Hege Jørgensen (SKF), Leif Øverland (NTF), Steinar Felde (SELECT) og Pål Breen (NTF) viser stolt frem de nye ligaballene for Eliteserien og Toppserien.

Felles ligaball i Eliteserien og Toppserien

SELECT blir leverandør av felles ligaball for Eliteserien og Toppserien fra 2018-sesongen.

Annonse:

En stolt leder for Toppserieproduktet, Hege Jørgensen, blir dermed første ligaen i norden på kvinnesiden som får ligaball. Det er kun Italia på kvinnesiden som har det i Europa fra før.

SELECT er allerede leverandør både for ligaene i Sverige, Danmark, Finland og Island.

Se klipp nedenfor fra pressekonferansen og intervjuer samt triksing med den nye ballen av både Frode Kippe, Lisa-Marie Karlseng Utland og Hege Jørgensen. Hele pressekonferansen ser du her.


Hensikten med felles ball i store turneringer og ligaer er å sikre likest mulig sportslige konkurransevilkår. I VM, EM, Premier League (England), Bundesliga (Tyskland), Serie A (Italia) og La Liga (Spania) – i tillegg til alle de nordiske landene – har man allerede innført prinsippet med en type ball.

Dette er ett av en rekke sportslige tiltak for å få bedre vilkår for toppfotballen

— Leif Øverland, administrerende direktør i Norsk Toppfotball
- Ny ligaball er hovedsakelig igangsatt av klubbene med bakgrunn i sport og er ett av en rekke sportslige tiltak for å få bedre vilkår for toppfotballen, forteller Leif Øverland, administrerende direktør i NTF.

- Det er klart at dette også styrker merkevaren Eliteserien og det er ekstra hyggelig at vi sammen med kvinnefotballen innfører samme type ligaball, fortsetter Øverland.

Hege Jørgensen, daglig leder i Serieforeningen for kvinner viser stolt frem ballen
Hege Jørgensen, daglig leder i Serieforeningen for kvinner viser stolt frem ballen

-Det er utrolig morsomt vi er først i Norden på dette.  Ballen er spillernes viktigste redskap, og felles ligaball er et viktig steg for å utvikle sporten videre. Det betyr også mye for oss kommersielt at vi nå knytter til oss en solid leverandør som SELECT. Det er en anerkjennelse av produktet vårt sier Hege Jørgensen, daglig leder i Serieforeningen for kvinner

Ligaballen tas i bruk fra januar 2018

De nye ballene kommmer i bruk fra januar 2018 for oppkjøringen til ny sesong.  Den vil også bli benyttet under treningskampane på Marbella.

Ligaballen vil være tilgjengelig for salg i Norge fra mars i 2018.

Lillestrøm-spiller Frode Kippe er også udelt positiv til at det blir en felles ligaball for Eliteserien.

-Dette er noe vi spillere har ønsket lenge, og vi i Lillestrøm er fornøyde med at det ble SELECT som ble ball-leverandør. Vi har spilt med Select en stund, og har bare godord å si om deres baller, sier LSK-klippen. Han mener at fotballen blir mer rettferdig fordi fotballene til de ulike leverandørene er forskjellige.

- Det er positivt at vi alle kan trene med den ballen som vi skal konkurrere med.

— Ole Gunnar Solskjær

- Felles ligaball er noe spillerne har etterspurt så lenge NISO har eksistert. Det er svært positivt at dette nå er på plass - og alle involverte parter fortjener honnør for fremdriften det siste året, sier NISOs forbundsleder, Joachim Walltin.

 Svært stolte

- Vi i SELECT Sport Norge er svært stolte over å ha blitt valgt som ligaball for både Eliteserien og Toppserien. Det er en erkjennelse for kvaliteten på våre baller og vi legger stor prestisje i å utvikle kvalitetsballer. Vi er derfor glade på vegne av både oss selv og spillerne over denne avtalen sier Steinar Felde som er ansvarlig for SELECT Norge.

Ligaballen er av type BRILLANT SUPER og har selvsagt FIFA QUALITY PRO-godkjennelse.

Slik ser ballene ut

Her kan du se hvordan ballene ser ut:

Ligaballen for Eliteserien
Ligaballen for Eliteserien
Ligaballen for Toppserien
Ligaballen for Toppserien

Avtale ut 2020-sesongen

Avtalen med SELECT er på 3 år og strekker seg ut 2020-sesongen.

Med de to norske ligaene så ser dermed Europakartet for SELECT slik ut:

 

Ligaballer fra SELECT i Europa
Ligaballer fra SELECT i Europa

Kontaktpersoner for media

  • Leif Øverland, administrerende direktør Norsk Toppfotball, telefon 415 36 460
  • Hege Jørgensen, daglig leder Serieforeningen for Kvinnefotball, telefon 988 72 835
  • Steinar Felde, ansvarlig select Norge, telefon,  950 57 477
  • Pål Breen, kommersiell leder Norsk Toppfotball telefon 905 53 756

Bildemateriell

Bildene i denne saken kan fritt benyttes.
Last ned disse bildene og øvrige på denne linken.

Om SELECT

Det Danske familie eide selskapet SELECT Sport har en lang historie og betraktes som en av verdens ledande produsenter av baller. SELECT lager tre millioner baller per år og er representert med eksport til mer enn 50 land. SELECT har fra 2018-sesongen ligaball i 8 andre Europeiske land – se bildet ovenfor.

Annonse fra Eliteserien: