Discovery og Norsk Toppfotball lanserer e-fotballiga

Discovery og Norsk Toppfotball skal lage Norges første offisielle e-sportserie i fotballspillet FIFA. Navnet på den norske ligaen blir eSerien, som skal vises på Discoverys strømmetjeneste Dplay. Med på laget har de e-sport-selskapet Good Game, som blir turneringsoperatør for eSerien.

Annonse:

Bildet på toppen: Harald Strømme (Good Game), Sander "Randulle" Austad Dale (Odds eSport-spiller), Arkan Resul (Vålerengas eSport-spiller), Tine Austvoll Jensen (Discovery) og Leif Øverland (Norsk Toppfotball)

– Vi er svært glade for å få med oss Discovery på laget når vi lanserer eSerien. E-sport er i en rivende utvikling. Toppklubbene etablerer lag, og vi er selvsagt stolte av å kunne gi e-spillerne muligheter til å være med å utvikle deres «Eliteserie», sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland.  

eSerien vil være Norges første og eneste e-fotballiga i spillet FIFA og er en del av FIFA Global Series Qualifier. eSerien har premiere på Discoverys strømmetjeneste Dplay i april. eSerien vil også vises på Eurosport Norge.

– 18 toppklubber deltar i eSerien. eSerien vil være den eneste offisielle ligaen i Norge, der klubbene konkurrerer om å bli Norges første seriemester i FIFA fra EA SPORTS. I potten ligger en kvart million kroner, og viktige FIFA 19 Global Series poeng på veien mot å kvalifisere seg til FIFA eWorld Cup, sier Leif Øverland.

Her er de 18 klubbens som skal spille i eSerien

Slik spilles eSerien

eSerien starter 9. april med et gruppespill, der lagene blir delt inn i fire grupper i første turnering. Gruppespillet avvikles over en periode på syv uker, hvor hvert lag spiller tre kamper mot alle lagene i sin gruppe. De to beste i hver gruppe går videre til et sluttspill, hvor en vinner kåres.

Sender alle kampene live på Dplay

– Vi er veldig glade for å sikre oss denne rettigheten, og alle vårens kamper i eSerien vil sendes gratis på Dplay. E-sport passer godt i vår digitale strategi, der målet er å ta en markant posisjon blant unge. eSerien styrker i tillegg vår satsing på Eliteserien, sier administrerende direktør i Discovery Networks Norway, Tine Austvoll Jensen. 

Får Good Game med på laget

Første serierunde vil bli spilt i Nydalen i Oslo, hvor det rigges opp flere store studioer. Det er Harald Strømmes gaming-selskap Good Game som organiserer og gjennomfører serien sammen med produksjonsselskapet Monday, som produserer sendingene.

 – Good Game er Norges største operatør på e-sport og vil sikre at vi kan levere et godt produkt for målgruppen. Vi vet at e-sport har høye seertall internasjonalt, og at det er svært mange som spiller FIFA som også er fotballinteresserte. Derfor er eSerien meget spennende, og noe vi vil være med på å utvikle videre, sier Tine Austvoll Jensen.

– E-sport er i eksplosiv vekst, og for meg er det selvsagt ekstra morsomt at det er nettopp Discovery og Tine som satser så kraftig på dette feltet, sier tidligere Discovery-topp Harald Strømme, som nå står bak Good Game.

 For mer informasjon, kontakt:

  • Discovery: Tine Jensen, administrerende direktør i Discovery Network Norway, 902 07 044
  • Norsk Toppfotball: Leif Øverland, administrerende direktør i Norsk Toppfotball, 415 36 460
  • Good Game AS: Harald S. Strømme, styreleder Good Game AS, 900 33 311
Annonse fra Eliteserien: