppfotballen i fokus.

Annonse:

Norsk toppfotball er i gang med tiltak i forbindelse med Fotball for målene. Rundt 60% av utslippene fra norsk toppfotball kommer fra publikums reiser til og fra kamp, og det settes derfor fokus på tiltak for å redusere disse utslippene i første omgang. De neste to rundene vil derfor grønnere reiser til kamp stå i fokus. Klubbene står selv fritt til å velge tiltak som skal gjøre det så enkelt som mulig for supporterne å velge en grønnere reise til kamp. Du finner mer informasjon på din klubbs hjemmesider. 

Mer om fotball for målene finner du i denne artikkelen.

Sandefjord Fotball - Strømsgodset

Sandefjord og Strømsgodset møtes lørdag kveld til en festkveld. Sandefjord ligger på play-off-plass med 18 poeng, men er bare målforskjell unna trygg plass når vi går inn i helgen. Strømsgodset befinner seg på 10. plass med 26 poeng, åtte poeng ned til Sandefjord.

Hjemmelaget har tapt sine 2 siste kamper, og trenger denne helgen poeng for å klatre ut av nedrykksplassene. Strømsgodset har på sin side levert en solid sesong til nå, og tok med seg tre poeng inn i landslagspausen etter seier mot Stabæk for to helger siden.

Sandefjord fyller i disse dager 25 år, og i den anledning blir det feiring med Fanzone+ i oppbygging til kampen. Mer om dette finner du her.

Haugesund - Viking

Samtidig som kampen i Sandefjord, får vi også servert et rogalandsderby mellom Haugesund og Viking. Haugesund ligger på 12. plass med 20 poeng, med bare 2 poeng ned til Sandefjord på 14. plass. Etter forrige runde ga hovedtrener Grindhaug seg, og med ny trener i Manoharan blir det spennende å se om Haugesund kan slå tilbake og distansere seg fra nedrykksplassene.

Stavangerklubben befinner seg derimot på andreplass med 45 poeng, like mange som Bodø/Glimt på toppen, men med dårligere målforskjell. Gjestene trenger en seier for å ikke tape terreng i tittelkampen. Forrige runde spilte laget uavgjort mot Vålerenga, noe som endte en ti kamper lang seiersrekke.

Molde - Odd

Molde tar i mot Odd på Aker stadion lørdag i en kamp som kan ha stor betydning for medaljekampen. Molde er på fjerdeplass med 37 poeng, åtte poeng bak Bodø/Glimt og Viking på toppen, men med en kamp mindre spilt. Odd er på åttende plass, men det er få poeng som skiller lagene rundt dem på tabellen. 

Molde har tatt seg kraftig opp etter en svak start på sesongen, men har fortsatt en del poeng opp til tittelkampen. Med fem poeng opp til Tromsø på medaljeplass, lever likevel håpet om medalje for Moldenserne. Odd slo Sandefjord 3-2 i forrige runde, og er klare til å bygge på det resultatet når de reiser til Molde.

Tromsø - HamKam

Tromsø møter HamKam på Romssa Arena søndag klokken 17.00. Tromsø ligger på tredjeplass med 42 poeng, 3 poeng bak Bodø/Glimt og Viking på toppen og trenger en seier for å henge med i gullkampen. De har vunnet fem av sine seks siste kamper, og slo Rosenborg 3-1 borte i forrige runde.

HamKam er på 11. plass med 23 poeng, fem poeng over Sandefjord på kvalifiseringsplassen, og trenger med det flere poeng før de kan føle seg trygge på fornyet Eliteseriekontrakt. HamKam har vært gode i det siste, og før landslagspausen tok de et sterkt bortepoeng mot ligaleder Bodø/Glimt i den utrolige 4-4 kampen på Aspmyra.

Under følger høydepunktene fra den episke 4-4 kampen i Bodø.

Videoen er ikke tilgjengelig.

Sarpsborg 08 - Lillestrøm

Sarpsborg 08 og Lillestrøm møtes også i 17-runden på søndag. Sarpsborg 08 er på syvende plass med 30 poeng, ett poeng bak Lillestrøm på sjetteplass.

Sarpsborg 08 hadde en tøff sommer, men har kommet seg de siste ukene. Før tapet for Brann i forrige runde, vant laget overbevisende mot Odd og Tromsø. Lillestrøm har på sin side kun 1 seier på de siste 4 kampene, og er definitivt interesserte bedre resultatene sine inn i siste del av sesongen.

Rosenborg - Bodø/Glimt

Rosenborg og Bodø/Glimt spiller et storoppgjør på Lerkendal stadion. Rosenborg er på niendeplass med 28 poeng, men har bare fem poeng opp til Lillestrøm på sjetteplass. Rosenborg har hatt en skuffende sesong så langt, men har fortsatt mulighet til å kjempe om medaljer. De har tapt to av sine tre siste kamper, deriblant forrige runde mot Tromsø.

Bodø/Glimt er på førsteplass med 45 poeng, like mange som Viking på andreplass, men med bedre målforskjell. Nordlendingene har hatt en strålende sesong så langt, men den siste tiden har vist tegn på en liten formdupp i Eliteserien. Trenden må snus dersom de skal beholde tabellplasseringen. 

Det er solgt over 20 000 billetter til kampen, men det er fortsatt noen ledige. 

Stabæk - Brann

Stabæk og Brann møtes på Nadderud stadion søndag i en kamp som kan ha stor betydning for nedrykksstriden. Stabæk er på 15. plass med 16 poeng, to poeng bak Vålerenga på trygg plass. Klubben har vært inne i en grusom periode, men håper på seier i første kamp på kunstgress på Nadderud.

Brann har på sin side tre strake seire i Eliteserien, og kommer til Bærum for å fortsette denne rekken. Bergenserne befinner seg for øyeblikket på en femte plass, seks poeng bak Tromsø på medaljeplass.

Før kampen arrangerer Stabæk Fotball temadag med Fanzone+. Festdagen starter 14.30. Mer om dette finner du her.

Vålerenga - Aalesund

Hovedkampen søndag får vi fra Intility Arena, når Aalesund gjester Vålerenga. Dette er en svært viktig kamp for begge lag. Aalesund ligger helt sist på tabellen og er avhengig av tre poeng for å tenne litt håp inn mot innspurten av sesongen. Vålerenga er heller ikke trygge. Etter 20 serierunder er det kun målforskjell som holder dem på trygg plass, og dersom Stabæk vinner sin hengekamp vil de være forbi Oslo-klubben på tabellen.

Hjemmelaget har riktignok vist gode takter den siste tiden, og Geir Bakke virker å få satt stadig mer preg på laget. Et sterkt bortepoeng i Stavanger før landslagspausen ble den femte kampen på rad med poengfangst for Vålerenga. Aalesund har på sin side 1 seier på sine siste 9 kamper, men kanskje poenget mot Lillestrøm i forrige runde var starten på en lysere periode.

 

Annonse fra Eliteserien: