Disse kan bli Årets klubb

Sesongen 2022 nærmer seg slutten og nå skal Årets klubb i Eliteserien kåres. I år står det mellom Viking, Lillestrøm, Vålerenga og Bodø/Glimt.

Annonse:

En toppfotballklubb består av mer enn spillere, trenere og støtteapparat. For å lykkes som toppklubb også utenfor banen trenger man dyktige folk som arbeider med den daglige driften.

Prisen «Årets klubb» er derfor først og fremst ment som en påskjønnelse til de som jobber på klubb-kontoret. Prisen skal inspirere og motivere til best mulig innsats på hvordan klubben løser sine oppgaver i administrasjonen, på markedssiden, tiltak for fans og publikum, oppfølging av forpliktelser til sponsor, deres engasjement i ulike prosjekter, tiltak og kampanjer gjennom sesongen og økonomistyring.

- Vi er utrolig stolte og imponert over arbeidet som legges ned i klubbene og ser med glede på at det er konkurranse mellom klubbene om å bli kåret til «Årets klubb». I år er det små marginer mellom de beste klubbene og vinnerne kåres i forbindelse med Norsk Toppfotball sitt 50-års jubileum den 20. oktober, sier Pål Breen, kommersiell leder i Norsk Toppfotball.

Klubbene får poeng fra 1 til 6, der 6 er den beste skåren, på ett sett med ulike kriterier. Poengene legges sammen og man får til slutt en vinner. Tidligere vinnere viser at det ikke nødvendigvis er de største og mest ressurssterke klubbene som går til topps.

De fire klubbene som kommer høyest på tabellen i år er altså Viking, Lillestrøm, Vålerenga og Bodø/Glimt. Hvem som til slutt stikker av med prisen Årets klubb blir offentliggjort under feiringen av Norsk Toppfotballs 50-årsjubileum torsdag 20. oktober. Premien er en gavesjekk på 50.000 kroner, de fire øvrige finalistene mottar 10.000 kroner hver.

Annonse fra Eliteserien: