Disse vant årets priser i Eliteserien

Den ordinære sesongen av Eliteserien 2022 er ferdigspilt, og årets toppscorer, årets unge spiller, årets trener og årets spiller er kåret.

Annonse:

Molde tok med seg tre av totalt fem priser i Eliteseriens siste runde og kan se tilbake på en god sesong på mange måter. Se vinnerne her:

 

Årets toppscorer - Amahl Pellegrino.png

Årets toppscorer - Amahl Pellegrino (Bodø/Glimt)

Denne tildelingen har i praksis vært klar i lang tid, selv om prisen ikke offisielt kan utdeles før sesongens siste spark på ballen er tatt. Amahl Pellegrino tar stadig nye steg på fotballbanen, og veien har vært lang siden han snøret på seg skoene på løkkene i Drammen. Han startet årets Eliteserie med scoring i første serierunde, og har ikke sett seg tilbake siden. Totalt har han scoret 25 mål fra sin venstre kantposisjon og har en betydelig rolle i at Bodø/Glimt tar sin fjerde strake seriemedalje.

Årets unge spiller - Siverts Mannsverk - Coop.png

Årets unge spiller - Sivert Mannsverk (Molde)

I et imponerende Molde-kollektiv har Sivert Mannsverk vært en stabiliserende kraft på midtbanen. Fra sin dype posisjon dekker han mye rom og dikterer tempoet i kampen, og er med sitt kloke fotballhode og presise pasningsfot gjerne tredje sist på mange av Moldes sjanser og mål. Mannsverk spiller med en autoritet langt utover det man normalt ser hos en 20-åring, og han har vært en sentral brikke i Moldes gullsesong.

Årets trener - Erling Moe - Altibox.png

Årets trener - Erling Moe (Molde)

Med gull i blikket var det et fokusert og sultent Molde-lag som startet sesongen 2022. Erling Moe skrudde litt på sin spillestil, utviklet en rekke sultne unggutter og når sesongen har skredet fram har han ledet de blå fra Rosenes by til å bli en tilnærmet uovervinnelig kraft som har satt seiersrekorder og tar et meget fortjent seriegull. Moe har en unik evne til å skape et lag med stor L samtidig som han lar spillere med x-faktor få skinne.

Årets spiller - Hugo Vetlesen - Norsk Tipping.png

Årets spiller - Hugo Vetlesen (Bodø/Glimt)

For et drøyt år siden så ikke Hugo Vetlesens fremtid i Bodø/Glimt særlig lys ut, før han viste prov på sin kapasitet i serieinnspurten. Denne sesongen har han imidlertid slått ut i full blomst. Fremoverrettet, kreativ, en tilrettelegger og målscorer. I tillegg er han en ballvinner som legger ned utallige meter i Glimts aggressive gjenvinningsspill. Vetlesen har definert indreløperrollen på nytt, med stort offensivt repertoar, avslutteregenskaper, øye for de avgjørende pasningene og utrettelige løp inn i motstandernes boks. For Kjetil Knutsen har han blitt en nøkkelspiller i Glimt-maskineriet.

Årets spillerforbilde - Magnus Wolff Eikrem - Norsk Tipping.png

Årets spillerforbilde - Magnus Wolff Eikrem (Molde)

Årets spillerforbilde i Eliteserien» er en pris som deles ut med den ALLER største omhu. For hva er egentlig et forbilde? Vel, svaret er ganske enkelt: Se på årets vinner. Der har du fasit.

Årets vinner står for fair play både på og utenfor banen og er en fantastisk ambassadør for Molde by, Molde Fotballklubb og norsk fotball generelt. 

Årets vinner beviser at du ikke trenger være den mest høylytte for å bli hørt.

Og han beviser at du ikke trenger å være kjempehøy for å være en sann gigant.

Da livet ble snudd på hodet i høst viste du åpenhet og sårbarhet. Du viste oss at når alt er på sitt mørkeste og vondeste så finnes det fortsatt en glime av håp og lys. 

Og vi fikk se at i et lags samhold bor det uendelig styrke. 

Hele norsk fotball er heldige som har deg.

Annonse fra Eliteserien: