Altibox eSerien – stor kommersiell interesse

Med en uke til eSerien starter er mottakelsen allerede god fra partnersiden.

Annonse:

Altibox blir navne- og hovedpartner til eSerien, som kommer til å hete Altibox eSerien. I tillegg går SpareBank 1 inn som hovedpartner. Discovery har kjøpt medierettighetene til Altibox eSerien.

- Interessen for Altibox eSerien er over all forventning. 18 toppklubber fra Eliteserien og OBOS-ligaen er med. Rettighetene for 2019 er solgt til Discovery og med Altibox og SpareBank 1 på laget har vi allerede passert 10 millioner kroner i inntekter, sier en svært fornøyd leder for Norsk Toppfotball Leif Øverland


I begynnelsen av mars kom nyheten om at Norsk Toppfotball (NTF) lanserte eSerien, som blir Norges første og eneste e-fotballiga i spillet FIFA fra EA SPORTS.

18 toppklubber konkurrerer om tittelen som Norges første seriemester i fotballspillet.

Se trekningen av gruppespillet nedenfor.


Interessen for E-sport er enorm. 20 millioner fra hele verden forsøkte å kvalifisere seg til VM-sluttspillet i FIFA i august 2018. 32 kom med. 20 millioner fulgte med på FIFA Global Series i 2018. E-sport er en global idrett, noe kommentatorene i VM-finalen i London bevitner. Der snakket de engelsk, fransk, tysk og kinesisk (mandarin). 

- E-sport er verdens raskest voksende sport, som samler og engasjerer barn og voksne på kryss og tvers av fylkesgrenser. Som hovedsponsor av Eliteserien og OBOS-ligaen ønsker vi størst mulig interesse rundt norsk fotball, og synes at Altibox eSerien er en spennende måte å treffe et enda bredere publikum på. Altibox ønsker å bidra til at dette blir en attraktiv liga for både spillere og publikum, sier leder for merkevare og kommunikasjon i Altibox, Aleksander Eikeberg.

Mest Lest

- Engasjementet og lidenskapen som vokser frem innen e-sport er fantastisk, og her har vi i SpareBank 1 muligheten til å heie frem en helt ny generasjon talenter på en helt ny arena. E-sport er nok ukjent for mange, og vi synes det derfor er ekstra stas å være på lag med de som nå sørger for at norske e-sport utøvere får en felles profesjonell arena, sier sponsorsjef Roald Stene i SpareBank 1.

Se bilder fra dagens pressetreff nedenfor.Første serierunde i Altibox eSerien starter 9. april i Nydalen i Oslo. 18 lag med to spillere på hvert lag spiller gruppespill. Det er fire grupper i første runde. Gruppespillet avvikles over syv uker, hvor hvert lag spiller tre kamper mot lagene i sin gruppe. De to beste i hver gruppe går videre til sluttspillet der vinneren kåres.

E-sport-selskapet Good Game er turneringsoperatør for Altibox eSerien som skal sendes gratis på Discoverys strømmetjeneste dplay og på Eurosport Norge.

Annonse fra Eliteserien: