Stabæk sikret plass i Eliteserien 2019

Med 1-1 i Ålesund er Stabæk klare for Eliteserien 2019.

Annonse:

(Aalesunds FK-Stabæk 1–1, 1–2 sammenlagt) Stabæk har hatt en tøff sesong i Eliteserien 2018 som endte med kvalikplass. Stabæk-trener Henning Berg kunne derfor smile ekstra bredt da plassen ble sikret i Ålesund søndag kveld.

Et selvmål fra Pape Habib Gueye sikret Stabæk plassen.

– Det var så deilig å se den gå i mål. Det er vanskelig å forsvare seg mot slike cornere som Jeppe slo der. Det ble tette og jevne kamper. Det er lite som skiller, og det ble tett. Det er så deilig når vi holder oss, sa Berg til VG etter kampslutt.

Les også: Stabæk: Eliteserien 2019

Les også: Aafk:  Stabæk beholder plassen

AaFK må dermed belage seg på et nytt år i OBOS-ligaen etter tap over to kamper mot Henning Bergs gutter.

Det var høyt tempo fra start av på Color Line Stadion i opprykksfinalen søndag kveld. Både Aalesund og Stabæk viste at de mer enn gjerne ville ha det første målet. Begge boksene ble truet fra avsparkt. Den første muligheten av størrelse gikk til bortelaget. Moussa Njie vendte opp rett innenfor sekstenmeterstreken. Fra skrått hold prøvde han å legge kula i lengste, men en Andreas Lie i full strekk avverget.

I innledningen hadde Stabæk ballen mest på Color Line Stadion. 17 minutter ut i kampen ble Eliteseriens toppscorer Franck Boli spilt gjennom. Da Boli passerte Andreas Lie gikk spissen i bakken. Dommer Tore Hansen valgte å gi Boli det gule kortet for filming til store protester fra bortefansen. Kort tid etter var det action i motsatt ende. Kaj Ramsteijn testet skuddfoten fra godt hold, men ballen gikk like utenfor.

AaFK tok mer og mer over spillet og var nære på å finne åpninger bak Stabæks forsvarsfirer. På et tidspunkt var råsterke Holmbert Fridjonsson, en real plage for bortelaget, gjennom. Hadde islendingen holdt seg på beina i avslutningsøyeblikket kunne det blitt farlig på stadion.

Aalesund - Stabæk 1-1 (1-0) 1-2 sammenlagt.
Color Line Stadion
Tilskuere: 6.333

Mål:

1-0: Oddbjørn Lie (30)
1-1: Selvmål (70)

Gule kort:

Holmbert Fridjonsson, AaFK
Erikson Spinola Lima, AaFK

Franck Boli, Stabæk
Aboubakar Keita, Stabæk

Annonse fra Eliteserien: