Ny daglig leder i Fotballstiftelsen

Fotballstiftelsen, som organiserer gatelag for mennesker med rusrelaterte utfordringer, har ansatt Arne Knoph som ny daglig leder.

Annonse:

Arne Knoph har lang fartstid som leder i fotballen, både lokalt og nasjonalt, og er brennende opptatt av den samfunnsrollen fotball kan ta. Han ser etableringen av gatelag som noe av det viktigste og riktigste norsk fotball har gjort.

- Jeg hadde som daglig leder i Asker Fotball gleden av å være med på å etablere gatelag der i 2013. Det er fantastisk å se hvordan dette kan løfte enkeltmennesker og åpne nye muligheter, sier Knoph.

Gatelaget ga Thomas en ny start. Se video her.

Veien ut av rus er lettere når man har et lag i ryggen, et støtteapparat som tror på deg og medspillere som kjemper i den samme drakta. Det handler om fysisk aktivitet, opplevelse av mestring og et trygt fellesskap. Det gjør at gatelagsaktivitene også har stor betydning som ettervernstilbud.

— Arne Knoph

Knoph har de siste årene vært daglig leder i Divisjonsforeningen, og kjenner således klubbfotballen i Norge godt. Nå overtar han stafettpinnen i Fotballstiftelsen etter Hedda Bie, og gleder seg til å ta fatt på jobben sammen med utviklingssjef Selim Emeci, styret og selvfølgelig klubbene.

- Det har vært lagt ned mye godt arbeid de siste årene, antall gatelag er økt, strukturen styrket og flere dører mot det offentlige åpnet, sier Knoph.

Les om da Erna kjempet for gatelagene i beste sendetid.

Styreleder Morten Skauge opplevde veldig stor interesse for den utlyste stillingen, og tolker det som et bevis på den solide posisjon Fotballstiftelsen har fått de siste årene. Nå er han svært godt fornøyd med å få Knoph med på laget.

- Arne har bred og relevant ledererfaring, et stort nettverk i fotball-Norge og et brennende engasjement for gatelagsprosjektet, sier Morten Skauge.

Fotballstiftelsens styrkede posisjon overfor myndighetene og samhandlingen med det offentlige blir en fortsatt prioritet.

Samarbeidet med NAV, rusomsorgen og kommunene forblir viktig, ikke minst med tanke på jobbtreningsprosjekter og studiemuligheter. Samtidig vil stiftelsen forsterke samarbeide med næringslivet.

NRK om forskningsrapporten «Recovery på banen – verdens beste ettervern?»

- Gatelagssatsingen er et strålende eksempel på hvordan idretten tar samfunnsansvar og samarbeider med offentlige, private og frivillige aktører for å skape en bedre hverdag for mange. Vi vil gjerne forsterke den treenigheten, sier Arne Knoph.

Ny daglig leder i Fotballstiftelsen; Arne Knoph
Ny daglig leder i Fotballstiftelsen; Arne Knoph

Fotballstiftelsen

  • Fotballstiftelsens formål er å skaffe midler og yte støtte til fotballklubber på øverste nivåer som driver gatelag. Utviklingen har vært enorm de siste årene, og nå er 22 gatelag etablert under stiftelsen. Hver uke produseres over 4.000 rusfrie timer og mer enn hundre gatelagsspillere har funnet veien over til jobb og studier.

  • For nærmere informasjon kontakt gjerne:

  • Arne Knoph – tlf. 970 57 400

  • Styreleder Morten Skauge – tlf. 959 79 297

  • Les mer om Fotballstiftelsen på http://www.fotballstiftelsen.no/

 

 

    Annonse fra Eliteserien: