Turneringsseier til Lillestrøm, Start, Sandefjord og HamKam

Det har i løpet av to fantastiske dager i Tønsberg blitt spilt 80 kamper fordelt på 16 lag og ca 250 utøvere. Gatelagene har levert fotballfest, glede og kameratskap!

Annonse:

Måten turneringen ble spilt på denne gangen var at hvert eneste lag gikk til et sluttspill basert på resultater i det innledende gruppespillet. Dermed fikk turneringen vinnere i fire forskjellige sluttspill. 

Dag 1 av turneringen ble avsluttet med gallamiddag på hotellet der det ble servert juletallerken og underholdning i verdensklasse fra egne rekker! Fra scenen ble det levert rap og opera fra spillere i Brann og Asker som satte et verdig punktum på en fantastisk første turneringsdag.

På sluttspilldagen ble duellene litt tøffere og ansiktsuttrykkene morskere, nå skulle det spilles om gull.

I D-sluttspillet var det til slutt Hamkam som trakk det lengste strået. Etter å ha slått blandingslaget Notodden/Haugesund i semifinalen møtte de Tromsø i finalen. Dette ble en jevnspilt og tøff batalje som til slutt endte med 2-1 seier til Hedmarkingene.

I C-sluttspillet var det laget fra hvalfangerbyen som stakk av med seieren. Sandefjord slo Start komfortabelt i semifinalen og fortsatte den gode trenden mot Moss i finalen. Likevel er det ikke puljevinnerpokalen Sandefjord kommer til å huske best fra denne turneringen. Laget vant også Orklas Fair Play-pris. Denne prisen ble utdelt på bakgrunn av dommernes karakterbedømmelse av lagene etter hver kamp under hele turneringen. Det var til slutt en litt rørt gjeng Sandefjord som kunne erkjenne at de hadde vært det laget med høyest poengscore for fair play blant dommerne.

B-sluttspillet ble vunnet av laget fra Kristiansand. Start har hatt en eventyrlig framgang i de seneste turneringene og kunne til slutte krone det hele med en meget god førsteplass i B-sluttspillet der de slo Asker. Fortsetter laget denne utviklingen kan de fort være en av outsiderne til å vinne en av neste års turneringer.

Det er naturlig nok slik at det gjeveste er seier i et A-sluttspill. I et sluttspill med lag som Strømsgodset, Brann, Stabæk og Lillestrøm var det til slutt sistnevnte som dro i land seieren. Lillestrøms gatelag som også liker å kalle seg «løse fugla» har i løpet av høsten blitt seiersvante og vant Pulje B i østlandsligaen for gatelag. Etter å ha slått Stabæk 1-0 i semifinalen, ventet Brann i finalen. Dette ble en meget god og tøff kamp der begge lag hadde sine sjanser. Lillestrøm var mer effektive denne gangen og kunne til slutt slippe jubelen løs etter å ha slått Brann 2-0.

Alle bilder: Marie Charlotte Lund

Annonse fra Eliteserien: