Eliteserien spilles i helgene i 2020

Fra 2020-sesongen vil mandagskampen i Eliteserien utgå.

Annonse:

Når Eliteserien sparkes i gang i april vil den bli spilt på lørdag og søndag med henholdsvis 2 og 6 kamper. Avspark blir lørdag 4. april med kamp klokka 16:00 og 18:00. På søndager blir det 6 kamper fordelt på 5 kamper klokka 18:00 og en kamp 20:00.

I mai, juni, juli, august og september blir det lørdagskamper kl. 18:00 og kl. 20:00.

Cupfinalen flyttes frem til siste helg i oktober. Rundene i Eliteserien vil spilles under EM, men på dager det ikke spilles EM-kamper.

Eliteserien 2020:

Slik ser helgen ut i 2020 for Eliteserien
Slik ser helgen ut i 2020 for Eliteserien

NFF offentliggjør spilleplanen for 2020-sesongen torsdag den 19. desember.
Eurosport vil ha en spilleplansending fra kl 1155. Denne sendes på Eurosport Norge og Dplay.

- Vi har hørt på supporterne og flyttet mandagskampen inn i helga. Det er et viktig grep som blant annet Norsk Supporterallianse (NSA) har vært pådriver for.
Våre publikumsundersøkelser viser at de fleste fotballinteresserte nordmenn ønsker senere start på sesongen og at kampene konsentreres om helgene. Vi er svært glad for å levere begge deler, sier adm. direktør for Norsk Toppfotball Leif Øverland, som berømmer mediepartneren Discovery for å være med på endringene.

-Vår ambisiøse plan er å få publikumsvekst allerede i 2020. Interessen for norsk fotball er økende. Mange unge spillere får en god skole i klubbenes akademier og lokale klubber. Man ser at spillerne leverer på et svært høyt nivå når de i tidlig alder får sin A-lags debut. Samtidig ser vi at flere tidligere spillere fra Eliteserien preger europeisk fotball på en særdeles positiv måte. Det gir grunn for optimisme både for landslaget og for norsk klubbfotball fortsetter Øverland.

-Vi er glad for at man sammen med supportere, mediepartner og Norsk Toppfotball har funnet en løsning alle er fornøyd med, sier Nils Fisketjønn i NFF.

-Vårt mål er å øke interessen rundt norsk fotball. Vi skal gi fotball til folket og bygge det norske fotballproduktet, sammen med fotballen. Så langt har vi gjort norsk toppfotball mer tilgjengelig og billigere for sluttbruker enn det har vært i foregående rettighetsperioder. Nå skal vi, sammen med fotballen, prøve å gjøre Eliteserien til et enda større og tydeligere helge-produkt. Vi flytter derfor mandagskampen til lørdag, og bytter i tillegg ut MAX med TVNorge som kanal for denne kampen. Dermed er det Eurosport Norge, TVNorge og Dplay som blir hjem for norsk toppfotball det neste året. Vi tror disse grepene kan gi en enda bedre totalopplevelse for norske fotballfans – både for de som ønsker å dra på stadion og de som ser kamper på TV eller Dplay, sier Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i Discovery Norge. 

Ønsker du å motta våre pressemeldinger på mail - klikk her

Hva sier tallene for de store klubbene?

Tallene nedenfor er fra kamper spilt i 2019 og her sammenlignes de solgte billettene med snittet for året.

Slik så mandagskampene ut for de store klubbene sammenlignet med snittet deres

Mer om publikum pr lag i 2019 kan man se på denne linken.

Hva sier publikumsundersøkelsen?

Dette er de viktigste faktorene som publikum vektlegger når de skal vurdere å gå på kamp.

Viktige faktorer når man skal vurdere å gå på kamp

Blant den andelen av befolkningen som oppgir å være interessert i å gå på kamp i Eliteserien eller OBOS-ligaen, er det været, billettprisen, hvorvidt de har noen å gå sammen med og kamptidspunktet som er de fire viktigste faktorene som avgjør om de møter opp på stadion.

Datakilde: Befolkningspanel – de av befolkningen som oppgir å være interessert i å gå på kamp i Eliteserien eller OBOS-ligaen (ca 1.500 respondenter per november 2019)

Annonse fra Eliteserien: