Guide: Slik spiller du Eliteserien Fantasy

Her finner du en innføring i Eliteserien Fantasy - perfekt dersom du er ny til spillet, eller bare er litt rusten!

Annonse:

Eliteserien Fantasy - den perfekte arena for å vise at du har bedre kontroll på norsk fotball enn dine venner og kollegaer, en gang for alle. Dersom det er første gang du spiller, eller du er litt rusten, kan det være en god ide å gå gjennom en innføring i spillet før du viser dine motstandere hvem som er sjefen.¨

Spillet

Nå kan du plukke ut ditt lag og konkurrere i ligaer med venner, kolleger, familie og andre norske fotballfans om å samle flest mulig poeng gjennom sesongen.

Du får 100 millioner fiktive kroner til disposisjon for å plukke ut laget ditt. Spillerne er i utgangspunktet prissatt mellom 4 og 12,5 millioner kroner, blant annet ut fra forventninger til hvor mange mål og målgivende pasninger de kommer til å levere i løpet av sesongen. Prissettingen er gjort i samråd med klubbene, Discovery og VG. Du sanker poeng ut ifra hvordan dine spillere presterer i kampene i Eliteserien.

Step-by-step

#1 - Logg inn eller registrer deg

Gå til fantasy.eliteserien.no, og logg inn eller registrer deg som ny bruker. Det er helt gratis.

Bilde3.png

#2 - Sett opp ditt drømmelag

Øverst på siden finner du en menylinje, som brukes til å navigere rundt i spillet. Gå til "Overganger" for å sette opp ditt lag. Du får et budsjett på 100 mNOK, og du skal velge deg 15 spillere fra Eliteserien. Husk at du kan maksimalt ha tre spillere fra hver klubb.

MicrosoftTeams-image-2.png

Har du dårlig tid eller er veldig i tvil, kan du trykke «Autovelg». Da vil alle tomme plasser fylles opp automatisk. Husk å registrer laget ditt ved å trykke «Registrer lag».  

#3 - Velg 11'er, kaptein og visekaptein.

Gå til «Mitt lag» i menyen øverst på siden. Her velger du 11 av dine 15 spillere til å starte, mens de fire andre plasseres på benken. Du kan trykke på en spiller for å bytte han inn/ut, gjøre han til kaptein/visekaptein og se informasjon om spilleren.

Velg kaptein med omhu, for denne spilleren får doble poeng. Dersom kapteinen din ikke spiller er det visekapteinens poeng som dobles.

#4 - Konkurrer mot dine venner

Bruk menyen for å navigere deg videre til "Ligaer". Her kan du fornye dine liga fra fjoråret, bli med i en eksisterende liga eller opprette en helt egen liga. Husk også å velge favorittklubb, så du kan konkurrere mot andre supportere av din klubb. Lager du din egen private liga må du huske å dele ligakoden med vennene dine, når du inviterer de. Hvem skal du utfordre i år?

Kjekt å vite

  • Foran hver runde er det satt en tidsfrist for overganger og laguttak. Husk å gjør nødvendige endringer på laget ditt før fristen. Følger du oss på Facebook får du en påminnelse før hver runde.
  • Du får en gratis overgang etter hver runde. Du kan maksimalt spare opp til to gratisoverganger. Bruker du flere overganger enn du har tilgjengelig trekkes du -4 poeng per overgang.
  • Er du i trøbbel har du gjennom sesongen to wildcard tilgjengelig. Disse gir deg muligheten til å gjøre ubegrenset antall bytter foran en runde.
  • Du har tre «chips» tilgjengelig gjennom sesongen. Les mer om de, poengsystemet og regler HER.
  • Speideren gir deg nyttig info om skader og suspensjoner, prisendringer og spilleranbefalinger. Du finner den HER.
Annonse fra Eliteserien: