Beste billettsalg på over ti år for Eliteserien

Over 125.000 billetter ble solgt til de to første serierundene av Eliteserien. Vi må helt tilbake til 2011 for å finne høyere salgstall.

Annonse:

– At vi må over ti år tilbake i tid for å finne tilsvarende billettsalg, sier litt om interessen for norsk fotball om dagen, sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland. 

Ferske tall viser nemlig at det var solgt 62 951 billetter til runde to av Eliteserien denne helgen. Det er en økning på 34,8 prosent fra tilsvarende runde i fjor, og like mange billetter som var solgt til serieåpningen forrige helg.

Både Molde og Viking sine hjemmekamper var så godt som utsolgt denne runden.

Til sammen er det altså solgt over125.000  billetter til de to første seriekampene, og vi må tilbake til 2011 for finne bedre tall.

Norsk Toppfotball-sjef Leif Øverland tilskriver den økte interessen for Eliteserien til kvalitetshevingen som har foregått i klubbene de siste ti årene, ny rettighetshaver og to superstjerner som kjemper om Engelsk seriegull.

– Klubbene har jobbet systematisk og langsiktig for å heve kvaliteten på det sportslige. De har også vært veldig gode på å markedsføre kampene inn mot seriestart. Jeg tror også vi kan takke ny rettighetshaver, som har lagt betydelige ressurser i å dekke oppkjøringen inn mot seriestart, og kanskje til og med to superstjerner som kjemper om gull i England. Suksessen de opplever smitter og skaper begeistring for norsk fotball generelt, både innenfor og utenfor landegrensene, sier Øverland. 

I OBOS-ligaen solgte Fredrikstad over 7500 billetter til oppgjøret mot Moss. 

Går mot fulle stadioner også i kommende runde.

– Brann har allerede solgt 12 000 billetter til kampen mot Vålerenga lørdag. Så nå er det bare å være på om man skal på kamp. Det er morsomt å være en del av den norske fotballfamilien om dagen, sier Øverland.

Annonse fra Eliteserien: