Før Lillestrøm - Brann

Les deg opp på alt du trenger å vite før kampen mellom serieleder Brann og Lillestrøm!

Annonse:

Brann reiser til Romerike for å møte Lillestrøm i den 11. serierunden i Eliteserien. Kampen starter klokken 20.00 mandag og vises på Eurosport Player.

I fjor ble kanarifuglene slått både på Stadion og på Åråsen. Daniel Braaten og Gilli Rolantsson sørget for at Brann tok en flott 2-0-seier med hjem til Bergen, for ganske nøyaktig ett år siden.

Historisk sett har likevel Åråsen vært en tøff bane å komme til for Brann. Foruten seieren i fjor kom forrige trepoenger mot Lillestrøm på bortebane i 2012. Den kampen ble en skikkelig klassiker, der Brann vant 4-3 etter et hat-trick av Bentley og en avgjørende scoring av Erik Mjelde. 

Lillestrøm mot Brann er et av de tradisjonsrike oppgjørene i norsk fotball, og siden 1954 har lagene møttes 41 ganger på Åråsen. Av disse har Brann bare klart å vinne ni, like mange har endt uavgjort og de gule og sorte står med hele 23 seirer.

Brann har siden 1-1-kampen mot Strømsgodset i årets første bortekamp tatt fire borteseirer på rad.

K P
1 Molde 13 28
2 Odd 11 25
3 Bodø/Glimt 11 23
4 Brann 13 21
Lillestrøm har 2-1-1 på hjemmebane i år, men fikk skikkelig bank på Lerkendal 16. mai der kampen endte 3-0 til Rosenborg.

For Brann er denne kampen viktig å vinne for å holde Rosenborg på trygg avstand før neste seriekamp, som er borte på Lerkendal. Lillestrøm kan med seier få kontakt med lagene på øvre halvdel av tabellen, men vil med tap kunne risikere å melde seg på i bunnstriden. 

Se mer hos brann.no

Annonse fra Eliteserien: