Innholdsmoduler

Her finner du ulike innholdsmoduler du kan benytte for å berike dine artikler.

Det er en rekke moduler du kan velge mellom.  For å få satt inn modulene så benytter du knappen makro som du finner på linjen ved siden av ikonet for å sette inn et bilde. 

Klikk deg inn på de ulike nedenfor for å komme rett til den aktuelle modulen eller les hele siden for å få med deg alt.

Annonser

På artikkelsider kan man vise annonser (bannere). Det er to plasseringer for annonser:

Annonse:
I brødteksten i artikkelen - denne er lokalt styrt av klubbene og er valgfri å sette på i artiklene hpos klubbene. Man eier her 100% av denne plassen og man kan velge å sette inn denne annonsen fast i toppen av alle artiklene med en enkel innstilling. 
Man ser et eksempel på denne annonsen til venstre.

Bunnen av alle artikler - denne er sentralt styrt og vises i alle artikler avhengig av hvilken liga laget spiller i. Annonsene herifra er sentrale - se mer om denne litt nedenfor.

Klubbene kan også velge å sette inn annonser som er på forsidne av sine sider - også her eier klubbene 100% av annonsene sine selv. 

For å styre annonsene benyttes Google DFP.

Se en utfyllende oppskrift i NTFs tjenestekatalog om annonsering på hjemmesidene her.

Annonser som blir sentralt styrt fra NTF

Følgende annonseformat kan benyttes:

 • Superboard 980x300 (for desktop)
 • 728x90 (for desktop)
 • Netboard 580x400 (for tablet)
 • Artikkelboard 300x250 og 300x300 (for mobil)

Helt nederst i denne artikkelen vises eksempel på en slik annonse.

Bildegalleri

Bildegalleriet benyttes der man har flere bilder i en serie men man ønsker ikke å liste alle bildene i artikkelen. Brukeren vil bla til neste/forrige bilde ved å klikke på pil-ikonene. Bildegalleriet plasseres i brødteksten i en artikkel ved å benytte makroen "Bildeserie".

Det er ingen begrensning i antall bilder, men erfaring tilsier at det ikke er poeng å ha flere enn 12-15 bilder i et bildegalleri da det er lite brukervennlig. 

Har du mange bilder så kan du splitte dem opp i 2 gallerier eller flere for å gjøre artikkelen din enda mer interessant. 

Billettmodul

Billettmodulen presenterer kampinformasjon (hjemmelag, bortelag, dato og sted) og har lenke til klubbens billettside. Denne vises automatisk i "før kamp"-modulen og i "etter kamp"-modulen (da vises neste kampen til klubben).

Informasjonen i billettmodulen kommer fra Opta så dette vises automatisk. Dersom det spilles mot en klubb der det ikke finnes logo (f.eks. en klubb fra utlandet) så vil navnet på klubben vises.

billettknapper

Knappene tilpasser seg selv i forhold til grafikk for den aktuelle turneringen

Historie

Alle klubber har øyeblikk som har brent seg fast i den kollektive bevisstheten. Det kan dreie seg om de store idrettslige prestasjoner eller mer bemerkelsesverdige kuriositeter. Slike minner er med på å bygge lidenskapen for og fellesskapet rundt klubben. 

Husk at dette mer er et statisk designelement som gir nettsiden et særpreg enn en artikkel brukerne skal lese hver gang de besøker klubben på nett. Det er likevel fint å rullere litt.

Eksemplene nedenfor viser samme artikkel, men med 3 ulike grader av design som man enkelt kan skru på. 3 nivåer: Ingen, litt og mye. 
Fargene følger designsystemet til klubben. 

odd120år
odd120år2
odd120år3

Hype

Av og til ønsker klubben å gi et bestemt tema spesielt mye oppmerksomhet. Det kan dreie seg om et arrangement, samfunnsansvar eller promotering av en partner. Til dette kan du bruke den såkalte Hype-modulen. Hype-modulen er ikke designet for å fremheve løpende nyhetssaker. Husk at jo flere moduler du bruker, desto mer konkurranse blir det mellom de ulike elementene.

RBKhype

Hypen over har skrudd på volumnivå 2 hos RBK. Man velger en gitt artikkel å fremheve via en hype. Man kan da velge å opprettholde original overskrift og teaser-tekst - eller aller helst skrive en ny som er enda mer "catchy"

Kampmodulen

Dette er selve rosinen i pølsa og du ser den ofte på toppen av alle nettsidene. Den fungerer som et kinderegg da den er 3 i en.

1 - Før kamp

"Før kamp"-modulen settes inn på forsiden noen dager før en kamp. Den vil automatisk vise lagene som skal spille, men det anbefales at redaktøren legger opp et relevant bakgrunnsbilde.
Kan kan stille inn et generisk bakrgunnsbilde som dukker opp i innstillingene på nettstedet til klubben. 

Modulen er venstrestilt og viser følgende automatisk:

 • Motstanderlag
 • Tidspunkt for kampen
 • Link til billettkjøp for aktuell kamp med aktuell ligabranding
 • En minitabell som viser klubbens plassering før kampen spilles med aktuell ligabranding - samt link til hele tabellen 

Følgende er opsjoner som du lett kan skru på i modulen:

 • Nedtelling til kampen 
 • Kampsponsor (husk å koble kampsponsorern til aktuell kamp - da dukker den opp)
 • Aktuelle saker om kampen

Her er et eksempel på denne modulen før Brann - Rosenborg

førkampenbrann

2. Under kamp

Når en kamp spilles så vil kampmodulen som ligger på forsiden automatisk vises i "Under kamp"-modus straks kampen blåses i gang. Kampinformasjon hentes automatisk fra Opta. Det anbefales at redaktøren skifter bakgrunnsbilde til et relevant bilde - gjerne et som er tatt under kampen.

Innholdet i denne modulen er midtstilt.

Siden kampen er i gang så forsvinner billettknappen men man ser løpende hendelser fra kampen. Resultatet og tabellen oppdateres live samt eventuell kampsponsor vises (hvis klubben har lagt inn det). 

Det er også en link til aktuell TV-stasjon som viser danne kampen. 

Nedenfor ser du en illustasjon på livemodulen.

livemodulen

3. Etter kamp

"Etter kamp"-modulen kommer frem når kampen er ferdigstilt. Dette skjer automatisk på bakgrunn av slutttidspunktet til kampen. 

Innholdet i denne modulen er høyrestilt. 

Redaktøren bør legge inn lenker til artikkelen (kampreferatet) som skal ligge fremhevet i kamp-modulen i CMS. Det anbefales også at redaktør legger opp et bilde fra kampen som bakgrunnsbilde. 

Tabell og billettmodul som viser neste kamp vises automatisk samt eventuell kampsponsor. 

Se illustrasjonen under for hvordan en slik modul kan se ut.

etterkampenodd

Lagoppstilling

Lagoppstilling er en modul som kan settes inn i brødteksten i en artikkel. Den er knyttet opp mot et kamp-objekt og vil automatisk vise lagoppstillingen for kampen for laget til klubben dersom dette er tilgjengelig gjennom Opta. Dette er tilgjengelig for Eliteserien-klubbene.

Denne kommer også automatisk på resultatsiden for kampen. Her er et eksempel på en slik resultatside - hvor du ser oppstillingen i bunnen av siden. 

lagoppstilling

Som du ser på bildet over så vil også eventuelll kampsponsor være med på denne oppstillingen og den vil løpende oppdatere seg i løpet av kampen. Ganske kjekt når du har den inne i en artikkel. 

Designet følger desgnmønsteret til klubben så det blir i klubbens farger og mønstre.

Ligakombo

Denne modulen er kun i bruk på Eliteserien.no og OBOS-ligaen.no. Den viser denne ukes kamper, samt tabellen i serien. Den kan plasseres på forsiden når det er sesong og fjernes når det ikke spilles kamper.

Undervesis mens kampene spilles så blir denne oppdatert med liveresultater. 
Den viser også link til billettkjøp for den aktuelle kampen samt hvilken TV-kanal som viser kampen. 

Live OBOS-ligaen runde 29

Over ser man et bilde fra OBOS-ligaen når alle kampene spilles med tilhørende liveresultater. 

Partnere

Partnermodulen viser de to øverste partnernivåene til klubben basert på partnerinformasjonen som er satt opp på partnersiden.  Den viser også ligasponsorene for aktuell liga. 

Partnerlogo bør være i svg-format (sjekk at filstørrelsen ikke er for stor) og teksten bør si noe om hva partneren gjør for klubben (der det er relevant). 

Partnermodulen plasseres nederst på forsiden og evt andre sider der den kan være relevant.

Den inneholder en link til alle partnere samt "Bli partner". 

Klubben  velger selv hvilke navn den vil sette på de ulike partnernivåene og kan ha så mange man vil av disse. Det er lett å sortere dem med "drag & drop"-funksjonalitet.

partnerv1

Illustrasjonen over er et eksempel fra Branns nettsider. 

Partnersider versjon 2

Dette er en frivillig tilleggsmodul som bygger videre på partnersidene. 

Tanken her er at man som partner skal få noe mer enn bare en link ut til sine egne sider. Med den partnersider versjon 2 så får man følgende utover det som ligger i partnermodulen over:

 • Pålogging for partnerne
 • Påmelding til alle klubbens partneraktiviteter hvor man også kan se hvilke andre som er påmeldt fra partnernettverket
 • Arkiv over alle tidligere partneraktiviteter
 • Egne sidemaler som presenterer partnerne og de som er partnerkontaktene på en god måte - som kan endres av partneren selv
 • Egen side som viser alle partnerkontaktene (kun for innloggede brukere) og disse er søkbare
 • Markedsplass bedrift som partnerne kan laste opp sine tilbud til andre partnere i partnernettverket (krever innlogging for å se disse)
 • Markedsplass privat hvor partnerne kan laste opp tilbud til klubbens fans. Disse synes for alle og kan lett legges inn på forsiden.
 • Egen menylinje for partnersidene.
 • Egen seksjon for å samle nyheter om partnere
 • Egne kontaktkort på forsiden av klubbens partnersider som viser hvem potensielle partnere kan kontakte i klubben.

Sjekk f.eks. Rosenborgs partnersider på denne linken. Der ser du alt som er åpent av innhold og de ulike seksjonene som du trenger pålogging på kommer man ikke inn på uten rett brukernavn og passord. 

Ønsker din klubb denne funksjonen - kontakt Thomas i NTF for mer info. 

Ligatabell

Ligatabellen viser tabellen for serien med klubben markert i tabellen. Innholdet fra tabellen kommer fra Opta.

K P
1 Aalesund 0 0
2 Bodø/Glimt 0 0
3 Brann 0 0
4 HamKam 0 0
Det er mulig å se kampfakta for de siste fem kampene ved å klikke på ikonene under Formkolonnen.

Det finnes en mindre utgave av tabellen der klubbens lag er markert og som viser de fem lagene som er nærmest i serien. Denne utgaven benyttes bl.a. i kamp-modulen.

Det er 2 innstillinger på tabellen. Her er tabellen i full modus. Du ser modulen i liten versjon ovenfor. Den er venstrestilt

Spilt S Vunnet V Uavgjort U Tap T + - +/- Poeng P
1 Aalesund Aalesund 0 0 0 0 0 0 0 0
2 Bodø/Glimt Bodø/Glimt 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Brann Brann 0 0 0 0 0 0 0 0
4 HamKam HamKam 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Haugesund Haugesund 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Lillestrøm Lillestrøm 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Molde Molde 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Odd Odd 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Rosenborg Rosenborg 0 0 0 0 0 0 0 0
10 Sandefjord Fotball Sandefjord Fotball 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Sarpsborg 08 Sarpsborg 08 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Stabæk Stabæk 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Strømsgodset Strømsgodset 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Tromsø Tromsø 0 0 0 0 0 0 0 0
15 Viking Viking 0 0 0 0 0 0 0 0
16 Vålerenga Vålerenga 0 0 0 0 0 0 0 0

Dersom du legger inn tabellen i en sak og ikke knytter seg til en spesiell kamp så vil den alltid oppdatere seg. Du kan knytte den til en spesiell kamp og da vil den vise tabellen etter den kampen.

Spillerprofil

Spillerprofilen henter data fra Opta. Bildet kan derimot lastes opp i Enonic CMS.

Nedenfor er et eksempel på utlisting med tilhørende data. Husk at dere kan koble saker og bilder til aktuell spiller.

spillerprofil

Mest leste saker

Mest Lest

Dette er en modul som du kan sette inn i dine artikler som gjør at innholdet blir litt mer relevant. 

Det dukker da opp en boks som er høyrestilt med så mange saker som vil ha der for den aktuelle tidsperioden du setter. 

Eksempel på den ser du til høyre som viser de siste 30 dagene på eliteserien.no

For å få denne til å virke så er det en egen innstilling under der du skriver artikler. Den heter "Most read articles" og der legger du til en slik modul. Der setter du innstillingen på antall saker og dager. 

Nyhetsbrevsmodul

I bunnen av alle sidene så ligger det en modul som man kan taste inn sin mail og så bli meldt på nyhetsbrevet til klubben. Denne legger adressen på rett sted enten om man benytter Lime eller bare Apsis.

Ofte så leser ikke alle leserne dine til bunnen av siden og ser denne modulen. Derfor er det laget en modul som du kan sette inn i en artikkel som gjør akkuratt det samme som den som er i bunnen av siden.

De ser den nednenfor. Det er veldig lett å sette denne inn og du skriver hvilken tekst du vil ha over den i modulen.

Test gjerne selv å se på din side eller meld deg på nednefor så ser du hvordan den fungerer. 

Relaterte artikler

Denne er tilsvarende modulen mest lest som er nevt over. 

Forskjellen her er at du kan velge hvilke artikler du vil vise. 

Kan være kjekt i ulike tilfeller. F.eks. kan den benyttes for å vise mer info om eSerien, klubben eller aktuell kamp. 

Denne modulen vil også høyrestilles på desktop - se eksempel til høyre. 

Når du har satt inn makroen for denne modulen så må du under der du skriver artikkelen din finne området som heter "Related articles" og legge til de artiklene du vil. 

Det er lett å legge til og ta bort samt synke disse.

Video

Video laster du opp via Qbrick. Mangler du bruker der sender du en mail til [email protected] og oppgir din klubb samt ditt navn og mailadresse.

Fra sentralt hold tilgjengeliggjør vi alle høydepunktspakker også slik at du kan legge dem inn i en artikkel. Disse er tilgjengelige når sperrefristen er over.

Nedenfor er et eksempel på en "vanlig" video som er satt inn.

Når du setter inn så velger du om den skal starte automatisk eller ikke, om den skal spilles med lyd og om den skal loopes eller ikke.

Videoen nednefor er med alle disse valgene aktivert. 


Den andre videoen du kan sette inner høydepunkt. Det kan da se slik ut:


Siste mål og sette inn enkeltmål

Vi har en egen løsning som gjør at du kan få ut de siste målene dine automatisk. 

Det settes inn via modulen "Videos Forzasys". Denne kan du f.eks. legge til på forsiden slik at du alltid kan få de siste målene eller mest populære videoene fra ditt lag.

I artikler kan du sette inn enkeltmål uten å måtte flytte dem manuelt til videoløsningen over. 
Alle målene de siste årene finner du på enten highlights.eliteserien.no eller highlights-obos-ligaen.no

Ved å bruke macroen "Forzasys highlights" så kan du bare lime inn urlen fra en av de to linken nevnt over samt velge om videoen skal autostarte og mutes eller ikke. 

Når videoen er spilt ferdig viser den forslag til nye videoer fra samme system

Faktaboks

En fin måte å få frem fakta på er å sette inn en macro som heter faktaboks. 

Nedenfor kommer et eksempel på en slik. Du kan ha flere slike i samme artikkel og den følger klubbens designsystem. 

Medieplattformen

 • Første versjon kom i 2012 og ble levert av Perform

 • Versjon 2 kom i slutten av 2016 og ble levert av Netlife, Seeds, Enonic og Qbrick

 • Det er over 40 klubber inklusive liganettstedene på plattformen

Sitater

Det er en sann glede å jobbe med den nye medieplattformen. Den er intuitiv og lett å endre for den enkelte klubb.

— Thomas Torjusen
Dette er en fin måte å fremheve sitater i en artikkel på.

Sitaten blir da satt inn som en makro og man kan ha flere slike i sin artikkel.  Når du har satt inn macoren må du finne feltet under der du skriver dine saker som heter "Quotes" og legge til det du vil skal dukke opp.

På desktop blir disse venstrestilt, mens de på mobil blir midtstilt.

Man skriver inn selve sitatet og hvem som har sagt det.

Se eksempel på venstresiden

Kontaktkort

Dette er smart for å få frem en eller flere personer. 
Dette legges inn som en makro og deretter er det et eget felt under der du skriver artikkelen din. 

Annonse fra Eliteserien: