Årets første NTF Elitetiltak

I løpet av helgen 2. - 3. oktober ble endelig årets første Elitetiltak gjennomført. Det var G15-klassen som var først ut, og tiltakene gikk av stabelen i henholdsvis Oslo (KFUM) og Sandnes (Sandnes Ulf).

Annonse:

Det har gått lang tid siden vi hadde mulighet til å gjennomføre forrige NTF Elitetiltak. Slike tiltak pleier normalt sett å gjennomføres to ganger i året (vår/høst) for aldersgruppene G13-G16. I 2021 har det blitt lagt opp til ét tiltak for aldersgruppene G12-G15. Dette er viktige tiltak hvor spillere og lag får gode kamper (4 x 2x25min), mot god motstand og ikke minst viktige referanser for den videre utviklingen av morgendagens fotballspillere. En stor takk rettes til arrangørene i KFUM og Sandnes Ulf som har jobbet svært godt i planleggingsfasen og lagt ned en stor mengde arbeidstimer for å oppnå topp kvalitet på opplegget. Videre følger ytterligere informasjon fra tiltakene:

G15 - Oslo (KFUM)

Tiltaket på Ekeberg samlet hele 12 lag fra rundt om i landet. Lagene som hadde reist bodde sammen på nærliggende skoler og/eller hotell. KFUM sto for god bespisning og serverte lagene i egen Klubbstue i KFUM-hallen. Kampene ble spilt på Ekeberg kunstgress og KFUM Arena. I helgen var utfordrende værforhold og overvann som gjorde at noen kamper måtte flyttes inn i Manglerudhallen. 

Etter de innledende kampene på lørdag var det duket for sluttspill på søndagen. I finalen møttes Rosenborg og Sogndal (res: 3-1), mens i bronsefinalen møttes Aalesund og Mjøndalen (res: 1-3). Vi gratulerer ROSEBORG som årets vinner av NTF Elitetiltak G15. 

"Vi er godt fornøyd med gjennomføringen av årets tiltak. Selv om det var noen utfordringer knyttet til været opplevde vi at alle lagene var løsningsorienterte og de trivdes oppe på Ekeberg i helgen som var. Det var også gøy å se så mange gode og unge spillere samlet på et sted. Disse tiltakene er gull verdt for våres unge spillere" - Carl-Erik Torp (Arrangementansvarlig og Utviklingsleder, KFUM)

Lag som deltok: 

Gruppe A: HamKam, Rosenborg, Vålerenga

Gruppe B: Lillestrøm, Mjøndalen, Skeid

Gruppe C: KFUM, Odd, Sogndal

Gruppe D: Grorud, Ull/kisa, Aalesund

G15 - Sandnes (Sandnes Ulf)

På det andre tiltaket i Sandnes samlet det seg 9 lag fra rundt om i landet. Lagene bodde her også sammen på nærliggende skoler og hotell. Kampene ble spilt på anlegget i Sandnes Idrettspark hvor spillerne både fikk kjenne på kunstgress og naturgress under føttene. Det var også noe utfordrende vær på Vestlandet i helgen, men rapportene i etterkant, av arrangør Tom Rune Espedal, var gode. Det ble konkludert med at det ble et vellykket tiltak og tilbakemeldingene fra deltakerne var positive.

Etter de innledende kampene på lørdag var det duket for sluttspill på søndagen. Følgende lag vant hvert sitt sluttspill: IK Start (A-sluttspill), Stabæk (B-sluttspill) og Viking (C-sluttspill). Vi gratulerer så mye!

Lag som deltok: 

Gruppe A: Bodø/glimt, Haugesund, Team Stavanger

Gruppe B: Brann, Stabæk, Viking

Gruppe C: Bryne, IK Start, Sandnes Ulf

 

Til helgen er det planlagt nye Elitetiltak. Denne gangen for G14 i Kristiansund og Skien.

Annonse fra Eliteserien: