Ledertroika ansatt i Fotballstiftelsen

Fotballstiftelsen, som driver fotballag for rusmiddelavhengige, er en ideell stiftelse med formål å skaffe midler og yte støtte til fotballklubber i de to øverste divisjonene på dame- og herresiden. Stiftelsen har en visjon om å bidra til et liv uten rus.

Annonse:

Fotballstiftelsen har ansatt Hedda Bie (43) som daglig leder og Selim Michael Emeci (30) som utviklingssjef.

Hedda Bie kommer fra stillingen som prosjektleder/seniorrådgiver i Helsedirektoratet.  Hun brenner for å bidra til at fotballklubbene skal gjøre en forskjell for rusmiddelavhengige, og hennes kompetanse vil være viktig i samhandlingen med det offentlige.

Selim Emeci kommer fra arbeids –og inkluderingsbedriften Enter Kompetanse i Drammen hvor han har jobbet som prosjektmedarbeider. Her har han hatt en nøkkelrolle i samarbeidsprosjektet der Strømsgodset, NAV, rustjenesten og Enter Kompetanse samarbeider om å hjelpe gatelagsspillere ut i arbeid og utdanning.

Fotballstiftelsens styre har landet på et team som har sterke egenskaper innen relasjonsbygging, utvikling av stiftelsen og som har god og relevant erfaring. Begge kandidatene vil bidra til at enda flere rusmiddelavhengige skal få en bedre hverdag, i tett samarbeid med klubbene.

Styret i Fotballstiftelsen gleder seg til deres oppstart. Vi mener deres bakgrunn og styrke med prosjektledelse og utfordrende arbeid med å få folk til å jobbe sammen for å oppnå konkrete mål er viktig.

Vi har fem viktige målsetninger nå forteller styreleder Marianne Smith Magelie

  • Fotballstiftelsen ønsker seg en plass på Statsbudsjettet for 2020 for drift av Gatelagene
  • Videreutvikle samarbeidet med NAV for arbeidstrening som en kontinuerlig prosess
  • Vi er i dag 17 klubber og ønsker å utvide med 3-5  nye klubber de påfølgende år på  herre og damesiden innenfor de to øverste divisjonene og med fokus på et jenteløft
  • Utvikle bedre dokumentasjon for å synliggjøre klubbenes resultatoppnåelser
  • Få på plass en eller flere private aktører både som samarbeidspartnere men også som  ligasponsor

Bie og Emeci gleder seg til å starte i jobben

- Gatelagene er et glimrende eksempel på hvordan idretten viser samfunnsansvar og samarbeider med offentlige, private og frivillige aktører for å skape en bedre hverdag for mange. Jeg synes det er fantastisk å se hvordan Gatelagene bringer mestring, mot, felleskap, respekt og glede for spillerne først og fremst, men også for heiagjengen av venner og familie, sier Hedda Bie. Jeg er veldig glad og stolt over å få jobbe med dette framover avslutter hun.

-Jeg har alltid jobbet med ting som betyr noe for samfunnet og har et brennende engasjement for felleskap og inkludering. Vi er til for spillerne og det skal vi formidle gjennom handling i årene som kommer. Jeg er utrolig takknemlig for denne muligheten jeg har fått og gleder meg veldig til å ta fatt på oppgaven, sier Emeci.

Bildet på toppen av saken viser fra venstre:
Selim Emeci/utviklingssjef, Marianne Smith Magelie/styreleder og Hedda Bie/daglig leder

For nærmere informasjon kontakt gjerne:

  • Daglig leder Hedda Bie: mobil 9488 0835
  • Styreleder Marianne Smith Magelie: mobil 9226 1332

Verdt å lese om gatelag

Fredrikstad fotballklubb var den første klubben i Norge som startet med gatelag og er å se som pionerene på dette området.

Fra arkivet har vi hentet opp følgende saker som gir deg litt av bakgrunnen.

Den første saken som trekkes frem er et innslag om FFKs gatelag som var på TV 2 Sporten og Mini Jakobsen sa rett og slett at dette var: - Helt strålende av Fredrikstad. Hele saken kan du lese her og innslaget ser du nedenfor.


Litt senere ble det laget en film om Anders fra FFKs gatelag under tittelen "Fotball er mer enn 22 mann og en lærkule". 
Videoen bør absolutt sees - du finner den nedenfor


4 helse- og sosialfagsstudenter fulgte FFKs gatelag og skrev bacheloroppgave om prosjektet. 
Formålet med denne rapporten er å dokumentere spillernes erfaringer, følelser og opplevelser knyttet til deltakelsen på aktivitetstilbudet som etter hvert ble døpt «Fredrikstad Fotballklubbs Gatelag». På oppfordring fra FFK beskrives også erfaringene med det som heretter kalles «FFK-modellen», inkludert tanker om hva andre klubber bør vektlegge ved oppstart av denne modellen.
Se rapporten her.

Lyst på mer info om gatelag? Besøk www.fotballstiftelsen.no eller klikk her for å se alle våre gatelagssaker.

Annonse fra Eliteserien: