Yppet seg mot Bodø/Glimt og ble banens beste spiller

Henrik Bjørdal ble kåret til banens beste spiller under kampen mellom Vålerenga og Bodø/Glimt søndag kveld.

Annonse:

Bjørdal, som er oppvokst i den lille bygda Valderhaug utenfor Aalesund, ønsket å gi tilbake til sin breddeklubb IL Valder, da han fikk tildelt sjekken av Eurosport sine utsendte. 

- Det er klubben som jeg spilte for i barndommen, så jeg gir pengen til de, sier Henrik Bjørdal til Eurosport etter kampen. 

Det var en litt skuffet Bjørdal som mente at de hadde fortjent alle tre poengene etter kampen mot Bodø/Glimt.

Bjørdal fond 

Leder i IL Valder Johan Giskeødegård er veldig stolt over at Bjørdal gir pengene til klubben. 

- Vi har et eget Bjørdal fond hvor vi setter inn alt av penger som har blitt generert gjennom han. Så vi setter stor pris på at han tenker på moderklubben sin. 

Giskeødegård forteller at alt av pengene går direkte tilbake til bredden. 

- Det er alt fra spillerutvikling, dommerutvikling og ellers andre forskjellige tiltak som er for bredden. Bjørdal er også veldig flink når han er på hjemlige trakter til å møte på kamper, stille opp for de yngre og er veldig godt likt blant alle i klubben. 

Ny kamp allerede denne uken 
Bjørdal startet proffkarrieren i Aalesund og har vært innom Brighton, IFK Göteborg og SV Zulte Waregem, før turen i fjor gikk til Oslo og Vålerenga. Men det var altså i breddeklubben IL Valder det hele startet. 

Vålerenga drar til Bærum og skal møte Stabæk allerede på torsdag, der er det nye muligheter for å ta hjem banens beste prisen. 

Kampen ser du på Discovery+ på torsdag, klokken 20.00. 

Annonse fra Eliteserien: