Eliteserien og OBOS ligaen 2019-2022

Eliteserien og OBOS-ligaen starter 31. mars 2019, mens sesongen avsluttes med cupfinale den 8. desember. Nytt i år er også at det er lagt en plan for de 4 neste år, noe som er historisk.

Annonse:

Hovedterminlisten for menn 2019 er nå vedtatt av forbundsstyret.

Arbeidet med hovedterminlisten for menn for de neste fire årene startet i juni, og arbeidsgruppen har bestått av representanter for NFF, NTF og Eliteserieklubber.

De kommende fire årene skiller seg vesentlig fra hverandre, og forbundsstyret besluttet i dag å videreføre prinsippvedtaket fra 2016 med sen seriestart i oddetallsår og tidlig seriestart i partallsår med internasjonale mesterskap på sommeren.

Høydepunkter 2019

  • Oppstart i Eliteserien og OBOS-ligaen i 2019 blir 31. mars. 
    OBOS-ligaen avslutter den 10. november og Eliteserien den 1. desember.
  • Cupfinale den 8. desember
  • To helgers pause på sommeren for å legge forholdene til rette for lag i UEFA kvalifisering

2020

Seriestart Eliteserien i midten av mars, serieavslutning Eliteserien siste helg i november, NM-finale menn 6. desember

2021

Seriestart Eliteserien første helg i april, serieavslutning Eliteserien siste helg i november, NM-finale menn 5. desember

2022

Er et helt spesielt år med VM i Qatar i perioden 14. november til 18. desember. Seriestart Eliteserien er satt til midten av mars med avslutning før VM i Qatar starter. Detaljene må en komme tilbake til når en kjenner detaljene, blant annet hvordan UEFA vil organisere sine klubbturneringer den høsten.

- Klubbene fikk gjennomslag for start 31. mars i 2019 og klubbene vil følge A-landslaget i EM i 2020 og velger å stoppe Eliteserien i en hel måned sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland.

- Vi har hatt gode diskusjoner internt hos oss og i felles arbeidsgruppe med NFF. Vårt fokus er å bygge Eliteserien og OBOS-ligaen sportslig og kommersielt, og sikrer best mulig rammebetingelser for e-cup lagene. Det er gledelig at vi har fått gjennomslag for det, fortsetter Øverland. fortsetter Øverland.

- Løsningen som nå er valgt sørger for å ivareta begge hensyn og er et kompromiss som partene står samlet bak. Inngangen fra NFF og NTF har vært noe ulik. Mens en samlet landslagsledelse har ønsket tidlig start og sen avslutning, har NTF vært like tydelig i ønske om sen start og sen avslutning. Det kompromiss og den forutsigbarhet som nå foreligger mener jeg samlet sett er en god løsning for norsk fotball, sier fotballpresident Terje Svendsen.

Felles for de fire neste årene er at det blir to helgers spillefri i juli, samt at forholdene skal legges til rette for norske lag som skal spille kvalifiseringskamper i UEFA-turneringene. Rent konkret betyr det at spilleplanen i Eliteserien kan bli justert både i kvalifiseringen og dersom norske lag går videre til gruppespillet.

Annonse fra Eliteserien: