7 tips til en best mulig start på Fantasy

Eliteserien starter neste uke! Har du satt opp ditt fantasy-lag? I denne artikkelen serverer Speideren 7 tips i forkant av årets sesong.

Annonse:

Hva er Eliteserien Fantasy?
Eliteserien Fantasy er et virtuelt spill der man får et budsjett på 100mNOK for å sette opp en tropp med 15 spillere. Spillerne plukker poeng basert på prestasjoner i det virkelige liv (mål, assists, rene bur). Før hver runde kan man gjøre endringer på startelleveren og kaptein. Man kan konkurrere med venner og kollegaer i privatligaer, samt vinne kule premier gjennom hele sesongen. 

7 tips til hvordan DU kan komme best i gang i år.
Som følge av den utsatte seriestarten blir dette en ganske annerledes sesong, også i fantasysammenheng. For å henge med i toppen i år blir man nok nødt til å tenke i nye baner. Her er 7 tips til ting man bør vurdere når man setter opp et lag.

1. Tett og tøft kampprogram.
Sesongen starter 2,5 måneder senere enn planlagt, og 30 runder skal etter planen gjennomføres på rundt et halvt år. De første 7 rundene skal spilles på under fire uker. Det vil bli mange utskiftninger fra kamp til kamp. Derfor er det ekstra viktig å være godt forberedt i år når man skal velge sin tropp.

2. Ha en fullverdig benk.
Ikke bare vil det tette kampprogrammet føre til masse rokeringer, men terskelen for å måtte stå over kamper av andre årsaker er også lavere. Om en spiller har sykdomssymptomer, venter det fort en karantene som kan bety at man må stå over flere kamper. Derfor vil det være lurt å ha benken full av spillere som er faste på sine lag.

3. Vær varsom med premiumspillere fra topplagene.
Topplagene har brede staller, og kan derfor i større grad rotere spillere. Premiumspillerne du velger fra disse lagene bør tåle en høy kampbelastning. De bør også ha minimal med konkurranse om sin plass i startelleveren.

4. Se etter dødballtakere.
Mange trenere har gjerne én dødballtaker de setter sin lit til. Ikke bare har disse et stort potensial når det kommer til målpoeng, men de spiller gjerne også flere minutter enn lagkameratene når det jaktes på mål.

5. Hjemmefordel utvasket?
Enn så lenge blir det tomme tribuner i Eliteserien. Resultatene i Bundesligaen de siste ukene tyder på at bortelagene gjør det betydelig bedre uten tilskuere enn de gjorde med tilskuere før koronapausen. Det å ha hjemmefans i ryggen gir et psykologisk overtak, derfor kan vi fort få lignende tendenser i Eliteserien også. I Eliteserien har riktignok hjemmelagene fordel av underlag (kunst-/naturgress), noe som gjør at de har et bedre utgangspunkt mot lag som vanligvis spiller på motsatt underlag.

6. Fokuser på spillere som spiller i sentrale posisjoner.
Spesielt midtstoppere og sentrale spisser løper ofte mindre enn kantspillere, noe som gjerne betyr at de trenger mindre hvile. De siste årene har backene sanket mye poeng, men dette kan fort være fantasyåret for midtstoppere som tåler en hard kampbelastning.

7. Vær aktiv med byttene de første rundene og følg med på de tidlige trendene.
Vi er nå i juni, og lagene har ikke spilt tellende kamper siden første helgen i desember. Vil det være rustent angrepsspill som fører til kamper med få mål? Eller vil den manglende kamptreningen føre til at forsvarsspillet ikke sitter, og at vi derfor vil få kamper med mange mål? Hvordan vil det tette kampprogrammet påvirke banespillet? Dette er ting som er vanskelig å spå på forhånd, og derfor må man være kjapt ute og plukke opp trendene når sesongen starter.

Følg med utover uken når Speideren kommer med anbefalinger om hvilke spillere du bør vurdere på starten av sesongen.

Kan du slå Speideren? Bli med i Speiderligaen! Ligakode: n0dh4b

Enda ikke registrert laget ditt? Gjør det nå, da vel!

Annonse fra Eliteserien: