Årets nominasjoner i Eliteserien

Årets nominasjoner for prisene årets spiller, trener og unge spiller er valgt ut.

Annonse:

Ettersom årets innholdsrike sesong nærmer seg slutten er det på tide å lansere de nominerte for årets prestisjefulle kåringer. Juryen bestående av Kenneth Fredheim, Tor Ole Skullerud, VG-Svea og Pål Arne «Paco» Johansen har plukket ut tre navn til prisene årets spiller, trener, og unge spiller. Og ikke overraskende er årets suverene seriemester Bodø/Glimt godt representert.

Følg med på Eurosport Norge eller Dplay rett etter siste seriekamp for Bodø/Glimt i morgen for utdelingen av "Årets spiller". De resterende prisene deles ut etter de resterende kampene i runden tirsdag 22.desember.

Årets spiller:

 • Jens Petter Hauge – spilte de 18 første kampene, og leverte 14 mål og 8 målgivende. En trollmann på sin venstre kant, med enormt mot, rykk, teknikk og avslutninger. Også blitt landslagsspille,r og med en sensasjonell overgang til AC Milan.
   
 • Phillip Zinckernagel – en uvirkelig sterk sesong av den danske magiker på høyre kant. Eliteseriens suverene assistkonge, og blant toppscorerne. Herlig nærteknikk, kan drible, skyte og gjøre andre gode. Blir bare bedre og bedre i en alder av 25 år.
   
 • Patrik Berg - navet i Bodø/Glimts velsmurte hjul. Alltid orientert, klok og med meget lav feilprosent. En strålende pasningsspiller og tatt store steg også som duellspiller. Motstandere prøver ofte å markere han ut, men han finner løsninger på det også. Også blitt landslagsuttatt.
Eliteserien - 2020 - Nominasjoner - Årets spiller
Foto: NTB

Årets unge spiller:

 • Jens Petter Hauge - spilte de 18 første kampene, og leverte 14 mål og 8 målgivende. En trollmann på sin venstre kant, med enormt mot, rykk, teknikk og avslutninger. Også blitt landslagsspiller, og med en sensasjonell overgang til AC Milan.
   
 • Osame Sahraoui – årets gjennombrudd i Vålerenga. Nydelig balanse, teknikk og spilleforståelse. Elsker å utfordre og er uredd. En meget spennende spiller å følge i årene fremover.
   
 • Patrik Berg - navet i Bodø/Glimts velsmurte hjul. Alltid orientert, klok og med meget lav feilprosent. En strålende pasningsspiller og tatt store steg også som duellspiller. Motstandere prøver ofte å markere han ut, men han finner løsninger på det også. Også blitt landslagsuttatt.
Eliteserien - 2020 - Nominasjoner - Årets unge spiller
Foto: NTB

Årets trener:

 • Dag-Eilev Fagermo – har hevet Vålerenga mange hakk, og ført de inn i medaljekampen for første gang på 10 år. En klar og tydelig leder som vet akkurat hva han vil. Har fått det beste ut av spillerne, gitt lokale gutter stor tillit og gjort VIF til en fryktet motstander.
   
 • Christian Michelsen – under hans ledelse tar lille Kristiansund BK nye steg hver sesong. Stor entusiasme, evne til å fornye og til å få det beste ut av spillerne. Har ført KBK inn i kampen om kvalifisering til Europa.
   
 • Kjetil Knutsen – har skapt en uimotståelig seiersmaskin i Bodø. Tydelig på spillestil, rolleforståelse og stiller meget høye krav til seg selv og spillerne. Ydmyk og alltid på jakt etter forbedringer. Har ledet et lag som har pulverisert så godt som alle rekorder i norsk fotball. Og ikke minst: det første seriegullet til Glimt og landsdelen.
Eliteserien - 2020 - Nominasjoner - Årets trener
Foto: NTB

Følg med på Eurosport Norge eller Dplay rett etter siste seriekamp for Bodø/Glimt i morgen for utdelingen av "Årets spiller". De resterende prisene deles ut etter de resterende kampene i runden tirsdag 22.desember.

Annonse fra Eliteserien: