Eliteseriens fineste strikkegenser er kåret!

Det gikk varmt i strikkepinnene i vinter da samtlige lag i Eliteserien og OBOS-ligaen skulle kåre sine fineste klubbgensere og tilbehør. VI gratulerer Kristiansund BK og HamKam med ligaenes kuleste strikkegensere!

Annonse:

Supportere, strikkere og fotballfans i alle aldre sendte inn sine forslag i form av tegninger, fargelagte maler og bilder av ferdig strikkede plagg. Klubbene sto ovenfor en vanskelig oppgave da de skulle velge blant nesten 600 bidrag fra hele landet. I februar ble de lokale vinnerne kåret, og i dag offentliggjøres de nasjonale ligavinnerne.

Supportere over hele landet, samt en jury bestående av Bernt Hulsker, Jannecke Weeden, Freddy dos Santos, Erlend Hanstveit, Hedda Hynne og Pål Arne Johansen, har nå stemt fram Eliteseriens og OBOS-ligaens kuleste strikkegenser. Blant over 10 500 stemmer stakk til slutt Kristiansund BK, designet av Ida Amalie Unjem, av med den gjeveste prisen som ELITESERIENS KULESTE STRIKKEGENSER og HamKam, designet av Ina Helen Herland, som OBOS-LIGAENS KULESTE STRIKKEGENSER.

«Må jo si at jeg ble veldig overrasket over at jeg vant,» sier Ida Amalie Unjem, som står bak vinnerbidraget til Kristiansund BK. «Responsen har vært stor her i Kristiansund, og veldig mange i nærmiljøet har delt innleggene og oppfordret folk til å stemme.»

Konkurransen har vært perfekt for meg som elsker både strikking og fotball!

— Ina Helen Herland, vinner av OBOS-ligaens kuleste strikkegenser
«Konkurransen har vært perfekt for meg som elsker både strikking og fotball!» sier Ina Helen Herland, som har designet HamKam-genseren. «Å gå på fotballkamper i Norge kan være en kald fornøyelse, samme hvor høy temperatur det er på banen. Det er kjempestas å ha bidratt til at HamKam får egen klubbgenser, en genser jeg håper folk vil bære med stolthet også utenom kampdag.» 

«Strikk for klubben i ditt hjerte» har vært en todelt konkurranse/kampanje som ble dratt i gang i fjor høst for å holde fans og supportere engasjerte på hjemmebane. Vi har ønsket å engasjere hele familien til å delta med både tegninger og bilder av ferdig strikkede plagg. Alle som har deltatt har vært med i trekningen av signerte drakter, sesongkort, ligaballer og gavekort.

Nå er ligavinnerne for gensere klare mens kåringen av ligaenes kuleste tilbehør gjennomføres til høsten.

Vi vil fremover oppfordrer fans, familie og venner til å strikke for klubben i sitt hjerte.

Sammen håper vi å bidra til å sette farge på arenaene når de gradvis gjenåpnes igjen for publikum. Strikkeoppskrifter til samtlige klubbvinnere og komplette garnpakker blir derfor tilgjengelig for alle fans og supportere i løpet av april. Deler av inntektene fra «Strikk for klubben i ditt hjerte» ønsker vi skal gå tilbake til klubbene.

I kommende sesong vil vi arrangere «varme kamper», ha strikketelt i våre Fanzoner og by på flere #fotballstrikk-aktiviteter.

Vi ser fram til å også koble inn klubbenes Gatelag i flere av aktivitetene fremover. Våre partnere House of Yarn og COOP har nylig inngått et samarbeid med Fotballstiftelsen og Gatelagene, et samarbeid som skal gi både inntekter og arbeidsmuligheter for gatelagsspillerne.

Lidenskap varmer, og dette er bare begynnelsen for #fotballstrikk. Se alle klubbvinnerne under.

Designeren av KBK genseren; Ida Amalie Unjem.
Designeren av KBK genseren; Ida Amalie Unjem.

 

Annonse fra Eliteserien: