Mer penger til breddefotballen

To hovedkamper er over og det er blitt kåret to nye banens beste spillere som får gi ut sine 10.000 kroner hver.

Annonse:

To nye spillere har blitt kåret til Banens beste i løpet av langhelgen. På torsdag tok Rosenborg i mot Viking på Lerkendal, det ble en skikkelig målfest og da kampen var over sto det hele 5-0 på tavlen. Med hele fem forskjellige målscorere i kampen var det stor konkurranse om banens beste den kvelden. Stefano Vecchia ble til slutt kåret og han ønsket å gi 10.000 kroner til RBK FFU-lag. 

16.mai er jo hele norges festdag og fest skulle det også bli i Molde med Magnus Wolff Eikrem tilbake på banen. Kampen endte i en 4-0 seier og dermed inntok også Molde tabelltoppen denne kvelden. Ohi Omoijuanfo var i storform og ga seg ikke før han hadde fått tre baller i kassen. Selv med tre mål var ikke det nok til å bli kåret til banens beste spiller av Kenneth Fredheim og Tor Ole Skullerud. 

To breddeklubber er 10.000 kroner rikere 

Wolff Eikrem har selv spilt sine barne og ungdomsår i breddeavdelingen til Molde fotballklubb, og det var de han ønsket å gi sine kroner til etter kampen mot Brann. Noe daglig leder i MFK bredde Tove Berget er svært fornøyd med.

- Det at vi har en lokal gutt som Magnus, som er vokst opp i Molde FK    Bredde, betyr at vi har en rollemodell for jenter og gutter i byen som viser hvor langt det er mulig å nå som fotballspiller, også om du kommer fra en liten by som Molde. 

Berget forteller at de allerede har planene klare for hva pengene skal gå til. 

- Jeg har hørt historier om at Magnus har brukt utallige timer med egentrening på klubbens breddebaner opp igjennom årene. Vi kommer derfor til å bruke pengene fra helgens BB-kåring til å sette opp en ballvegg til egentrening på breddeanlegget i området der Magnus er vokst opp, for å legge til rette for at barna i området rundt disse banene kan gjøre det samme som Magnus.

Eurosport ekspert Tor Ole Skullerud beskriver Wolff Eikrem som en av de beste spillerne i Eliteserien og han var ikke i tvil om hvem som skulle få prisen etter kampen. 

- Jeg mener jo at fremspillene, gjennombruddspasningene, blikket framover i banen, måten han setter opp. Ikke nødvendigvis målgivende hver gang, men tredje sist på ballen i flere sammenhenger. Det lar jeg meg imponere over, og derfor mener jeg at Magnus er den beste spilleren her i kveld, sier Skullerud. 

Stabæk-Odd ser du på Discovery+ onsdag klokken 20.00 

Rosenborg-Brann ser du på TVNorge torsdag klokken 20.00  

Annonse fra Eliteserien: