Patrick Berg (Bodø/Glimt) mottok Kniksenprisen på vegne av familien Berg under Fotballfesten 2021

Familien Berg tildelt Kniksens hederspris

Kniksens hederspris ble i kveld, under Fotballfesten på TVNorge, tildelt familien Berg. Far Harald, sønnene Ørjan, Runar og Arild, og barnebarn Patrick har alle preget norsk fotball gjennom åtte ulike tiår. Juryen mener betydningen familien har hatt for norsk fotball er enorm, og helt uten sidestykke.

Annonse:

Mens det var barnebarnet Patrick Berg som mottok prisen på vegne av familien, var det en beæret og rørt prisvinner Harald «Dutte» Berg som mottok Kniksens hederspris for 2021 på Aspmyra stadion i Bodø. 

– Det kom veldig brått på. Jeg har egentlig ikke fått det på plass ennå. Jeg vokste opp i en tid der Nord-Norge ikke fikk være en del av norsk fotball og fotballfamilien, sa Harald Berg under Fotballfesten på TVNorge. 

– ­Det er stort for oss som familie å være en del av den norske fotballfamilien, sier Ørjan Berg.

– Det er en stor ære, utdyper bror Runar Berg.

Kniksens hederspris er en pris som deles ut av Norsk Toppfotball og tildeles en eller flere personer eller et lag som i ett enkelt år har gjort en helt spesiell prestasjon eller som over tid har gjort en særlig fortjenestefull innsats i eller for norsk fotball. Ifølge juryen, som består av styret i NTF, er det få familier i Norge som har hatt større betydning for norsk fotball enn familien Berg.  

– Betydningen familien Berg har hatt, og fortsatt har, for norsk fotball er enorm. Både prestasjonene, men også måten man har fremstått på, både på og utenfor banen har løftet oss alle. Her i Norge er vi alle en stor fotballfamilie, men denne familien har gitt begrepet fotballfamilie en helt ny mening. I både gode og onde dager. Dette er en meget fortjent pris, til en familie som har en rekke landskamper, godt over 1000 kamper, og hundrevis av mål for Bodø/Glimt, sier styreleder i NTF og juryformann, Cato Haug.

Far Harald «Dutte» Berg debuterte for Bodø/Glimt i 1958. Sønnene Runar og Ørjan gjorde det samme på 80-tallet, mens Arild tok på seg den gule drakten i 1993. Ringen ble sluttet da nåværende landslagsspiller Patrick Berg debuterte for årets seriemester i 2014. Til sammen har familien Berg vært en del av norsk fotball åtte ulike tiår.  

Bodø/Glimt nok en gang

Ikke overraskende så var det Bodø/Glimt som også i år stakk av med de gjeveste prisene for Eliteserien på Fotballfesten – blant annet årets spiller Patrick Berg.

– En ny meget imponerende sesong fra navet i Glimt hjulet. Kapteinen har nok en gang styrt Glimt til seriegull og samtidig fått sitt internasjonale gjennombrudd på klubb og landslag. Styrer spillet, er meget viktig defensivt og gjør nesten aldri feil. Tredje generasjon Berg med nummer 7 på Glimts midtbane, er en strålende fotballspiller og leder, sier juryformann og fotballkommentator på Eurosport og discovery+, Kenneth Fredheim.

Nok en Glimt-mann stakk av med prisen for årets trener, det for tredje gang. 

– Kjetil Knutsen ledet Bodø/Glimt til tidenes mest suverene seriemesterskap i fjor, og mange var skeptiske til klubbens muligheter denne sesongen da hele angrepsrekken forsvant. Men han leder en suksessmaskin som både forbløffer og begeistrer. Å kopiere en suksess er uhyre vanskelig, men Kjetil Knutsen har gjort akkurat det på svært imponerende vis, sier juryformann og fotballkommentator på Eurosport og discovery+, Kenneth Fredheim.

Flere prisvinnere

I tillegg stakk LSK av med tre priser. Årets unge spiller ble Mads Hedenstad Christiansen, Thomas Lehne Olsen vant kåringen av årets mål, mens lagkamerat Tobias Svendsen ble kåret til årets spillerforbilde. Også i OBOS-ligaen ble det utdelt priser, hvor HamKam-trener Kjetil Rekdal ikke overraskende ble kåret til årets trener.  Årets spiller ble Kristian Eriksen, også han fra HamKam, mens årets gjennombrudd gikk til Taofeek Ismaheel fra Fredrikstad. 

Følgende priser ble utdelt for sesongen 2021:

 • Kniksens hederspris: Familien Berg
 • Årets spiller i Eliteserien: Patrick Berg, Bodø/Glimt
 • Årets trener i Eliteserien: Kjetil Knutsen, Bodø/Glimt
 • Årets unge spiller i Eliteserien: Mads Hedenstad Christiansen, LSK
 • Årets toppscorer i Eliteserien:  Ohi Kwoeme Omijuanfo
 • Årets spillerforbilde i Eliteserien: Tobias Svendsen, LSK 
 • Årets mål: Thomas Lehne Olsen, LSK
 • Årets spiller i OBOS-ligaen: Kristian Eriksen, HamKam
 • Årets trener i OBOS-ligaen: Kjetil Rekdal, HamKam
 • Årets gjennombrudd i OBOS-ligaen: Taofeek Ismaheel, Fredrikstad
 • Årets spiller i Toppserien: Marit Bratberg Lund, Sandviken
 • Årets unge spiller i Toppserien: Julie Blakstad, Rosenborg
 • Årets trener i Toppserien: Alexander Straus, Sandviken
 • Årets spillerforbilde i Toppserien: Guro Bergsvand, Sandviken
 • Årets klubb i Toppserien: Sandviken
 • Årets toppscorer i Toppserien: Emilie Haavi, LSK
 • Årets spiller i 1. divisjon: Tuva Espås, Røa
 • Årets gjennombrudd i 1.divisjon: Ine Strømstad Berre (Øvrevoll Hosle)
 • Årets supporterhistorie i Toppserien og Eliteserien:  Vivi Sandvåg Eriksen (Sandvika/Brann)
Annonse fra Eliteserien: