Akademiklassifiseringsrapporten 2019

Norsk toppfotball på vei opp og frem

Annonse:

I dag lanseres Akademiklassifiserings-rapporten 2019

  Last ned rapporten her:

  Rapporten består av 3 deler:

  1. Bakgrunn og metode
  2. Rikets tilstand
  3. Klubbene

  Se mer om de tre enkeltdelene her.

  De seneste årene har norsk fotball tatt kvantesprang på mange viktige områder. Både i bredde og topp jobbes det godt for at alle som er involvert i fotballen skal oppleve mestring, glede, vennskap og tilhørighet til vår fantastiske familie.

  Akademiklassifiseringen utfordrer utviklingsarbeidet i klubb. Det er særs tilfredsstillende å se at det på flere områder går rett vei sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland.
  Akademiklassifiseringen utfordrer utviklingsarbeidet i klubb. Det er særs tilfredsstillende å se at det på flere områder går rett vei sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland.

  Toppklubbene i Eliteserien og OBOS-ligaen har i fellesskap  identifisert utvikling av talenter som en av de viktigste faktorene for på lang sikt ha et sportslig produkt som både engasjerer, underholder og har høy kvalitet. Med dette som grunntanke har man med internasjonale referanser som utgangspunkt startet den møysommelige jobben med å etablere unike utviklingsmiljøer ute i klubb. Det er gjort betydelige økonomiske investeringer for å løfte talentarbeidet, fremgang er som kjent sjelden helt gratis. Gjennom et svært godt samarbeid med NFF–kretsene, Divisjonsforeningen og lokale klubber har våre talenter virkelig muligheten til å bli den beste utgaven av seg selv.

  I årets Champions League har vi unge norske spillere involvert, både Sander Berge i Genk og Erling Braut Haaland i Salzburg spiller sentrale roller på sine lag. De har på samme måte som Martin Ødegaard valgt å etablere seg i Eliteserien og spille «voksenfotball» her hjemme før de tar steget utenlands, noe vi tror er et klokt valg. Kanskje har vi snart en mannlig norsk fotballspiller som scorer 3 mål i en CHL-finale slik Ada Hegerberg gjorde, hvem vet?

  Akademiklassifiseringen er utviklet i et samarbeid mellom Norsk Toppfotball og våre klubber for å ta opp konkurransen med de fremste utviklingsnasjonene i Europa. Denne gangen evalueres klubbene etter faktisk utført arbeid i etterkant av første klassifisering i 2017. Noen klubber vil oppleve å få flere stjerner for sitt
  arbeid, mens andre vil oppleve det motsatte, noe annet ville være naturstridig. Summa summarum er vi helt trygge på at profesjonaliseringen i spillerutviklingsarbeidet vil gi norsk fotball et betydelig løft fremover, «the sky is the limit».

  Se mer om de ulike delene her eller last ned rapporten fra linkene nedenfor.

  Annonse fra Eliteserien: